Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałBolek Włosiński Został zmieniony 10 lat temu
1
Wprowadzenie do cateringu i branży hotelarskiej
2
Typy firm kateringowych
Handlowe Przemysłowe Hotele Restauracje Kawiarnie Bary i puby Bary Fast Food Catering zewnętrzny Catering na umowę Wojsko Catering w samolotach Opieka społeczna Stołówki pracownicze Placówki wychowawcze
3
Handlowe - Hotele Tanie hotele Bed and Breakfast Jednogwiazdkowe
Dwugwiazdkowe Trzygwiazdkowe Czterogwiazdkowe Pięciogwiazdkowe Hotel Buri Al. W Dubaju
4
Handlowe - Restauracje
Fine dinning Proste dania Bistro Brassiere Narodowe
5
Dobre rady Gordona Ramsay na ciągły sukces restauracji
Kliknij przycisk play aby zobaczyć wideo
6
1. Fine dining Zwykle mała karta dnia Uroczyste otoczenie
Innowacyjne usługi Wytworne
7
Michelin Star Chefs Król kuchni
Kliknij przycisk play aby odtworzyć
8
2. Żywienie codzienne Różne style i rodzaje żywności Różne otoczenie
Przystępne ceny Jedzenie serwowane cały dzień
9
3. Bistro Różne style i rodzaje jedzenia Nieformalne spotkania
Konkurencyjne ceny
10
4. Brasserie Podobne do bistro Zwykle dołączone do większych zakładów
Mniej formalne otoczenie
11
5. Restauracje narodowe Bardzo popularne
Oferują szeroki zakres kuchni międzynarodowych, np. menu indyjskie i azjatyckie
12
Komercyjne - Kawiarnie
Małe placówki gastronomiczne Oferują szeroki zakres napojów i przekąsek
13
Jak zrobić zawiniętą kanapkę?
Kliknij w obrazek powyżej aby zobaczyć wideo
14
Komercyjne - Bary & Puby / Gastro-puby
Szeroki zakres ofert Zależne od lokalizacji np. centrum miasta bądź malownicza wieś Gastro puby są bardziej nowoczesne i oferują bardziej innowacyjne jedzenie
15
Komercyjne – Restauracje Fast Food
Wspólną cechą jest brak sztućców i naczyń Klienci jedzą jedzenie palcami wprost z jednorazowego pojemnika Zatrudnieni: Niskie kwalifikacje W niepełnym wymiarze czasu Nienadające się dla młodych ludzi, których marzeniem jest zostać szefem kuchni
16
Typy restauracji fast-food:
1. Zamawianie przy ladzie Po przygotowaniu jedzenie jest przynoszone do stolika Płatność przy zamawianiu lub po posiłku 2. Zabieranie jedzenia z lady Klient płaci, siada i je (restauracje samoobsługowe)
17
Inne rodzaje fast food’ów
Klienci zabierają gotowe porcje Klienci nakładają sobie sami z pojemników Klienci obsługują się przy ladzie
18
Komercyjne – Catering zewnętrzny
Często stosowany na imprezach, jak np. na weselach.
19
Przemysłowe – Catering na umowę
Zaopatrzenie w jedzenie i picie zgodne z warunkami umowy Działanie na dużą skalę w określonym czasie i za określoną stawkę Catering przemysłowy np. pracownicy stołówki Szpitale, szkoły itp. Oferuje szeroki zakres możliwości rozwoju pracowników
20
Przemysłowe Sektor publiczny Siły zbrojne Edukacja Opieka społeczna Pracownicy stołówki
21
Społeczne Oferują stabilną karierę Długoterminowe zatrudnienie
Często tylko w krajach pochodzenia
22
Przemysłowe – Catering w samolotach
Duża skala cateringu w branży lotniczej Lekkie przekąski w pięciogwiazdkowych samolotach podawane do obiadu
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.