Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
1
Zawody gastronomiczne
TECHNIKUM Technik żywienia i usług gastronomicznych 4 lata nauki ZSZ Kucharz – 3 lata nauki
2
i usług gastronomicznych
Technik żywienia i usług gastronomicznych 4 lata nauki
3
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Sporządza potrawy i napoje Organizuje żywienie i usługi gastronomiczne Przechowuje żywność Planuje i ocenia żywienie Sporządza i ekspediuje potrawy i napoje Organizuje produkcję gastronomiczną Planuje i wykonuje usługi gastronomiczne
4
Kucharz Zasadnicza Szkoła zawodowa – 3 lata nauki
5
Sporządza potrawy i napoje
KUCHARZ Sporządza potrawy i napoje Przechowuje żywność Sporządza i ekspediuje potrawy i napoje
6
Cechy osobowości: estetyczność; staranność; dokładność; pilność;
komunikatywność; punktualność; cierpliwość
7
Predyspozycje: dobra koordynacja ruchowo-wzrokowa refleks koncentracja
podzielność uwagi spostrzegawczość systematyczność odpowiedzialność za stan zdrowia konsumentów wrażliwość
8
Zajęcia w pracowniach gastronomicznych i nie tylko…
12
Zapraszamy!
13
Smacznego!
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.