ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH w SOMONINIE

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
„Wszechstronne Wykształcenie – Lepsza Przyszłość”
Advertisements

Technik Żywienia i Gospodarstwa Domowego
Zespół Szkół Zawodowych Nr 1 ul. Zamkowa 16 a
ZAPRASZAMY NA PREZENTACJĘ OFERTY SZKÓŁ
Wyniki egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe
„TWÓJ ZAWÓD – TWOJA PRZYSZŁOŚĆ”
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE W POWIECIE KLUCZBORSKIM Miejsce: Aula Zespołu Szkół Ogólnokształcących im. Adama Mickiewicza w Kluczborku Termin: 28 listopada 2007.
ZSZ Technikum Liceum Profilowane Liceum Profilowane Liceum Ogólnokształcące Liceum Ogólnokształcące.
Publikacje zawodowe WSiP 2013
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych NR 2 w Brzezinach Zaprasza do zapoznania się z ofertą szkoły.
Technik turystyki wiejskiej
Zespół Szkół w Olsztynku im. K.C. Mrongowiusza
Hotelarsko Turystycznych
Zespół Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych
Zespół Szkół nr 2 w Nowym Dworze Gdańskim, ul. Warszawska 54 Rekrutacja na rok szkolny 2013 / 2014 Nie dla szkoły, lecz dla życia się uczymy lecz dla życia.
PREZENTACJA KIERUNKÓW KSZTAŁCENIA
Struktura egzaminu zawodowego
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK ŻYWIENIA.
Imienia Marii Sk ł odowskiej-Curie.
Technikum i Zasadnicza Szkoła Zawodowa
Technik organizacji usług gastronomicznych
Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK OBSŁUGI TURYSTYCZNEJ ul. Gołdapska Olecko Tel.
usług gastronomicznych
PONADGIMNAZJALNYCH NR 1 IM. MIKOŁAJA KOPERNIKA W BUSKU-ZDROJU
lecz dla życia się uczymy”
TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 14 we Wrocławiu
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK KUCHARZ ul.
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
Ogólna charakterystyka typów szkół- szansa na zatrudnienie
STRUKTURA ZESPOŁU SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH W CZAPLINKU
Technik technologii żywności jest zawodem związanym z:
Technik Urządzeń i Systemów Energetyki Odnawialnej
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Zespół Szkół Ekonomiczno-Turystyczno-Hotelarskich im
ZAWÓD DLA MŁODZIEŻY, KTÓRA LUBI LUDZI ORAZ CHCE LEPIEJ POZNAĆ ŚWIAT
TECHNIK HOTELARSTWA.
SZKOŁA W KOTOWIE PROPONUJE KIERUNKI:
Zespół Szkół Gastronomicznych
OFERTA EDUKACYJNA ROK SZKOLNY 2013/2014
OFERTA EDUKACYJNA ROK SZKOLNY 2014/2015 Z e s p ó ł S z k ó ł Z a w o d o w y c h w R a c i b o r z u.
Nasza oferta edukacyjna obejmuje kształcenie w następujących zawodach: - KUCHARZ   - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ.
Drogi Absolwencie! Nasza szkoła otwiera drzwi do Twojej kariery zawodowej Strona WWW: ekonomik.webd.pl.
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Dobryszycach.
OFERTA EDUKACYJNA ZESPOŁU SZKÓŁ CKR W RZEMIENIU NA ROK 2015/2016.
Twoja przyszłość jest w twoich rękach !
www. zsp1kluczbork.wodip.opole.pl
Zespół Szkół im. Konstytucji 3 Maja w Iławie
Zespół Szkół Ekonomiczno-Turystyczno-Hotelarskich im
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
ZAWÓD KELNER Szkoła – Zawód – Praca.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
TECHNIK ŻYWIENIA I ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji
Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik eksploatacji portów i terminali Technik obsługi turystycznej Technik architektury krajobrazu Technik.
Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego1 Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz Ź ródło: Prezentacja zawodu Zespół Szkół Gastronomiczno-
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Dobryszycach.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa 3-letnia Zasadnicza Szkoła Zawodowa 3-letnia zawód – kucharz zawód – kucharz.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Noblistów Polskich Szkoła praktycznych umiejętności Oferta edukacyjna na rok szkolny 2016/2017 dla absolwentów.
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO W SOSNOWCU ul. Gen. Grota Roweckiego 64 OFERTA EDUKACYJNA W ROKU SZKOLNYM 2016/2017.
Prezentacja Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Drezdenku Adres: ul. Konopnickiej 2, Drezdenko, tel. (095) e: szkoły:
Kucharz w kuchni króluje. Dobre posiłki gotuje ;).
Technikum Nr 4 TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
MÓJ ZAWÓD.
Technik hotelarstwa 4-letni cykl nauczania.
OFERTA EDUKACYJNA ZESPOŁU SZKÓŁ CKR
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. Marii Skłodowskiej-Curie
Oferta edukacyjna dla dorosłych
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
Zapis prezentacji:

ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH w SOMONINIE im. Józefa Wybickiego

PLANOWANE ZAWODOWE KIERUNKI KSZTAŁCENIA na poziomie technikum ZESPOLE SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH w Somoninie im. Józefa Wybickiego w roku szkolnym 2009/10

Technikum hotelarskie

Technikum hotelarskie kształcenie zawodowe Obsługa konsumenta Organizacja pracy w hotelarstwie Obsługa informatyczna w hotelarstwie Ekonomia i prawo w hotelarstwie Język obcy zawodowy Marketing usług hotelarskich Zajęcia praktyczne

Technikum hotelarskie przygotowuje młodzież do pracy w trzech dziedzinach: Hotelarstwo Turystyka Gastronomia

Umiejętności zawodowe technika hotelarstwa Fachowe i kompleksowe obsługiwanie gościa hotelowego Biegłe posługiwanie się językiem obcym w zakresie słownictwa zawodowego i branżowego Organizowanie pracy w zakładzie hotelarskim Organizowanie usług gastronomicznych i obsługi konsumenta Organizowanie i obsługiwanie kongresów, targów, zjazdów i innych imprez Organizowanie usług turystycznych i rekreacyjnych Wyposażanie i urządzanie wnętrza różnych jednostek hotelowych i gastronomicznych

Technikum organizacji usług gastronomicznych

Technikum organizacji usług gastronomicznych jedyne w regionie

Technikum organizacji usług gastronomicznych

Absolwent szkoły technik organizacji usług gastronomicznych po ukończeniu szkoły: Organizuje gastronomiczną obsługę imprez poza miejscem pracy tzw. „outside catering” (imprezy wyjazdowe) Organizuje bale, wesela i inne przyjęcia okolicznościowe Projektuje i aranżuje wnętrza sal konsumpcyjnych oraz ich wyposażenie Planuje produkcję i ustala asortyment potraw Dokonuje oceny jakości potraw i napojów Nadzoruje przebieg gastronomicznych procesów produkcyjnych Prowadzi dokumentację rozliczeń produkcji i kalkulacje Organizuje i nadzoruje obsługę konsumentów Często prowadzi własną firmę Kontynuuje naukę w uczelniach o profilach: gastronomicznym, hotelarskim lub ekonomicznym

Technikum organizacji usług gastronomicznych

Technik organizacji usług gastronomicznych

Technikum obsługi turystycznej

Technikum obsługi turystycznej kształcenie zawodowe Język obcy zawodowy Obsługa ruchu turystycznego Podstawy ekonomiczne i prawne Organizacja turystyki Geografia turystyczna Technika pracy biurowej Podstawy rachunkowości i finansów Marketing w turystyce Zajęcia praktyczne

Technik obsługi turystycznej absolwent - zdobywa umiejętności m. in Technik obsługi turystycznej absolwent - zdobywa umiejętności m.in. w zakresie Prowadzenia własnej działalności turystycznej i agroturystycznej Do pracy w urzędach administracji państwowej i samorządowej Do pracy w punktach informacji turystycznej i w biurach podróży Przy organizacji imprez, kolonii, wyjazdów urlopowych krajowych i zagranicznych Do kontynuacji nauki na uczelniach o kierunkach turystycznych i hotelarskich

Planowane kierunki kształcenia na poziomie zasadniczym Oddział wielozawodowy - przedmioty ogólne realizowane w szkole - zajęcia praktyczne realizowane u pracodawców - teoretyczne przedmioty zawodowe realizowane systemem kursowym

Zasadnicza Szkoła Zawodowa kucharz małej gastronomii Przedmioty teoretyczne ogólne i zawodowe realizowane są w szkole zajęcia praktyczne odbywają się w dobrze wyposażonych szkolnych pracowniach gastronomicznych nie trzeba szukać sobie miejsc odbywania praktyk zawodowych

Kucharz małej gastronomii przygotowany jest do pracy w: Punktach małej gastronomii Barach szybkiej obsługi Stołówkach Hotelowych zakładach gastronomicznych Restauracjach Kawiarniach Firmach cateringowych Przedsiębiorstwach produkujących wyroby i półprodukty kulinarne i spożywcze Kontynuuje naukę w zaocznym 2- letnim UZUPEŁNIAJĄCYM LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCYM dla DOROSŁYCH w swojej macierzystej szkole

Pracownia żywienia

Zajęcia praktyczne w nowoczesnej pracowni żywienia

Ogólnodostępne centrum multimedialne w czytelni szkolnej

Nowa szatnia i sklepik

Rozbudowa szkoły