Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Kawa Rozpuszczalna Natalia Maraszek kl.6b.
Advertisements

Milki Way Wiktoria Nowak.
JAK ZIARNO STAJE SIĘ CHLEBEM
czyli jak przygotować uszy Hamana Miedzna, marzec 2009
Przepisy REGIONALNE.
Potrawy Irlandzkie.
Program „Mój własny chleb!”
Jan Paweł II.
CUPCAKES.
Publiczna Szkoła Podstawowa w Połańcu
Książeczka kucharska:
GRZYBKI.
Carrot Cake czyli Ciasto Marchewkowe krok po kroku
Apetyt na zdrowie Multimedialna książka kulinarna
Mateusz Boguń prezentuje presents.
Dania wykonane przez nas są w 100% przygotowane z naturalnych składników oraz wszystkie mają swoje korzenie na półwyspie apenińskim.
Zupa miso shiro Danie wegetariańskie: nie Autor: Kulinarny Atlas Świata.
ANNA SURMA MIĘDZYWYDZIAŁOWE STUDIUM PEDAGOGICZNE GR.1
Apetyt na zdrowie Multimedialna książka kulinarna
Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.
Matematyka jest wszędzie !!!
Przygotowałyśmy miejsce pracy, zebrałyśmy potrzebne produkty oraz naczynia i zaczęłyśmy przygotowywać mazurek… najpierw mąka..
Projekt edukacyjny „Zdrowe żywienie”
Nasz przepis na chleb.
Przeliczniki kuchenne
8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA 8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA ● Kolorowy zawrót głowy ● Ślimaki ● Szachownica.
Jedz zdrowo i smacznie!.
Fish and chips czyli klasyczna ryba z frytkami. Składniki ilość porcji: 4 4 duże ziemniaki, obrane i pokrojone w paski 125 g (1 szkl.) mąki pszennej 1.
BAW SIĘ I UCZ! ŚWIETLICA SZKOLNA PRZYJAZNA UCZNIOWI
„Kto miód pije długo żyje!”
Blok czekoladowy.
 Składniki:  45 dag ciemnej czekolady  28 dag masła  6 jajek  6 łyżek miodu  42 dag cukru pudru  6-7 dag wiórków kokosowych  28 dag mąki Glazura:
SCENARIUSZ LEKCJI CIASTO DROŻDŻOWE.
Przepis na jadalne ordery uśmiechu dla Babci i Dziadka
Gołąbki z ryżem i warzywami w sosie śródziemnomorskim
Matematyka ze smakiem Placuszki z jabłkami.
Autor: (imię i Nazwisko)
Lunch: Pierś z kurczaka w kokosowym curry Deser: Trifle.
Klopsiki mięsno-warzywne z sosem brokułowym
Czekolada.
Krem warzywny z lanymi kluskami
Seria kosmetyków : „Czekoladowy relaks” Skład drużyny: -Violetta Perykasza, -Anna Spentana, -Karolina Gajda, -P.Alicja Suchorab- opiekun Seria kosmetyków.
SCONES Pyszna przekąska gotowa w maksimum 30 minut.
Składniki: 2 kg mąki (pszenna lub zwykła) 2 kg marchwi 2 jajka 1 kostka margaryny pieprz (dużo!) cynamon proszek do pieczenia (2 łyżeczki na 1kg mąki)
„Pychotka”. Potrzebne składniki ● 21/2 szklanki świeżych czarnych jagód ● 1/4 szklanki białego rumu ● 3 łyżki cukru ● 1 łyżeczka mączki kukurudzianej.
Kuchnia angielska specjalnością mojego zakładu
Potrawy regionalne Wykonawcy Maciej Borówka , Przemysław , Sadowski ,
Podróże po świecie Smaki Europy.
MATEMATYKA W PRAKTYCE Zapraszam!.
Bajaderka. Składniki: 4-5 paczek herbatników (paczka- ok. 12 szt.) ciemna (dolna) warstwa: 1 szklanka kaszy manny 1 litr mleka 4 łyżki gorzkiego kakao.
Do chleba rano wstawać trzeba.
Chatka Puchatka.
PIZZA PROJEKT WYKONANY PRZEZ CZŁONKÓW KOŁA MATEMATYCZNEGO POD OPIEKĄ P. MILENY MAKOWSKIEJ.
Czyste Ziarno TrADYCJA & ZDROWIE. TRADYCJA & ZDROWIE Czyste Ziarno to bardzo wyjątkowy, unikalny, zdrowy i pożywny bochenek chleba.
16 października 2015 roku. Były już szeroko rozpowszechnione w starożytnym Egipcie.Drożdże. Są jednokomórkowymi grzybami z rodzimy drożdżakowatych i rozmnażają.
KLASY 1 A Zdrowy przepis. Tartaletki z kremem pomarańczowym Składniki: 10 dag masła 5 dag cukru pudru 15 dag mąki pszennej 1 łyżka gorzkiego kakao ½ łyżeczki.
Odżywcze śniadanie - 5 przepisów "Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi" - to nie tylko przysłowie, śniadanie.
Kuchnia Austriacka Niejednolita w swym charakterze kuchnia Austrii ze względu na wielonarodowościowy charakter tego kraju, a zwłaszcza wielonarodową przeszłość.
ZAKWAS I CHLEB Emilia Cieślak. ZAKWAS Pierwszy dzień  5 łyżek mąki żytniej i 5 łyżek letniej wody wymieszać w litrowym słoiku i odstawić w ciepłe miejsce.
MATEMATYKA W KUCHNI Wykonały Urban Anita Wójcik Ewa.
Gdziekolwiek spojrzysz - proporcje.
Temat: Co jest potrzebne, aby upiec ciasto?
KSIĄŻKA KUCHARSKA HISZPANII
Ułamki zwykłe w życiu codziennym
Hawajskie pieczenie polskiego chleba
Matematyka w życiu codziennym
Pyszne pączki według przepisu mojej prababci Zofii
Koszyczek wielkanocny
Tradycje kulinarne mojej rodziny
Placki z jabłkami / apple pancakes
Zapis prezentacji:

Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej

Składniki: 4 szklanki mąka ¾ kostki margaryna 1 szklanki cukier 3 łyżki śmietany 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia Sezam, kakao, ziarna zbóż mak, słonecznik Sposób przyrządzenia: Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, margarynę zetrzeć na tarce i dodać do mąki, dokładnie zmieszać składniki. Żółtka, cukier, cukier waniliowy roztrzepać w śmietanie. Dodać do mąki z margaryną i wyrobić ciasto. Zmieszać z ziarnami. Piec w temp 200 stopni, około minut

Składniki 400 g płatków owsianych 400 g płatków jęczmiennych 200g słoneczniku 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki miodu 2 szklanki wody 0,5 szklanki mąki Składniki na 120 szt. Wartość energetyczna 1 szt. 35 kcal

Składniki 1 kg mąki 200g płatków owsianych 100 g słonecznika 100 g dyni 200g cukru pudru 3 jaja 250g masła Składnik na 160 szt. Wartość energetyczna 1szt. 34 kcal