Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałKinga Lemanowicz Został zmieniony 10 lat temu
1
Prof. dr hab.. Małgorzata – Piasecka Szkoła Główna Handlowa Warszawa
WPROWADZANIE NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII W SEKTORZE SPOŻYWCZYM JAKO KWESTIE ZARZĄDZANIA Prof. dr hab.. Małgorzata – Piasecka Szkoła Główna Handlowa Warszawa
2
Nowoczesne techniki i technologie w kontekście rozwojowym
Charakterystyka obecnego etapu rozwoju gospodarczego Przedsiębiorstwa przemysłu rolno – spożywczego wobec wyzwań rozwojowych Rola Unii Europejskiej w rozwoju nowoczesnych technik i i technologii
3
Innowacje – rodzaje, charakter
Innowacje u dostawców i odbiorców Innowacje w systemach wytwarzania (służące rozszerzeniu skali produkcji) Innowacje w informacji Innowacje w zarządzaniu
4
Decyzje przedsiębiorstwa o wprowadzeniu innowacji
Innowacje a konkurencyjność przedsiębiorstwa Innowacje w strategii firmy Innowacje wobec cyklu życia technologii Związek nowej technologii z innowacyjnością przedsiębiorstwa
5
Czynniki kształtujące decyzje o wprowadzeniu nowej techniki czy technologii
Potrzeby i zachowania kupujących Obecna i przyszła sytuacja w konkurencji Poziom rozwoju techniki i kierunki rozwoju technologii Strategia przedsiębiorstwa
6
Decyzje o innowacjach w branży spożywczej
Sytuacja ekonomiczna przedsiębiorstw w branżach rolno-spożywczych Innowacyjność produktu jako przewaga konkurencyjna Kierunki inwestowania w przedsiębiorstwach Przyszłość przedsiębiorstw a strategiczne kierunki inwestowania
7
Bariery wprowadzania nowych technik i technologii do przemysłu spożywczego
Sytuacja wewnętrzna przedsiębiorstwa Sytuacja w otoczeniu przedsiębiorstwa Strategiczna odpowiedzialność za biznes
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.