Carrot Cake czyli Ciasto Marchewkowe krok po kroku LaCultCraftingPot
Blaszkę wykładamy pergaminem/ papierem do pieczenia; boki smarujemy delikatnie olejem. LaCultCraftingPot
Ścieramy 2-3 duże marchewki na tarce o grubych oczkach Ścieramy 2-3 duże marchewki na tarce o grubych oczkach. Potrzebujemy 2 szklanki startej merchwi. LaCultCraftingPot
Jaja ubijamy mikserem. LaCultCraftingPot
Do jaj dodajemy cukier i całość ucieramy mikserem. LaCultCraftingPot
Dodajemy olej i miksujemy. LaCultCraftingPot
Do przesianej, wraz z proszkiem do pieczenia, mąki dodajemy cynamon Do przesianej, wraz z proszkiem do pieczenia, mąki dodajemy cynamon. Mieszamy całość w misce i stopniowo dodajemy do powstającego ciasta. LaCultCraftingPot
Ponieważ ciasto robi się bardzo gęste, całość można zacząć mieszać ręcznie. LaCultCraftingPot
Dodajemy startą marchewkę. Całość mieszamy. LaCultCraftingPot
Dodajemy słonecznik i migdały. LaCultCraftingPot
Ciasto wykładamy do blaszki, a następnie wstawiamy do piekarnika Ciasto wykładamy do blaszki, a następnie wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 60 min. w temp. 180 st. w piekarniku z termoobiegiem. LaCultCraftingPot