DZIAŁANIA ZREALIZOWANE W RAMACH PROGRAMU EDUKACYJNEGO „BĄDŹMY ZDROWI- WIĘMY WIĘC DZIAŁAMY ” „WIEM, CO JEM” (ZESPÓŁ SZKÓŁ NR 1) Celem programu była:

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
VII edycja programu edukacyjnego pt. „Trzymaj Formę!”
Advertisements

Młodszy asystent Sekcji Promocji Zdrowia
JEM ZDROWO PROJEKT EDUKACYJNY W RAMACH PROGRAMU SZKOŁA Z KLASĄ 2.0
ZAŁOŻENIA REALIZACJI IV EDYCJI PROGRAMU EDUKACYJNEGO
Prezentacja działań z zakresu promocji zdrowia podjętych przez Przedszkole Nr 25 „Bajka” w Koninie w roku 2012/2013.
Gimnazjum nr 2 w Andrychowie
w Salezjańskim Gimnazjum Niepublicznym
Realizacja programu edukacyjnego „ŻYJ SMACZNIE I ZDROWO”
pod hasłem Jesień pełna zdrowia
"Szkoła dobrych praktyk" w Zespole Szkół Nr 1 w Puławach
Prezentacja przedstawiająca projekt pod hasłem „Trzymaj Formę”
PROJEKT DZIECI DLA DZIECI PREZENTACJA DOBREJ PRAKTYKI Zespół Szkół Ogólnokształcących nr 1 im. KEN w Puławach.
PROGRAM EDUKACYJNY „TRZYMAJ FORMĘ” ZESPÓŁ SZKÓŁ NR 1
PROJEKT TRZYMAJ FORMĘ realizowany w roku szkolnym 2006/2007 w Zespole Szkół Ogólnokształcących Nr 4 im. C. K. Norwida w Olsztynie Gimnazjum Nr 8 w Olsztynie.
1.
TRZYMAJ FORMĘ.
Szkoła Podstawowa nr 5 im. H. Sienkiewicza w Lesznie.
KATARZYNA KONCEWICZ KRYSTYNA POKOJOWCZYK ANNA REJMAN
Projekt ROZWÓJ PRZEZ KOMPETENCJE jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał
Otyłości, chorób serca i układu krążenia
Jednym z głównych zadań przedszkola, szkoły jest łagodne wprowadzenie uczniów w świat wiedzy oraz dbałość o ich harmonijny rozwój intelektualny, etyczny,
Zespół Szkół w Słupnie Szkołą Promującą Zdrowie
Uczniowie klasy I Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Rożnowicach realizują program edukacyjny „Żyj smacznie i zdrowo” pod kątem zasad prawidłowego i smacznego.
Publiczna Szkoła Podstawowa nr 14 w Opolu jest mocno zaangażowana w procesie edukacji zdrowotnej i w związku z powyższym przeprowadzone zostały liczne.
Obszar nr 3 – Edukacja zdrowotna. Scenariusz zajęć nr 2
Przygotowujemy zdrowe kanapki na drugie śniadanie.
„Trzymaj Formę!” To program edukacyjny promujący zdrowy styl życia oparty na prawidłowym odżywianiu i aktywności fizycznej. Odżywianie jest jednym z istotniejszych.
Sprawozdanie z realizacji programu ,,Trzymaj Formę” w Zespole Szkół im
Rok szkolny 2011/2012.
Sprawozdanie z realizacji projektu TRZYMAJ FORMĘ
ZESPÓŁ SZKÓŁ GIMNAZJUM IM. JANA PAWŁA II W WIELBARKU UL.MIKOŁAJA KOPERNIKA 10.
GIMNAZJUM IM. JANA PAWŁA II W WIELBARKU
Podsumowanie II edycji programu „Trzymaj form ę !” (r. szk. 2007/2008) w powiecie oleckim Opracowanie: mgr Emilia Naruszewicz Promocja Zdrowia i Oświata.
Źródłem energii oraz składników odżywczych dla ustroju człowieka jest żywność. To, co spożywamy ma znaczenie dla naszego zdrowia i życia: to wiedzą.
Trzymaj formę!!! Projekt wykonali: Aleksandra Auguścik Marcin Grzegrzak Bartosz Koryś Weronika Kiraga.
Jedz Smacznie i zdrowo.
