KUCHNIA HAWAJSKA.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Powiedz mi co jesz, a powiem Ci kim jesteś
Advertisements

Dzień ucznia w Polsce i w Wielkiej Brytanii.
Grupa III – Dziennik pokładowy
PIERŚ W SOSIE TYMIANKOWO- POMIDOROWYM. pierś z kurczaka 150g masło 10g oliwa 10 ml wino białe wytrawne 40 ml bulion 70ml śmietanka 30% 50 ml koncentrat.
Dopraw do smaku i przechowuj w zimnym miejscu. Zastosowanie:
Książka kucharska klasy 0
POTRAWY Z GRZYBÓW.
Autor: Adrianna Szalonka
Narodowe potrawy Wielkiej Brytanii
Posiłki, w zależności od hotelu, mogą być serwowane do stolika lub być oferowane w formie bufetu, tzw. szwedzkiego stołu. Napoje serwowane do.
Spaghetti Bolognese i sałatka Caprese
Krok 3. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Kuchnia amerykańska.
GĘSINA NA ŚWIĘTEGO MARCINA WYKONAŁA ALINA TOMASZEWSKA.
Kuchnia tajska.
Jedz smacznie i zdrowo.
Zdrowa dieta Europejczyka
Potrawy i przepisy Meksyku
Kuchnia Japońska Ten slajd będzie poświęcony kuchni i kulturze Japonii.
Kuchnia śródziemnomorska
Apetyt na zdrowie Multimedialna książka kulinarna
Projekt edukacyjny „Zdrowe żywienie”
6 s ó o o w b p s na karpia Proszę klikać w slajdy – pps bez hasła.
Zdrowa dieta Europejczyków
„Śniadanie daje moc” Nasze zdrowe śniadanie I-IIIA i I-VIB Zespoły edukacyjno-terapeutyczne Szkoła Podstawowa nr 3 w Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Węgorzewie.
Marta Kaczmarek Miłosz Wiśniewski Jan Czerbniak. Kurczak Sobieskiego 1 porcja -5 łyżek oliwy z oliwek -1 łyżka miodu chełmińskiego - 0,25 rurki cynamonu.
Prawidłowe żywienie uczniów
Projekt: Projekt:,,Klasa trzyma formę’’,,Klasa trzyma formę’’ Autorki: Maria Małecka, Gabriela Sokół kl. V a Autorki: Maria Małecka, Gabriela Sokół kl.
Uzdrawianie menu :-) Przysmak mięsny z warzywami i sosem węgierskim Autorki: Roksana Rosiak Ewelina Zajączkowska kl. I c.
Kuchnia francuska krowa.
Kuchnia Wietnamska.
MARGARITE Z SOSEM POMODOROWYM I SEREM?
Moja ksi ąż ka kucharska. SA Ł ATKA DLA DZIECKA sk ł adniki 1 arbuz 1 pomarańcza 1 kiść winogron 10sztuk borówek.
 ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ  CORDON BLUE CORDON BLUE  BRYZOLE BRYZOLE.
SCONES Pyszna przekąska gotowa w maksimum 30 minut.
Jadłospis Tygodnia Wykonane przez: Rakso9.
„Pychotka”. Potrzebne składniki ● 21/2 szklanki świeżych czarnych jagód ● 1/4 szklanki białego rumu ● 3 łyżki cukru ● 1 łyżeczka mączki kukurudzianej.
Kuchnia angielska specjalnością mojego zakładu
Potrawy regionalne Wykonawcy Maciej Borówka , Przemysław , Sadowski ,
Podróże po świecie Smaki Europy.
American Food.
ŻYWIENIE.
Nie zapominaj o napojach, szczególnie o wodzie!
Pomysły na zdrowe śniadanie. Jeśli nie kanapki, to co? Kiedy po tygodniu śniadań składających się wyłącznie z samych kanapek twoja pociecha odmówi zjedzenia.
16 października 2015 roku. Były już szeroko rozpowszechnione w starożytnym Egipcie.Drożdże. Są jednokomórkowymi grzybami z rodzimy drożdżakowatych i rozmnażają.
II śniadanie- dlaczego tak ważne?
Cukinia w różnych odsłonach Co warto o niej wiedzieć?
ULUBIONA POTRAWA SZYMON DROGOSZ, KL. VB. FRYTKI Z KOTLETEM Z PIERSI KURCZAKA, Z KETCHUPEM.
KLASY 1 A Zdrowy przepis. Tartaletki z kremem pomarańczowym Składniki: 10 dag masła 5 dag cukru pudru 15 dag mąki pszennej 1 łyżka gorzkiego kakao ½ łyżeczki.
„GOTUJ Z KLASĄ” Klasa 3a. Faszerowana pierś z kurczaka z ryżem i surówką Składniki: Surówka: -filet z kurczaka - kapusta pekińska -szpinak - marchewka.
Czy wiesz, co jesz?. Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne naszego organizmu:
Jak powinno wyglądać prawidłowe odżywianie sportowca? Gimnazjum w Sieniawie im. bł. A. Czartoryskiego PROJEKT EDUKACYJNY uczniowie klasy II a.
SAŁATKA Z PŁATKAMI NAGIETKA 2 pomidory 1 ogórek 150 g. żółtego sera 1 łyżka majonezu 0.5 łyżki śmietany fit up do sałatek (kamis) Składniki: Przygotowanie.
Odżywcze śniadanie - 5 przepisów "Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi" - to nie tylko przysłowie, śniadanie.
KUCHNIA NIEMIECKA SZNYCEL WIEDE Ń SKI Składniki (4 porcje): 4 kotlety cielęce sól mąka 1 jajko, roztrzepane wraz z 2 łyżkami mleka lub wody sucha bułka.
Kuchnia Austriacka Niejednolita w swym charakterze kuchnia Austrii ze względu na wielonarodowościowy charakter tego kraju, a zwłaszcza wielonarodową przeszłość.
ZAKWAS I CHLEB Emilia Cieślak. ZAKWAS Pierwszy dzień  5 łyżek mąki żytniej i 5 łyżek letniej wody wymieszać w litrowym słoiku i odstawić w ciepłe miejsce.
Dobór i kaloryczność produktów. 1 porcja produktów zbożowych to: - 1 kromka chleba - 1 mała bułka - ½ dużej bułki (np. Grahamka) - ½ szklanki ugotowanego.
PIRAMIDA ZDROWEGO ODŻYWIANIA.
JADŁOSPISY DLA 10 LATKA Wykonali uczniowie klasy IV-VI.
KUCHNIA EUROPEJSKA Emily Bingham. Czechy  Kuchnia czeska podlegała wpływom kuchni krajów sąsiednich: Polski, Bawarii, Austrii, Węgier i Słowacji.  Charakterystyczne.
Książka kucharska Erasmusa+
Kuchnia bez tajemnic i granic
2011/2012 폴란드어 강좌 Season II ( – )
Legenda litwińskich potraw
KSIĄŻKA KUCHARSKA HISZPANII
Kanapki z pieczywa pełnoziarnistego z pastą avocado i pastą z jajek .
Fast Food szybkie jedzenie Fast Food.
WODNE PRZEPISY GRUPA: MOKRA WODA.
Tradycje kulinarne mojej rodziny
Zapis prezentacji:

