Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Prof. dr hab.. Małgorzata – Piasecka Szkoła Główna Handlowa Warszawa

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Prof. dr hab.. Małgorzata – Piasecka Szkoła Główna Handlowa Warszawa"— Zapis prezentacji:

1 Prof. dr hab.. Małgorzata – Piasecka Szkoła Główna Handlowa Warszawa
WPROWADZANIE NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII W SEKTORZE SPOŻYWCZYM JAKO KWESTIE ZARZĄDZANIA Prof. dr hab.. Małgorzata – Piasecka Szkoła Główna Handlowa Warszawa

2 Nowoczesne techniki i technologie w kontekście rozwojowym
Charakterystyka obecnego etapu rozwoju gospodarczego Przedsiębiorstwa przemysłu rolno – spożywczego wobec wyzwań rozwojowych Rola Unii Europejskiej w rozwoju nowoczesnych technik i i technologii

3 Innowacje – rodzaje, charakter
Innowacje u dostawców i odbiorców Innowacje w systemach wytwarzania (służące rozszerzeniu skali produkcji) Innowacje w informacji Innowacje w zarządzaniu

4 Decyzje przedsiębiorstwa o wprowadzeniu innowacji
Innowacje a konkurencyjność przedsiębiorstwa Innowacje w strategii firmy Innowacje wobec cyklu życia technologii Związek nowej technologii z innowacyjnością przedsiębiorstwa

5 Czynniki kształtujące decyzje o wprowadzeniu nowej techniki czy technologii
Potrzeby i zachowania kupujących Obecna i przyszła sytuacja w konkurencji Poziom rozwoju techniki i kierunki rozwoju technologii Strategia przedsiębiorstwa

6 Decyzje o innowacjach w branży spożywczej
Sytuacja ekonomiczna przedsiębiorstw w branżach rolno-spożywczych Innowacyjność produktu jako przewaga konkurencyjna Kierunki inwestowania w przedsiębiorstwach Przyszłość przedsiębiorstw a strategiczne kierunki inwestowania

7 Bariery wprowadzania nowych technik i technologii do przemysłu spożywczego
Sytuacja wewnętrzna przedsiębiorstwa Sytuacja w otoczeniu przedsiębiorstwa Strategiczna odpowiedzialność za biznes


Pobierz ppt "Prof. dr hab.. Małgorzata – Piasecka Szkoła Główna Handlowa Warszawa"

Podobne prezentacje


Reklamy Google