Organizacja wózka pomocniczego

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Leszek Smolarek Akademia Morska w Gdyni 2005/2006
Advertisements

הערינג -ליטוויש -גאליציאנער Śledź po litewsku i galicyjsku.
Jedzenie w Hiszpanii.
6 Hotel Centrum MODNE WINA Dyrekcja Recepcja Restauracja Kuchnia Bufet
Leonardo da Vinci project 2010 – 2012
Nakrywanie do stołu Nakrycia stołowe
Nakrywanie do stołu Bielizna stołowa
Nakrywanie do stołu Serwetki
Pielęgnacja i serwowanie wina - Sortowanie i składowanie wina
Materiałoznawstwo w zakresie obsługi
Materiałoznawstwo w zakresie obsługi
Servicearten Sposoby serwowania -
Pielęgnacja i serwowanie wina
Rodzaje śniadań Klasyczne formy oferty śniadaniowej
Podstawowa wiedza o winach w teorii
TECHNIKI AUTOPREZENTACJI I WYSTĄPIEŃ PUBLICZNYCH
PIERŚ W SOSIE TYMIANKOWO- POMIDOROWYM. pierś z kurczaka 150g masło 10g oliwa 10 ml wino białe wytrawne 40 ml bulion 70ml śmietanka 30% 50 ml koncentrat.
POŁOWINKI ARCHITEKTA wraz z Wydziałem Elektrycznym TUCZNO
Serwowanie wina butelkowanego
N a k r y c i e s t o ł u.
Sposób jedzenia ostryg
Posiłki, w zależności od hotelu, mogą być serwowane do stolika lub być oferowane w formie bufetu, tzw. szwedzkiego stołu. Napoje serwowane do.
2) Wózek kelnerski, kredens, Guéridon, 3)Obrusy ,serwetki, nakładki
Potrawy Irlandzkie.
Jan Paweł II.
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLAKA
Przyjmowanie dokumentów od 27 marca do 21 maja 2012 roku Przebieg naboru właściwego do gimnazjum Gimnazjum nr 1 im. gen. Kazimierza Raszewskiego w Poznaniu.
PRZY RODZINNYM STOLE.
English breakfast.
„KALORIE W JEDZENIU” Adrianna Machelska Roksana Zwolińska
Prezentacja projektu „OBYCIE UMILA ŻYCIE”
Przyjecie Weselne.
Zdrowa dieta Europejczyka
Platinum Palace to hotele: unikatowe łączące ekskluzywność i prestiż pięciogwiazdkowych obiektów z niepowtarzalną kameralną atmosferą. Przepięknie odrestaurowane.
Jedzenie w Hiszpanii.
Skrzyżowania dróg oznakowane
Zupa miso shiro Danie wegetariańskie: nie Autor: Kulinarny Atlas Świata.
KUCHNIA HAWAJSKA.
Savoir vivre.
Matematyka ze smakiem Placuszki z jabłkami.
MODNE WINA ul. Bohaterów II. AWP 12, Zgorzelec * * Handy: / Planowanie i organizacja imprez okolicznościowych.
Kuchnia francuska krowa.
Lunch: Pierś z kurczaka w kokosowym curry Deser: Trifle.
Kuchnia Wietnamska.
MARGARITE Z SOSEM POMODOROWYM I SEREM?
 ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ  CORDON BLUE CORDON BLUE  BRYZOLE BRYZOLE.
Składniki: 2 kg mąki (pszenna lub zwykła) 2 kg marchwi 2 jajka 1 kostka margaryny pieprz (dużo!) cynamon proszek do pieczenia (2 łyżeczki na 1kg mąki)
Jadłospis Tygodnia Wykonane przez: Rakso9.
Kuchnia angielska specjalnością mojego zakładu
Wielka Brytania – indyk z borówkami Belgia - homary, małże, pstrąg, dziczyzna w sosie śliwkowym, sorbet, indyk, baba z kremem mokka.
Potrawy regionalne Wykonawcy Maciej Borówka , Przemysław , Sadowski ,
Podróże po świecie Smaki Europy.
Rodzaje śniadań Martyna Voigt 3H2.
Kulinaria.
to wyjątkowe chwile, na które czeka każdy.
 Ciekawostki o ziołach  Zadania  Ankiety naszych uczniów  Potrawy  Zioła w naszych okolicach ZAPRASZAMY.
WEZ 1 Wyniki egzaminu zawodowego absolwentów techników i szkół policealnych październik 2006 r.
KUCHNIA NIEMIECKA SZNYCEL WIEDE Ń SKI Składniki (4 porcje): 4 kotlety cielęce sól mąka 1 jajko, roztrzepane wraz z 2 łyżkami mleka lub wody sucha bułka.
Praktyki zawodowe odbywały się od 8 kwietnia do 5 maja w hotelu Rennsteig w Masserbergu.
Katarzyna Brych Katarzyna Ciupa
Wszystko o nakrywaniu do stołu
Komunikacja przy stole. Wspólne gotowanie i biesiadowanie jako kreacja więzi rodzinnychKomunikacja przy stole. Wspólne gotowanie i biesiadowanie jako.
JADŁOSPISY DLA 10 LATKA Wykonali uczniowie klasy IV-VI.
2011/2012 폴란드어 강좌 Season II ( – )
Potrawy w Polsce 1.
Savoir - Vivre na talerzu
Savoir vivre – czyli dobre maniery. Zachowanie przy stole.
Temat : Śniadania hotelowe. Cele lekcji: -Zapoznanie z zasadami wydawania śniadania hotelowego jego rodzajami, charakterystyką produktów, sposobem podania.
Jedzenie w Hiszpanii.
Zapis prezentacji:

