INSTYTUT FIZYKI I ASTRONOMII TORUŃ 2003 UNIWERSYTET MIKOŁAJA KOPERNIKA.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
VII edycja programu edukacyjnego pt. „Trzymaj Formę!”
Advertisements

Olimpia Markiewicz Dominika Milczarek-Andrzejewska
Piotr Baron Nr albumu: STUDIA NIESTACJONARNE II st. KIERUNEK: TRANSPORT.
Polskie sieci naukowe Grupa jednostek naukowych posiadających osobowość prawną, podejmujących na podstawie umowy zorganizowaną współpracę związaną z prowadzonymi.
ZAŁOŻENIA REALIZACJI IV EDYCJI PROGRAMU EDUKACYJNEGO
Prezentacja dla uczniów gimnazjum
G Wiek gimnazjalny trwa od 13 do 16 roku życia.
opracował: Michał Wawrzynów klasa VI a
Coś o odżywianiu TRZYMAJ NORMĘ… PONAD FORMĘ.
Realizacja programu edukacyjnego „ŻYJ SMACZNIE I ZDROWO”
Uniwersytet Mikołaja Kopernika Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Podyplomowe Studium programowania i Zastosowań Komputerów Repetytorium.
Program analizujący losowania Multi Lotka
O zdrowym odżywianiu i piramidzie żywienia
DZIESIĘĆ ZASAD ZDROWEGO ŻYWIENIA
Światowy dzień żywności
UNIWERSYTET MIKOŁAJA KOPERNIKA
B2O Sp. z o.o. to firma która, posiada nowoczesne rozwiązania umożliwiające prowadzenie działań sprzedażowych w Internecie. Unikatową jego cechą jest.
Uniwersytet Mikołaja Kopernika Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Podyplomowe Studium Programowania i Zastosowań Komputerów Marcin Hankiewicz.
Baza danych komisu samochodowego „TIGRA”
Łukasz Strzała Baza danych „Wypożyczalnia WIDEO”
Uniwersytet Mikołaja Kopernika
Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
System zamawiania on-line
ZASADY ZDROWEGO ŻYWIENIA DZIECI I MŁODZIEŻY W WIEKU SZKOLNYM
Uniwersytet Mikołaja Kopernika Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Podyplomowe Studium Programowania i Zastosowań Komputerów Paweł Abramczyk.
Cel pracy Cel pracy Założenia i metoda Struktura programu Obsługa programu Opracowanie programu służącego do gromadzenia informacji o wprowadzanych zanieczyszczeniach.
CZYNNIKI WPŁYWAJĄCE NA ZDROWIE CZŁOWIEKA
SANKOM Sp. z o.o Warszawa ul. Popularna 14/3 Program Audytor SDG w wersji 1.0 przeznaczony jest do szybkiego doboru grzejników w budynkach mieszkalnych.
Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej UMK
Instrukcja USOS Ankiety wersja by Marek Opacki.
Tworzenie przedmiotów, zajęć i protokołów
ODŻYWIAMY SIĘ ZDROWO.
Uniwersytet Mikołaja Kopernika Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Podyplomowe Studium Programowania i Zastosowań Komputerów Katalog WWW.
Uniwersytet Mikołaja Kopernika Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Podyplomowe Studium Programowania i Zastosowań Komputerów Piotr.
Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Podyplomowe Studium Programowania i Zastosowań Komputerów.
„ŚMIECIOWE JEDZENIE ''. „ŚMIECIOWE JEDZENIE ''
Owoce i warzywa - z nimi w walce o zdrowie się wygrywa!
Zbilansowana dieta dla młodzieży Bożena Wajszczyk Zakład Epidemiologii i Norm Żywienia Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie.
Opracowała Agnieszka Balcerak
Żelazne zasady zdrowego żywienia
Krzysztof Skuza Mikołaj Sarzyński
Programy wspomagające projektowanie instalacji sanitarnych
Trzymaj formę!!! Projekt wykonali: Aleksandra Auguścik Marcin Grzegrzak Bartosz Koryś Weronika Kiraga.
Przygotowanie elementów grafiki do tworzenia stron WWW
ZDRZZDZZ ZZ ZDROWE ODŻYWIANIE.
DZIESIĘĆ ZASAD ZDROWEGO ŻYWIENIA MŁODZIEŻY
Przewodnik po porcjach czyli co, jak i ile jeść?
Żywienie a zdrowie Żywienie dzieci Mgr inż. Iwonna Niegowska
Zasady prawidłowego żywienia
Regularne i zdrowe odżywianie 
Szkolenie krajowe dotyczące wprowadzenia programu edukacyjnego Warszawa, Państwowa Inspekcja Sanitarna Polska Federacja Producentów Żywności.
Żywienie dzieci w wieku szkolnym
PROJEKT EDUKACYJNY Co zrobić i w jaki sposób zachęcić uczniów do czynnego uprawiania sportu.
RACJONALNE ŻYWIENIE NASTOLATKÓW
Tytuł pracy - rodzaj pracy Imię i Nazwisko dyplomanta promotor - ……
Trzymaj Formę!-II edycja Zofia LIPKA – koordynator programu “Trzymaj Formę!”
Oddział Promocji Zdrowia i Oświaty Zdrowotnej WSSE Gorzów Wlkp.
Smacznie, zdrowo i kolorowo - twój przepis na zdrowie Prezentacja wykonana przez uczniów Publicznego Gimnazjum w Woli Dębińskiej.
BĄDŹ AKTYWNYY! TRZYMAJ FORME! Około 60% Polaków deklaruje, że modyfikacja diety to najczęściej wprowadzana przez nich zmiana. Jednak tym, co przemawia.
Kucharz w kuchni króluje. Dobre posiłki gotuje ;).
Zdrowe Żywienie Człowieka
Trzymaj Formę! Prezentacja multimedialna. Ograniczaj spożycie tłuszczów zwierzęcych na Rzecz tłuszczów roślinnych (w umiarkowanych ilościach) *Jedz.
18/09/2016 Zdrowe odżywianie. 2 Coś o zdrowym odżywianiu Zdrowe odżywianie - sposób odżywiania, polegający na przyjmowaniu substancji korzystnych dla.
Klaudia: - lat 28, - waga 51 kg, - wzrost 168 cm, - jest alergikiem, - nie toleruje białek zwierzęcych w związku z tym jest wegetarianką, - instruktorka.
Pierwsza w Polsce porównywarka w zakresie usług branży poligraficznej. PaperPrint.pl.
ZASADY WŁAŚCIWEGO ODŻYWIANIA
Jak zdrowo się odżywiać?
AudaPad / AudaShare AudaShare PRO (2.8)
PROGRAMY DO KONTROLI RODZICIELSKIEJ
PROGRAMY DO KONTROLI RODZICIELSKIEJ
Zapis prezentacji:

