Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE."— Zapis prezentacji:

1 ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE

2 Technikum żywienia i usług gastronomicznych czeka właśnie na Ciebie, jeżeli lubisz gotować, poszukiwać nowych smaków i marzysz o zdobyciu atrakcyjnego zawodu!

3 W trakcie kształcenia uczniowie poznają tradycyjne formy i techniki sporządzania dań, jak również aktualne trendy kulinarne. jak również aktualne trendy kulinarne.

4  podstawowych zasad żywienia i jego planowania  wyposażenia i zasad bezpieczeństwa w gastronomii  organizacji produkcji gastronomicznej  procesów technologicznych w gastronomii  technologii gastronomicznej z towaroznawstwem  prowadzenia działalności gospodarczej w gastronomii  chemii lub biologii i języka angielskiego w zakresie rozszerzonym

5

6

7 Uczymy się od najlepszych nauczycieli, oto nasi wspaniali mistrzowie kuchni.

8 Zdobimy, faszerujemy, robimy koktajle bezalkoholowe, czyli moktajle i wiele pyszności

9 A tak wyglądają efekty naszej pracy…

10 Potrafimy przyrządzać smaczne i zdrowe potrawy z warzyw i owoców. Potrawy egzotyczne z owoców morza nie są nam obce …

11 Umiejętności praktyczne uczniowie zdobywają podczas miesięcznych praktyk zawodowych w klasie drugiej i trzeciej w najlepszych hotelach w Częstochowie.

12 Miesięczne praktyki zagraniczne odbywają się w ramach programów Leonardo da Vinci w Rimini we Włoszech.

13 Uczniowie biorą udział w targach branżowych oraz w olimpiadach tematycznych o żywieniu

14 Szkoła organizuje różnego rodzaju szkolenia i kursy branżowe, a także pokazy sporządzania ciekawych dań i napojów, takich jak np. kolorowe, apetyczne drinki bezalkoholowe.

15

16

17

18 T.6. Sporządzanie potraw i napojów T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych Technik Żywienia i usług gastronomicznych

19  Egzamin odbywa się pod koniec klasy drugiej i obejmuje:  Przechowywanie żywności  Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów

20  Egzamin odbywa się pod koniec pierwszego semestru klasy czwartej i obejmuje:  Planowanie i ocena żywienia  Organizowanie produkcji gastronomiczne  Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych

21


Pobierz ppt "ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE."

Podobne prezentacje


Reklamy Google