KUCHNIA HAWAJSKA

Hawaje

RODZAJE POTRAW: Kotlet hawajski Grzanki hawajskie (czarna oliwka) Tosty hawajskie (czarna oliwka) Hawajskie bułki edyta

Przepis na hawajską bułkę edyta Składniki: 1 łyżka brązowego cukru, mielony imbir , łyżka sosu sojowego, 4 piersi z kurczaka , 4 plastry ananasa , 4 bułki kajzerki,2 łyżki musztardy, 4 plastry miękkiego sera 1.zmieszać cukier z imbirem i sosem sojowym , posmarować sosem piersi i ananasa 2.piec w piekarniku około 2 minuty z każdej strony 3.przekroic bułkę na pół i posmarować obie strony musztardą , położyć po jednej piersi a na nią ananas i plaster sera 4.włozyć do piekarnika i odczekać aż się ser rozpuści , przykryć górną częścią bułki i wcinać

Tosty Hawajskie Składniki: * chleb tostowy * ser * ananas z puszki w plastrach * cytryna Na chleb ułożyć plaster sera, ananasa, polać kilkoma kroplami soku z cytryny. Piec w tosterze.

Grzanki Hawajskie Składnik: CHLEB TOSTOWY, - PLASTRY ANANASA Z PUSZKI, - PLASTRY SZYNKI, - SER ZOLTY TYPU HOLLAND, - PLASERKI OGORKA LUB POMIDORA DO PRZYBRANIA, - KETCHUP, MAJONEZ, MUSZTARDA. Jak przyrządzić? Na kromce chleba kłaść kolejno: - szynkę, - ananas, - ser żółty. Zapiec w piekarniku, aż ser się roztopi, ozdobić z wierzchu plasterkiem ogórka lub pomidora i ketchupem majonezem itp jak kto woli :) Pychotka.

Opracowały: Julia Gutkowska i Agnieszka Raczko Kl.2B