Organizacja wózka pomocniczego MODNE WINA Organizacja wózka pomocniczego - w ramach mniejszych okazji na 8 do 20 osób 1.2 Mise en place przed nakryciem 1.2.1 Wypełnienie listy kontrolnej w oparciu o menu 1.2.1 Podział powierzchni roboczych w różnych obszarach (szkic) 1.2.2 Dopasowanie i wyliczenie poszczególnych przyrządów, które zapewnią niezakłócony przebieg obsługi 1.2.3 Kontrola za pomocą sporządzonej listy kontrolnej 1.2.4 Nakrycie stołu dla gości ze stolika pomocniczego, w fachowej kolejności 1.2.5 Mise en place do przebiegu obsługi ul. Bohaterów II. AWP 12, 59-900 Zgorzelec * e-mail:modne-wina.rp@ew-et.eu * Handy: +49 15 20 / 712 3 981

Frühlingsbote (‘posłaniec wiosny’) rocznik 2006 MODNE WINA Frühlingsbote (‘posłaniec wiosny’) rocznik 2006 Oberbergener Baßgeige (‘wiolonczela z Oberbergen’) Müller-Thurgau, QbA wytrawne Oberbergener Baßgeige rocznik 2005 białe Burgunder Kabinett wytrawne Oberbergener Baßgeige rocznik 2002 późny burgund Weißherbst, wino lodowe Karpacz, 26 marca 2007 r Symfonia młodych sałatek Sos musztardowo-koperkowy Wariacje z suszoną szynką Chleb pszenny * Wywar ze szparagów i ravioli z rybą (Łosoś, diabeł morski, muszla) Plastry piersi z kury z kukurydzą w sosie z kolendry Groszek cukrowy Ziemniaki po parysku Pączki ze świeżymi truskawkami Sos waniliowy Cukier puder ul. Bohaterów II. AWP 12, 59-900 Zgorzelec * e-mail:modne-wina.rp@ew-et.eu * Handy: +49 15 20 / 712 3 981

Kolejność potraw Nakrycia Sztućce Mis en place Reguła obsługi MODNE WINA Kolejność potraw Nakrycia Sztućce Mis en place Reguła obsługi Kolejność nakrywania hors douvre forid Symfonia młodych sałatek Dressing musztardowo-koperkowy Chleb pszenny Talerz obiadowy Średni nóż Średni widelec Talerz na chleb (tostowy) od prawej od lewej Potage Wywar ze szparagów Ravioli z rybą Talerz głęboki Duża łyżka Serwetka Hors douvre chaud große piece Plastry piersi z kury z kukurydzą w sosie z kolendry Groszek cukrowy Ziemniaki po parysku Duże sztućce Dessert Pączki ze świeżymi truskawkami Sos waniliowy Cukier puder lub Talerz na zupę Widelec średni Średnia łyżka ul. Bohaterów II. AWP 12, 59-900 Zgorzelec * e-mail:modne-wina.rp@ew-et.eu * Handy: +49 15 20 / 712 3 981

Kolejność potraw Nakrycia Sztućce Mis en place Reguła obsługi MODNE WINA Kolejność potraw Nakrycia Sztućce Mis en place Reguła obsługi Kolejność nakrywania hors douvre forid Potage Hors douvre chaud große piece Dessert ul. Bohaterów II. AWP 12, 59-900 Zgorzelec * e-mail:modne-wina.rp@ew-et.eu * Handy: +49 15 20 / 712 3 981

‘Kieszeń’ na sztućce Sztućce systemowe Sztućce klasyczne MODNE WINA ‘Kieszeń’ na sztućce Sztućce systemowe Sztućce klasyczne Talerz angielski Sztućce specjalne Talerz obiadowy Talerz średni Spodek Talerz na grzanki Serweta kelnerska ul. Bohaterów II. AWP 12, 59-900 Zgorzelec * e-mail:modne-wina.rp@ew-et.eu * Handy: +49 15 20 / 712 3 981