Otworzenie budki z Kebabami, hamburgerami.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
POPYT PODAŻ RÓWNOWAGA RYNKOWA.
Advertisements

Bale Absolutoryjne Dla każdego studenta okres studiów to czas wytężonej pracy, czas ciężkiej nauki, czas w którym często egzaminy i zaliczenia są
Sklepy internetowe. Tracking w sklepie internetowym O trackingu Jak śledzić? Gdzie śledzić? –Strona główna –Strona kategorii –Strona produktu –Koszyk.
STRATEGIE MARKETINGOWE FIRM
Firma Los Pierogos.
KRĘGIELNIA "HAPPY BOWLS".
Zarządzanie projektami
„Template” Prezentacji Inwestorskiej
Zespół Szkół w Olsztynku im. K.C. Mrongowiusza
Zdrowe odżywianie.
W restauracji.
Autor: Miłosz Kraiński Klasa 3 B III Liceum Ogólnokształcące w Toruniu
GIMNAZJALISTO, jeśli marzysz o dobrej pracy! Chcesz profesjonalnie gotować i serwować potrawy Lubisz kontakt z ludźmi i chciałbyś świadczyć im usługi.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz
Autorka: Aleksandra Nessel Klasa: 3D
Czy odczuwasz czasem brak energii?
„Korzystaj z nowych możliwości” Grzegorz Kowalik, NAV.COM
Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK OBSŁUGI TURYSTYCZNEJ ul. Gołdapska Olecko Tel.
SOLARIUM „SUNNY DAY” AUTORZY: Magdalena Nowak Joanna Lewandowska
Biznesplan.
Sporządzanie biznesplanu
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 14 we Wrocławiu
Biznes Plan – charakterystyka przedsięwzięcia
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH w SOMONINIE
FAST FOOD Fast food – to z angielskiego dosłownie szybka żywność, to rodzaj pożywienia szybko przygotowywanego i serwowanego na poczekaniu. Zawiera.
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 6 w Łodzi
Plan biznesowy. Cele planu biznesowego: zmusza biznesmena do przemyślenia kwestii związanych z przedsiębiorstwem, rozważyć wszystkie kwestie związane.
Dawid Smoleń Zarządzanie Rok II, sem. III
Czy wiesz co jesz? - FAST FOOD
Prezentuje: Ola Żuławińska DotacjaNaStart.pl. 1. Jaką masz wizję swojej firmy?
Jedzenie noczne w Krakowie. Miejsca Duża ilość jest wokoło Rynku Głównego, zwłaszcza przy ulicach Szpitalnej i Floriańskiej W centralnej cześci miasta.
Co to znaczy zdrowo się odżywiać?
ZAWÓD KELNER Szkoła – Zawód – Praca.
Community Day W Grodzisku Maz. mieści się oddział szwajcarskiej firmy Firmenich zajmującej się produkcją i sprzedażą aromatów spożywczych i kompozycji.
KIERUNKI KSZTAŁCENIA TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH Technik żywienia i usług gastronomicznych jest przygotowany do wykonywania różnych zadań.
Fast food Dlaczego jest niezdrowy ?.
Wszystko o czym marzysz !. O naszym produkcie Infinite Box dzięki, któremu możliwe jest spełnienie każdego życzenia.
