Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej
Składniki: 4 szklanki mąka ¾ kostki margaryna 1 szklanki cukier 3 łyżki śmietany 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia Sezam, kakao, ziarna zbóż mak, słonecznik Sposób przyrządzenia: Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, margarynę zetrzeć na tarce i dodać do mąki, dokładnie zmieszać składniki. Żółtka, cukier, cukier waniliowy roztrzepać w śmietanie. Dodać do mąki z margaryną i wyrobić ciasto. Zmieszać z ziarnami. Piec w temp 200 stopni, około minut
Składniki 400 g płatków owsianych 400 g płatków jęczmiennych 200g słoneczniku 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki miodu 2 szklanki wody 0,5 szklanki mąki Składniki na 120 szt. Wartość energetyczna 1 szt. 35 kcal
Składniki 1 kg mąki 200g płatków owsianych 100 g słonecznika 100 g dyni 200g cukru pudru 3 jaja 250g masła Składnik na 160 szt. Wartość energetyczna 1szt. 34 kcal