Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałArtur Dudek Został zmieniony 8 lat temu
3
To praktyczne zalecenia zestawienia porcji żywieniowych produktów spożywczych w codziennej, zrównoważonej diecie
4
Żywność ekologiczna – określenie żywności produkowanej metodami rolnictwa ekologicznego z dbałością o wyeliminowanie używania nawozów sztucznych i pestycydów. rolnictwa ekologicznegonawozów sztucznychpestycydów
5
Fast food Zwykle posiada ono wysoką wartość kaloryczną – zawiera dużą ilość tłuszczów i węglowodanów, przy równoczesnym niedoborze cennych dla organizmu substancji – błonnika, witamin i minerałów.
11
cukierki czekoladę ciastka wafelki batony galaretki
12
Brukiew Burak liściowy Burak zwyczajny Jarmuż Kalarepa Kapusta Kapusta brukselska Pasternak zwyczajny Pietruszka Por Rzepa Seler
13
Wykonała uczennica klasy VI Oliwia Kosińska Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Lubojnie
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.