Panaderia Maria tradycyjne wyroby piekarskie. Wyroby tradycyjne: Manchegos Manchegos Rellenas chocolate Rellenas chocolate Croasut Croasut Tartas manzana.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
„GHP w przetwarzaniu żywności w firmie „Mr Buns” w Wielkiej Brytanii"
Advertisements

czyli jak przygotować uszy Hamana Miedzna, marzec 2009
Sposoby przyrządzania:
Ocieplanie ścian z zastosowaniem styropianu
Połączenia kołkowe i sworzniowe
PIERÓG BIŁGORAJSKI.
WYKONAŁA KLASA V SZKOŁA PODSTAWOWA W PARCHOWIE.
Temat: Opis prostopadłościanu.
Autor: Tomasz Ksiądzyk
3 Proste doświadczenia z lodem Projekt: Mateusza Ciałowicza Opiekun: pani mgr Dorota Ciałowicz.
Podstawy przetwórstwa spożywczego
Szkoła Podstawowa w Milejowie
Tradycyjne wyroby cukiernicze w Hiszpanii
Program „Mój własny chleb!”
Autor: Michał Gendek III GA
Propozycje zadań wytwórczych
Przetwarzanie mięsa na elementy kulinarne w Irlandii.
Tradycyjne wyroby irlandzkie w zakładach o charakterze przemysłowym.
Best Practices in Italia Prezentacja Dominiki Lesnik i Magdaleny Sachan: Produkty regionalne i tradycyjne w cukierni.
Praktyki odbyliśmy w jednej z włoskich piekarni Panbianchi di Banchi. Właścicielem był Glauco Bianchi. Pracowaliśmy w nocy od godz do 7.00.
GRZYBKI.
WŁAŚCIWOŚCI Powłoka hydrofobowa i samoczyszcząca, która chroni fasady, aby ograniczyć ich zanieczyszczenie. Doskonała przyczepność do różnych rodzajów.
Czas przygotowania 25 min. Składniki: -2kg ziemniaków -1l oleju -sól -pieprz -po 1 łyżeczce: -papryki ostrej -papryki słodkiej -oregano Sposób przygotowania:
Bukiet róż Na Dzień Nauczyciela.
Wyroby kulinarne w masarniach włoskich
Program „Mój własny chleb!”
ZBOŻA ZJADAMY ENERGIĘ Z NICH MAMY PRZEDSZKOLE NR 4 W DĄBROWIE GÓRNICZEJ.
Tradycje Bożonarodzeniowe.
Dominika Chrobak. Obieranie ziemniakówObieranie ziemniaków Gotowanie ziemniakówGotowanie ziemniaków Wyrabianie ciasta na moskoleWyrabianie ciasta na moskole.
8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA 8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA ● Kolorowy zawrót głowy ● Ślimaki ● Szachownica.
Techniki plastyczne mgr Joanna Klimaszewska
Fish and chips czyli klasyczna ryba z frytkami. Składniki ilość porcji: 4 4 duże ziemniaki, obrane i pokrojone w paski 125 g (1 szkl.) mąki pszennej 1.
BAW SIĘ I UCZ! ŚWIETLICA SZKOLNA PRZYJAZNA UCZNIOWI
KLASTER PRODUKTU LOKALNEGO DOLINY BARYCZY I WZGÓRZ TRZEBNICKICH
w Cukierni Belle Epoque”
 Składniki:  45 dag ciemnej czekolady  28 dag masła  6 jajek  6 łyżek miodu  42 dag cukru pudru  6-7 dag wiórków kokosowych  28 dag mąki Glazura:
SCENARIUSZ LEKCJI CIASTO DROŻDŻOWE.
363.Jednorodny, cienki pręt o długości h=1m, wisi swobodnie na poziomej osi przechodzącej przez jego koniec. Jaką początkową prędkość kątową należy mu.
Przepis na jadalne ordery uśmiechu dla Babci i Dziadka
Blog sp.18 w Legnicy Prezentacja naszych dokonań..
Meksyk Meksyk Mieszka tu 120,8 mln mieszkańców co daje 11 pozycje na świecie.
JAK POWSTAJE CZEKOLADA?
Wizyta w schronisku dla zwierząt.
Natalia Kaszuba, Angelika Kania. Odbywałyśmy praktykę w ciastkarnio- kawiarni,,Novecento’’
Klub śniadaniowy III b Zespół Szkół z Oddziałami Integracyjnymi w Bogatyni.
SCONES Pyszna przekąska gotowa w maksimum 30 minut.
Składniki: 2 kg mąki (pszenna lub zwykła) 2 kg marchwi 2 jajka 1 kostka margaryny pieprz (dużo!) cynamon proszek do pieczenia (2 łyżeczki na 1kg mąki)
OCIEPLANIE ŚCIAN ZEWNĘTRZNYCH METODA LEKKA - MOKRA
Kreatywny recycling Justyna Pilarska Mateusz Budzik Szkoła Podstawowa
PIZZA PROJEKT WYKONANY PRZEZ CZŁONKÓW KOŁA MATEMATYCZNEGO POD OPIEKĄ P. MILENY MAKOWSKIEJ.
Tydzień dobrego chleba i zdrowego stylu życia 2015 Przykład „dobrej praktyki” w Samorządowej Placówce Wychowania Przedszkolnego nr 9 w Kętach.
POTRAWY WIGILIJNE PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
Potrawy wigilijne cz r.. Wykonawcy: Alicja Kruk i Dominik Jeziorski kl. 5.
Wpływ różnych napojów na wzrost i rozwój roślin
Odżywcze śniadanie - 5 przepisów "Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi" - to nie tylko przysłowie, śniadanie.
ZAKWAS I CHLEB Emilia Cieślak. ZAKWAS Pierwszy dzień  5 łyżek mąki żytniej i 5 łyżek letniej wody wymieszać w litrowym słoiku i odstawić w ciepłe miejsce.
MATEMATYKA W KUCHNI Wykonały Urban Anita Wójcik Ewa.
Gdziekolwiek spojrzysz - proporcje.
TORTY.
ZIEMNIACZANE PLACKI ŚLEDZIOWE Potrawa regionalna Śląska wykonana przez Izabelę Matyskiel uczennicę klasy I ZSZ Pod kierunkiem p. Bożeny Mróz.
DANIA & MOJE DUŃSKIE CIASTO
Legenda litwińskich potraw
PROCEDURY Definicję procedury rozpoczynasz od słowa oto. Następnie podaj nazwę procedury (nie może ona zawierać spacji), potem dodaj treść procedury. Koniec.
WAŻĘ PIERZĘ Gabriela Nowak.
HISTORIA NASZYCH PIERNICZKÓW. PRZYGOTOWANIA DO PIECZENIA.
Koszyczek wielkanocny
MINIPRZEDSIĘBIORSTWO
Tradycje kulinarne mojej rodziny
Placki z jabłkami / apple pancakes
Zapis prezentacji:

