Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałHainrich Palusiński Został zmieniony 10 lat temu
1
Best Practices in Italia Prezentacja Dominiki Lesnik i Magdaleny Sachan: Produkty regionalne i tradycyjne w cukierni.
2
Tu wszystko się zaczęło...
Praktykę odbywałyśmy w cukierni „Pasticceria Bianchi”. Nasz zakład znajdował się w Riccione - obok rozrywkowego Rimini. Szef Glauco Bianchi posiadał 3 zakłady.
3
Trochę o produkcji . W naszym zakładzie produkowano głównie wyroby z ciasta kruchego , francuskiego oraz drożdżowego. Miałyśmy możliwość robić: torty , desery, bezy, ptysie, babeczki, rurki z nadzieniem, crrosainty, ciasta i ciasteczka. Ptysie Babeczki , rurki z nadzieniem.
4
Tiramisu Małe i duże crrosainty.
Ciastko francuskie o nazwie „Polacco”. Torta di carrote. Małe i duże crrosainty.
5
Cd ... Ciasteczka i bezy Bezy
Ciasteczka kruche z czekoladą Pasta flora – kruche serduszka maczane w czekoladzie. Bezy
6
Torty i desery
7
Produkt regionalny Piada di morti - ciasto drożdżowe z orzechami włoskimi, rodzynkami i migdałami, formowane w okrągłe placki i pieczone w piecu. Jest produkowane w Rimini tylko w październiku i w listopadzie.
8
Wyroby tradycyjne Sfogliata di mele – ciasto francuskie z pociętym w plasterki jabłkiem . Torta di Mele Della Nonna – delikatna masa wymieszana z pokrojonymi jabłkami i brzoskwiniami.
9
Zawsze było wesoło
10
Nasza cukiernio - kawiarnia
W naszej cukierni można było nie tylko zjeść przepyszne słodkości, lecz także napić się kawy, herbaty czy wina. Zakład posiadał także sklep z ciastami, bułeczkami, wędlinami oraz świeżo robioną pizzą.
11
Było nam bardzo miło, że mogłyśmy odbyć praktyki u Bianchiego
Było nam bardzo miło, że mogłyśmy odbyć praktyki u Bianchiego. Szkoda, że czas upłynął tak szybko. Jesteśmy jednak pewne, że o naszej włoskiej przygodzie będziemy pamiętać całe życie.
12
Specjalny torcik na słodkie zakończenie praktyk
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.