Gotowanie
Mięso pokroić w kostkę i dobrze posypać przyprawą Gyros oraz posiekanym czosnkiem i 2 łyżkami oleju−można odstwić na godzinę ale nie koniecznie. Następnie usmażyć na złoto i pozostawić do ostygnięcia pod częściowym przykryciem by mięso za bardzo nie wyschło. Ogórki oraz papryke pokroić w kostkę i dobrze odsączyć! Cebulę oraz kapustę pekińską pokroić w cienkie paseczki. Układać warstwami: 1. Mięso z Gyrosem 2. Cebyla czerwona 3. Warstwa keczupu−wg uznania (cienka) 4. Ogórki 5. Kukurydza 6. Majonez 7. Papryka 8. Kapusta pekińska (przesypać ja przyprawą Gyros). 9. Całość posypać szczypiorkiem−może być suszuny lub ulubionymi ziołami. Smacznego!
Informacje o przepisie: Liczba porcji: 4 Kalorie w 1 porcji: 398 kcal Przygotowanie: 20 min. Oczekiwanie: 30 min. Bulion rozpuścić w 3 szklankach wody. Mięso, cebulę i kapustę pokroić w kostkę, marchew, pieczarki i kiełbasę w plasterki. Mięso podsmażyć na rumiano na oleju, dodać cebulę, zeszklić. Do Bulionu dodać mięso, kapustę i marchew. Gotować do miękkości warzyw. Pieczarki podsmażyć na maśle i dodać do kapusty, następnie dodać kiełbasę. Potrawę oprószyć mąką, wymieszać i zagotować. Na koniec dodać koperek. Doprawić pieprzem.
truskawki przekroić na połówki i oszypółkować mąkę wsypać do jajek w misce do tego włożyc margarynę wsypać łyzkę cacao. rozgnieść wszystko razem i rozmiksować . Na spód tortowy położyć pierwszą warstwę masy znów spód i masa tak dalej do wykończenia się zapasów na ostatnią warstwę nałożyc bitą śmietanę i truskawki. SMACZNEGO!!