Panaderia Maria tradycyjne wyroby piekarskie

Wyroby tradycyjne: Manchegos Manchegos Rellenas chocolate Rellenas chocolate Croasut Croasut Tartas manzana individual Tartas manzana individual Colines Colines Palmeras Palmeras Pestiios Pestiios Chicharrones Chicharrones Salaillas Salaillas

Colines Są to paluszki o długości ok.40cm, malowane olejem i posypywane solą morską przed wypiekiem. Są to paluszki o długości ok.40cm, malowane olejem i posypywane solą morską przed wypiekiem.

Formowanie: wydłużamy kęs ciasta, na cienką linkę o długości około 40cm. 1.wydłużamy kęs ciasta, na cienką linkę o długości około 40cm.

Wydłużony kęs kładziemy na blachę, i czekamy żeby podgarowało (urosło). 2.Wydłużony kęs kładziemy na blachę, i czekamy żeby podgarowało (urosło). Następnie malujemy olejem, potem posypujemy solą morską. Następnie malujemy olejem, potem posypujemy solą morską.

3.Wypiekanie

Tartas Atun To duże pierogi z farszem z tuńczyka. To duże pierogi z farszem z tuńczyka.

Formowanie: 1.z kęsa ciasta robimy placek i na środek nakładamy farsz. 2. następnie składamy na pół i zwijamy (formujemy pieróg).

3. kładziemy na blachę i nacinamy

4.Wypiekanie

Salaillas Są to małe, okrągłe bułeczki z ciasta pszennego Są to małe, okrągłe bułeczki z ciasta pszennego

I tak się to zaczyna... I tak się to zaczyna Od surowego ciasta( pozostawione do rozrostu) 2. Od surowego ciasta( pozostawione do rozrostu)

Formowanie Formowanie

Przygotowanie do wypieku W bułeczkach robimy palcem dziurkę, następnie powierzchnie każdej bułeczki malujemy olejem, na koniec posypujemy solą morską

Gotowy produkt Gotowy produkt

Gallego Są to bagietki z ciasta pszennego około 40 cm z dwoma skośnymi nacięciami Są to bagietki z ciasta pszennego około 40 cm z dwoma skośnymi nacięciami

Rozrost ciasta w sylikonowych pojemnikach Rozrost ciasta w sylikonowych pojemnikach

Dzielenie

Formowanie

Gotowy produkt Gotowy produkt

Prezentacje wykonali: Bartłomiej Rataj i Katarzyna Noworyta