 w Gimnazjum nr 2 im. Zdzisława Krzyszkowiaka w Ostródzie 2013/2014.
SZKOŁA PROMUJĄCA ZDROWIE
Szkolne sklepiki kształtują nawyki.
AKCJA EDUKACYJNA PROMUJĄCA ZDROWY STYL ŻYCIA I ZBILANSOWANE ODŻYWIANIE realizowana w Szkole Podstawowej nr 3 im. Stefana Czarnieckiego w Słubicach w dniu.
Szkoła Promująca Zdrowie
ZAŁOŻENIA OGÓLNE DO REALIZACJI IX edycji ogólnopolskiego programu edukacyjnego „Trzymaj Formę!” Warszawa, 27 sierpnia 2014.
SZKOŁA PROMUJĄCA ZDROWIE
SZKOŁA PODSTAWOWA IM. K. MAKUSZYŃSKIEGO W WIECHLICACH SZKOŁA PROMUJĄCA ZDROWIE ROK SZKOLNY 2013/2014.
Szkoła na widelcu Działania podejmowane w naszej szkole propagujące zdrowy tryb życia oraz nawyki prawidłowego żywienia.
Gimnazjum im. Mikołaja Kopernika w Kątach Wrocławskich 2010/2011 koordynator projektu: Agnieszka Lewandowska.
Śniadanie daje moc Stowarzyszenie św. Celestyna Mikoszów,
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH
Prawidłowa waga człowieka
ZINTEGROWANY PROGRAM DZIAŁAŃ Z ZAKRESU PROFILAKTYKI NADWAGI I OTYŁOŚCI ORAZ PROMOCJI ZDROWEGO ŻYWIENA DZIECI I MŁODZIEŻY.
Szkolenie krajowe dotyczące wprowadzenia programu edukacyjnego Warszawa, Państwowa Inspekcja Sanitarna Polska Federacja Producentów Żywności.
Młodzieży zdrowie się należy!
Realizacja Rządowego programu na lata „Bezpieczna i przyjazna szkoła” w województwie opolskim w roku 2014 „ ŻYJĘ ZDROWO TO PROSTE” Wnioskodawca:
Szkoła Podstawowa im. Piotra Wysockiego w Dropiu.
WYNIKI ANKIETY ZDROWE ODŻYWIANIE. W ankiecie wzięło udział 97 uczniów klas IV-VI SP NR 3 WE WŁODAWIE (38% uczniów szkoły kl. IV-VI)
Program edukacyjny „Trzymaj Formę!” Oddział Promocji Zdrowia i Oświaty Zdrowotnej WSSE Gorzów Wlkp.
Trzymaj Formę!-II edycja Zofia LIPKA – koordynator programu “Trzymaj Formę!”
Żeby zdrowym być….
DZIAŁANIA Z ZAKRESU PROMOCJI ZDROWIA PODJĘTE PRZEZ ZESPÓŁ SZKÓŁ NR 1 W ROKU 2010/2011 (IX - VI)
WIEM, CO JEM Projekt edukacyjny realizowany w kl. III SP w Zespole Szkół im. Stanisława Wyspiańskiego w Waganowicach.
Smacznie, zdrowo i kolorowo - twój przepis na zdrowie Prezentacja wykonana przez uczniów Publicznego Gimnazjum w Woli Dębińskiej.
PROJEKT EDUKACYJNY „Żyj zdrowo”. ZDROWO ” „ŻYJ ZDROWO” CELE PROJEKTU Edukacja w zakresie trwałego kształtowania prozdrowotnych nawyków wśród młodzieży.
Sieć Szkół Promujących Zdrowie. W styczniu 2015 roku przystąpiliśmy do programu Lubelskiej Sieci Szkół Promujących Zdrowie. Nasza szkoła od wielu lat.
Szkolne sklepiki kształtują nawyki.
Śniadanie daje moc.
Szkoła Sportowych Talentów
ZESPÓŁ DS. PROMOCJI ZDROWIA
Uczniowie klasy I Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Rożnowicach realizują program edukacyjny „Żyj smacznie i zdrowo” pod kątem zasad prawidłowego i smacznego.
Otyłość jest jednym z większych wyzwań globalnych XXI wieku
PROFILAKTYKA PROBLEMÓW ODKRĘGOSŁUPOWYCH PODSUMOWANIE 2017/ 18 DZIAŁANIA PLANOWANE NA 2018/ 19 ,,Galen” - I. i J. Bienkiewicz.
Zapis prezentacji:

