Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałMarzena Jakóbik Został zmieniony 11 lat temu
1
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego
Dyrektor Roman A. Grzybowski
2
Kierunki rozwoju przemysłu rolno-spożywczego i biotechnologii żywności
3
Rolnictwo w UE i w Polsce
Polskie zakłady przetwórstwa spożywczego Innowacyjność Rola Państwa w nadzorze nad produkcją Spożycie artykułów żywnościowych w Polsce
4
Spożycie artykułów żywnościowych w Polsce
Produkty zbożowe Jednostka r r. Pieczywo kg/ osobę Wyroby ciastkarskie kg/ osobę Produkty owocowo-warzywne Owoce kg/ osobę ,9 14,0 Warzywa kg/ osobę Produkty mięsne i tłuszczowe Mięso kg/ osobę ,5 80,0 Tłuszcze roślinne kg/osobę ,7 24,0 Mleko l/osobę Cukier kg/osobę Napoje Bezalkoholowe l/osobę Alkoholowe Wina l/osobę Piwo l/osobę Spirytusowe l/osobę ,4 2,65
5
Perspektywy produkcji żywności
Odpady i produkty uboczne Biopaliwa Organizmy modyfikowane genetycznie (GMO).
6
Dziękuję za uwagę
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.