Chatka Puchatka.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Jak można samemu zbudować kostkę
Advertisements

Kawa Rozpuszczalna Natalia Maraszek kl.6b.
Milki Way Wiktoria Nowak.
„GHP w przetwarzaniu żywności w firmie „Mr Buns” w Wielkiej Brytanii"
czyli jak przygotować uszy Hamana Miedzna, marzec 2009
1 2 Patelnia, woda, masło, cukier, łyżka, papier 3.
„Wesołe Przekąski”.
Posiłki, w zależności od hotelu, mogą być serwowane do stolika lub być oferowane w formie bufetu, tzw. szwedzkiego stołu. Napoje serwowane do.
Krok 3. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Desery z owoców.
Tradycyjne wyroby cukiernicze w Hiszpanii
Meksyk Kraj znajduje się w Ameryce Północnej. Zajmuje powierzchnię ok. 2 mln km², co daje mu pod tym względem XIV miejsce na świecie. Z prawie 117 mln.
Program „Mój własny chleb!”
Jan Paweł II.
Desery możemy podzielić na dwie kategorie: Ciepłe i zimne
CUPCAKES.
czyli wirtualny podręcznik dla klas 1-3
Książeczka kucharska:
Prezentuje : Marcin Król 3c
Desery Mleczne.
GRZYBKI.
Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.
Kuchnia Japońska Ten slajd będzie poświęcony kuchni i kulturze Japonii.
Zupa miso shiro Danie wegetariańskie: nie Autor: Kulinarny Atlas Świata.
Ślady Holandii w Polsce
Matematyka jest wszędzie !!!
Przygotowałyśmy miejsce pracy, zebrałyśmy potrzebne produkty oraz naczynia i zaczęłyśmy przygotowywać mazurek… najpierw mąka..
WIEM,CO JEM !.
8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA 8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA ● Kolorowy zawrót głowy ● Ślimaki ● Szachownica.
Ciasto biszkoptowe.
BAW SIĘ I UCZ! ŚWIETLICA SZKOLNA PRZYJAZNA UCZNIOWI
w Cukierni Belle Epoque”
Blok czekoladowy.
 Składniki:  45 dag ciemnej czekolady  28 dag masła  6 jajek  6 łyżek miodu  42 dag cukru pudru  6-7 dag wiórków kokosowych  28 dag mąki Glazura:
Przepis na jadalne ordery uśmiechu dla Babci i Dziadka
Eksperyment z jajecznicą
Matematyka ze smakiem Placuszki z jabłkami.
Czekolada.
Krem warzywny z lanymi kluskami
Seria kosmetyków : „Czekoladowy relaks” Skład drużyny: -Violetta Perykasza, -Anna Spentana, -Karolina Gajda, -P.Alicja Suchorab- opiekun Seria kosmetyków.
 ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ  CORDON BLUE CORDON BLUE  BRYZOLE BRYZOLE.
SCONES Pyszna przekąska gotowa w maksimum 30 minut.
Kuchnia angielska specjalnością mojego zakładu
Kreatywny recycling Justyna Pilarska Mateusz Budzik Szkoła Podstawowa
Jaja.
Składniki ciasta i podział ciast
Podróże po świecie Smaki Europy.
MATEMATYKA W PRAKTYCE Zapraszam!.
Bajaderka. Składniki: 4-5 paczek herbatników (paczka- ok. 12 szt.) ciemna (dolna) warstwa: 1 szklanka kaszy manny 1 litr mleka 4 łyżki gorzkiego kakao.
WIELKOPOLSKIE TRADYCJE
PIZZA PROJEKT WYKONANY PRZEZ CZŁONKÓW KOŁA MATEMATYCZNEGO POD OPIEKĄ P. MILENY MAKOWSKIEJ.
CZEKOLADA.
Zdrowe śniadanie do szkoły
KLASY 1 A Zdrowy przepis. Tartaletki z kremem pomarańczowym Składniki: 10 dag masła 5 dag cukru pudru 15 dag mąki pszennej 1 łyżka gorzkiego kakao ½ łyżeczki.
Sałatka Chewbacca Ksenia Wójcik, Gosia Kulka, 3c.
Kuchnia Austriacka Niejednolita w swym charakterze kuchnia Austrii ze względu na wielonarodowościowy charakter tego kraju, a zwłaszcza wielonarodową przeszłość.
MATEMATYKA W KUCHNI Wykonały Urban Anita Wójcik Ewa.
Przedszkole Nr7 w Świeciu Puchatkowa księga przepisów na pyszności dla dzieci.
TORTY.
Temat: Co jest potrzebne, aby upiec ciasto?
DANIA & MOJE DUŃSKIE CIASTO
2011/2012 폴란드어 강좌 Season II ( – )
Legenda litwińskich potraw
Desery krajów Erasmus+
Branża czekoladowo – cukiernicza w Polsce
Pyszne pączki według przepisu mojej prababci Zofii
Koszyczek wielkanocny
W KUCHNI r..
Ułamki.
Tradycje kulinarne mojej rodziny
Zapis prezentacji:

Chatka Puchatka

Chatka Puchatka Składniki: 500g serka śmietankowego (wiaderko) ciasteczka petitki (3 duże paczki) 1 margaryna Kasia 12 łyżek cukru pudru 2 łyżki kakao mleko do maczania ciastek

Wykonanie margarynę, ser, cukier puder łączymy razem ucierając na jednolitą masę, dzielimy na połowę - do jednej części dodajemy 2 łyżki kakao ciasteczka maczamy w mleku i układamy na folii aluminiowej w 3 rzędach następnie równo na całości rozkładamy jasna masę i znowu ciasteczka maczane w mleku, na to ciemna masa Wszystko składamy i gotowe! Odstawiamy do lodówki, jak zastygnie – wyciągamy z folii i polewamy polewą czekoladową.