DZIAŁANIA ZREALIZOWANE W RAMACH PROGRAMU EDUKACYJNEGO „BĄDŹMY ZDROWI- WIĘMY WIĘC DZIAŁAMY ” „WIEM, CO JEM” (ZESPÓŁ SZKÓŁ NR 1) Celem programu była: Promocja zdrowego odżywiania Komponowanie zbilansowanej diety Uwrażliwienie młodzieży na tak ważne problemy społeczne jak marnowanie żywności i niedożywienie Świadome dokonywanie zakupów spożywczych Prawidłowe przechowywanie produktów spożywczych Uświadomienie korzyści wynikających ze wspólnego spożywania posiłków

PRACE PLAKATOWE WYKONANE PRZEZ UCZNIÓW KLAS I-III SP

PRACE WYKONANE PRZEZ UCZNIÓW KLAS IV- VI SP

WYSTAWA PLAKATOWA „ZDROWIE NA MEDAL” Uczniowie SP i Gimnazjum przygotowali prace w formie medali wskazujące na potrzebę prowadzenia higienicznego trybu życia: zdrowego odżywiania, odpoczynku, aktywności fizycznej

Konkurs na najlepsze wypracowanie o treści humorystycznej „ Jak dbam o swoje zdrowie” „Kartka z pamiętnika niesfornego Zyzia”

AKTYWNE PRZERWY ZAJĘCIA TANECZNE PROWADZONE PRZEZ ANIMATORÓW TAŃCA Z GIMNAZJUM W CZASIE DUŻYCH PRZERW, PROPAGUJĄCE IDEĘ AKTYWNEGO WYPOCZYNKU

WYSTAWA PLAKATOWA „ CHOROBY SPOŁECZNE I CYWILIZACYJNE” Uczniowie Gimnazjum wykonali plakaty na których przedstawili główne zagrożenia dla naszego zdrowia wynikające z postępującego rozwoju cywilizacji i nieprzestrzegania zasad zdrowego trybu życia

WYSTAWA „CHOROBY SPOŁECZNE I CYWILIZACYJNE”

DZIEŃ PROMOCJI ZDROWIA WIEMY CO JEMY„ ZDROWIE NA TALERZU” KLASY I-III SP

KONKURS NA NAJŁADNIEJSZĄ KOMPOZYCJĘ ZDROWEJ ŻYWNOŚCI W OPAKOWANIACH STWORZONYCH PRZEZ „MATKĘ NATURĘ” PRACE PRZYGOTOWANE PRZEZ UCZNIÓW KL. IV- VI SP

Prace przygotowane przez uczniów kl. I-III Gimnazjum

SZKOLNY PROJEKT EDUKACYJNY W RAMACH PROFILAKTYKI OTYŁOŚCI „TROCHĘ RUCHU LENIUCHU” W ramach ww. projektu Uczniowie SP: -obliczyli współczynniki BMI dla uczniów SP na podstawie których ocenili ilu uczniów naszej szkoły ma prawidłową wagę, u ilu z nich występuje nadwaga, otyłość - określili jak zmieniała się wartość współczynnika BMI w SP na przestrzeni ostatnich kilku lat Uczniowie SP i Gimnazjum : -wykonali wystawę plakatową „Bądź dobry dla swojego serca ” w formie zabawnych haseł i przepisów opracowali zasady postępowania zapobiegające chorobom ukł. krążenia, zachęcające do dbania o własne serce

Wystawa plakatowa „Bądź dobry dla swojego serca ” PRACE WYKONANE PRZEZ UCZNIÓW KL. I-III GIMNAZJUM

PRACE WYKONANE PRZEZ UCZNIÓW IV-VI SP

KONKURS NA NAJŁADNIEJSZĄ KOMPOZYCJĘ ZDROWEJ ŻYWNOŚCI „SMACZNIE, ZDROWO, ODJAZDOWO” PRACE PRZYGOTOWANE PRZEZ UCZNIÓW KL. IV- VI SP

Uczniowie SP wykonali kompozycje ze zdrowej żywności zachęcające do spożywania i komponowania zdrowych posiłków

Prace przygotowane przez uczniów kl. I-III Gimnazjum Rozstrzygnięcie konkursu