TECHNIK ORGANIZACJI REKLAMY
British Polish Chamber of Commerce Usługa wsparcia polskich producentów Usługa Eksportowa – BPCC Export Marta Smolarek Konsultant ds. eksportu Brytyjsko.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz Ź ródło: Prezentacja zawodu Zespół Szkół Gastronomiczno-
Czy wiesz, co jesz?. Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne naszego organizmu:
Wprowadzenie akcji na NewConnect Zainwestuj w SEKA S.A. 7 października 2011 r.
Świeże kanapki Pizzerinki Tosty Nasze przedsiębiorstwo oferuje świeże i smaczne produkty w dobrej cenie, dzięki czemu nasi klienci powracają do nas niemal.
Kucharz w kuchni króluje. Dobre posiłki gotuje ;).
WYKONALI: TOKARSKI RAFAŁ, ZAWIŚLIŃSKI MARCIN, TRZCIŃSKI ROBERT, MELION KRZYSZTOF, POŁEĆ ŁUKASZ, SZYMCZAK KONRAD. IMPORT ŻARÓWEK I RECYKLING Politechnika.
BIZNESPLAN OPRACOWAŁA: DOROTA PIEKARSKA
Miniprzedsiębiorstwo II Liceum Ogólnokształcące im. K. K. Baczyńskiego W Radomsku.
II Liceum Ogólnokształcące im. Adama Asnyka w Bielsku Białej.
M&E Miniprzedsiębiorstwo produkcyjno – handlowe.  Jesteśmy mini przedsiębiorstwem działającym w VIII Liceum Ogólnokształcącym im. Komisji Edukacji Narodowej.
Nasza szkoła, istnieje w Częstochowie od przeszło 10 lat. Wielu jej absolwentów zajmuje dziś wysokie stanowiska kierownicze, co stawia nas i naszą ofertę.
ZŁE NAWYKI ŻYWIENIOWE.
Expecta XILO w Białymstoku. 11 liceum ogólnokształcące
MINIPRZEDSIĘBIORSTWO w zespole szkół w czudcu
Five O’clock Miniprzedsiębiorstwo działające na terenie III LO im. św. Jana Kantego w Poznaniu.
Jak założyć spółdzielnię socjalną?
Szkolny Eko Festyn, dzień zawodowca
DOFINANSOWANIE DLA FIRM W RAMACH NOWEJ PERSPEKTYWY
Fast Food szybkie jedzenie Fast Food.
CookSand CookSand jest firmą, która stworzona została przez uczniów XI LO w Białymstoku. Bierze ona udział w projekcie „Młodzieżowe miniprzedsiębiorstwa”.
ZARZĄDZANIE MARKETINGOWE
Miniprzedsiębiorstwo Bubble Zone
O sandwich o’clock Nazwa pochodzi od wyrażania godziny (z j. angielskiego) o’clock. Firma zajmuje się sprzedażą żywności, a dokładnie kanapek.
Zespół szkół ekonomiczno-usługowych w Rybniku
HOT & FIT Nasza firma nosi nazwę Hot & Fit, swoje stanowisko
Liceum Ogólnokształcące im. Marii Skłodowskiej-Curie
Schoolbucks company Nr ewidencyjny
Firmę „Rat-Web-Tu” utworzyła grupa znajomych z II klasy o profilu matematyczno-geograficznym w II LO w Kaliszu. Nasza firma ukierunkowana jest głownie.
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
SLEEP’ki II Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Żeromskiego w Tomaszowie Mazowieckim.
Zapis prezentacji:

Otworzenie budki z Kebabami, hamburgerami. Biznesplan Otworzenie budki z Kebabami, hamburgerami. Przygotował :Patryk Czarnecki kl. III D LO nr 3

1.Streszczenie Firma ma być nowopowstałą firmą produkującą szybką żywność. W mojej ofercie znajdować się będą takie produkty jak: kebaby, hamburgery, zapiekanki, różnego rodzaju sałatki, frytki jak i również zimne i ciepłe napoje. Dzięki takiej ofercie oraz umiejscowieniu punktu sprzedaży wielu uczniów, studentów i zwykłych przechodniów będzie mogło skorzystać z mojej oferty, gdyż w miejscu które wybrałem nie ma firmy zajmującej się tą właśnie branżą.

2.Opis firmy Misja-” Szybko, Smacznie i Tanio” Cenimy sobie czas wykonania zamówienia gdyż w dzisiejszym świecie wielu ludzi się śpieszy, jeżeli produkty będą smaczne to po pewnym czasie działalności pozyskamy stałych klientów, ze względu na brak konkurencji w okolicy, mamy duże możliwości cenowe, jednak niska cena przyciąga większa ilość potencjalnych klientów.

2.Opis firmy Logo Firmy:

2.Opis firmy Planowana oferta: Dania: *Kebab (mięso wołowe, surówka, sos) cena:7zł *Zapiekanka (ser, pieczarki, ketchup) cena:2,50zł *Zapiekanka (ser, szynka, pieczarki ,ketchup lub majonez) 3,50zł *Hamburger (kotlet wołowy, surówka, ser, sosy) 5,50zł *Frytki małe 100g – 2,50zł *Frytki duże 180g- 3,50zł

2.Opis firmy Planowana oferta: Napoje: *Herbata z cytryną + cukier (na życzenie) 2,20zł *Zimne napoje w puszce typu Cola, Fanta 2,10 zł *Sok pomarańczowy 200ml 2,30 zł *Sok z czarnej porzeczki 200ml 2,30zł Napoje gazowane i soki schłodzone w lodówce.

Plan finansowy Dostępne środki 18 000zł Kupno przyczepy gastronomicznej koszt 9 000zł: Przyczepa spełnia warunki sanitarne

Plan finansowy Udekorowanie przyczepy reklamami i pomalowanie jej koszt ok. 1500zł Przyczepa która wybrałem jest wyposażoną w nową zamrażarkę , nowy bemar ,nową frytkownicę, nową mikrofalę i czajnik.

Plan finansowy Do produkcji kebabów potrzebuję opiekacza palnikowego. Koszt ok. 1000zł (cena sklepowa)

3.Zarządzanie Firmę Kebuś Bar chciałbym otworzyć wraz z siostrą która ukończyła Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie w Toruniu. Dzięki któremu otrzymała dyplom technika w zawodzie „Kucharz i organizator imprez cateringowych”. Potrafi ona obsługiwać urządzenia które zaplanowałem kupić oraz przyrządzać dania które umieściłem w ofercie firmy. Jako właściciel firmy zajmę się dostawą produktów oraz nawiązaniem z firmami je dostarczającymi stałej współpracy.

4.Plan Marketingowy Naszymi głównymi klientami byli by studenci uczęszczający do UMK w Toruniu gdyż przyczepę gastronomiczną chciałbym postawić przy przystanku tramwajowym linii nr 1,3,4 przy skrzyżowaniu ulic Reja i Broniewskiego. Niedaleko również znajdują się różne sklepy nie zajmujące się gastronomią dzięki temu ruch w tym miejscu jest większy.

Lokalizacja

Lokalizacja

4.Plan Marketingowy Mięsa oraz inne potrzebne mi składniki mogę pozyskiwać od firmy „Iglotex”, która ma duże doświadczenie na rynku. Przedstawia bardzo korzystną i szeroką ofertę, dzięki temu udogodnieniu jestem w stanie wszystkie potrzebne mi składniki pozyskiwać od jednej firmy. Firma ta współpracuje miedzy innymi z naleśnikarniami „Manekin” już dłuższy czas. Dzięki oficjalnej stronie „Iglotexu” mogę bezproblemowa nawiązać z nimi kontakt oraz współpracę.

5.Hormonogram realizacji przedsięwzięcia Kupno zaplanowanej przyczepy i ustawienie jej w przedstawionym przeze mnie miejscu oraz nawiązanie współpracy z firmą „Iglotex”. Po spełnieniu punktu pierwszego mogę rozpocząć sprzedaż. Gdy firma zdobędzie uznanie wśród klientów powinna być dochodowa do czego przyczyni się duża ilość ludzi pracujących bądź uczących się w okolicach wskazanego przeze mnie miejsca.

6.Analiza rynkowa Dzięki braku konkurencji moja firma ma szerokie możliwości i większą szanse pomyślnego wejścia na rynek. Największym zagrożeniem byłoby powstanie w pobliżu baru, który zajmował by się tymi samymi produktami co mój, jednakże na razie nie ma w pobliżu takiego miejsca. Niedaleko znajduje się naleśnikarnia „Manekin” jednak w jej ofercie nie ma dań typu fast food, lecz same naleśniki i obiady tradycyjne. W związku z czym nasze oferty nie były by dla siebie konkurencyjne gdyż oferowały by inne produkty.

Źródła -google maps -google earth -allegro.pl -iglotex.com.pl -manekin.pl -www.firmy.net/uslugi-gastronomiczne.html -”Jak napisać biznesplan” Autor : Brian Finch Przygotował: Patryk Czarnecki kl. IIId LO nr 3