INSTYTUT FIZYKI I ASTRONOMII TORUŃ 2003 UNIWERSYTET MIKOŁAJA KOPERNIKA

PODYPLOMOWE STUDIUM PROGRAMOWANIA I ZASTOSOWAŃ KOMPOTERÓW n OBLCZANIE WARTOŚCI KALORYCZNYCH ORAZ DOBOWEJ DIETY O ZADANEJ WARTOŚCI KALORYCZNEJ -PROGRAM DIETA Michał Krysiński

Program DIETA umożliwia nPnPREZENTOWANIE WARTOŚCI KALORYCZNYCH OKREŚLONYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH nPnPREZENTOWANIE WARTOŚCI KALORYCZNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH W PORCJACH O OKREŚLONYCH PRZEZ UŻYTKOWNIKA nZnZADAWANIE DZIENNEGO LIMITU KALORII nMnMOŻLIWOŚĆ USTALANIA DZIENNEJ DIETY W FORMIE LISTY nSnSPORZĄDZANIE WYDRUKU DIETY

PREZENTOWANIE WARTOŚCI KALORYCZNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH n Wybieranie określonego produktu spożywczego odbywa się w sposób prosty na zakładkach znajdujących się w widoku programu

PREZENTOWANIE WARTOŚCI KALORYCZNEJ PRODUKTÓW W ILOŚCI ZADANEJ PRZEZ UŻYTKOWNIKA n Program umożliwia przeliczanie wartości kalorycznej określonej porcji produktu spożywczego n w łatwy sposób umożliwia zmianę wielkości porcji produktu n przeliczenie wartości kalorycznej wskazanej ilości

ZADAWANIE DZIENNEGO LIMITU KALORII n Program w sposób domyślny ustala limit kalorii żywienia dziennego n DIETA pozwala na zmianę dziennego limitu kalorii i dostosowanie go do indywidualnych potrzeb

Generowanie listy wskazanych produktów n Program Dieta samoczynnie generuje listę wskazywanych produktów do momentu osiągnięcia zadanego limitu kalorii n pozwala na dostosowanie czcionki zastosowanej w liście.

Sporządzanie wydruku listy produktów spożywczych n DIETA umożliwia sporządzanie wydruków zarówno listy, jak też widoku programu.

Program DIETA to: n Proste w obsłudze narzędzie umożliwiające kontrolowanie ilości spożywanych kalorii przez osoby z nadwagą n sposób na kontrolowanie codziennej diety osób pragnących zachować właściwą sylwetkę n pomoc w ustalaniu menu posiłków

PODZIĘKOWANIA PANU dr. JACKOWI MATULEWSKIEMU ZA CENNE WSKAZANIA I UWAGI ORAZ POŚWIĘCONY CZAS MICHAŁ KRYSIŃSKI