Bajaderka. Składniki: 4-5 paczek herbatników (paczka- ok. 12 szt.) ciemna (dolna) warstwa: 1 szklanka kaszy manny 1 litr mleka 4 łyżki gorzkiego kakao.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Kawa Rozpuszczalna Natalia Maraszek kl.6b.
Advertisements

Milki Way Wiktoria Nowak.
Doświadczenie z wodą i atramentem
czyli jak przygotować uszy Hamana Miedzna, marzec 2009
1 2 Patelnia, woda, masło, cukier, łyżka, papier 3.
PIERÓG BIŁGORAJSKI.
Kawiarnia „Cher Vieux”
„Wesołe Przekąski”.
Gotowanie.
Krok 3. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Szkoła Podstawowa w Milejowie
Meksyk Kraj znajduje się w Ameryce Północnej. Zajmuje powierzchnię ok. 2 mln km², co daje mu pod tym względem XIV miejsce na świecie. Z prawie 117 mln.
Program „Mój własny chleb!”
Jan Paweł II.
Desery możemy podzielić na dwie kategorie: Ciepłe i zimne
CUPCAKES.
Książeczka kucharska:
Tradycyjne wyroby irlandzkie w zakładach o charakterze przemysłowym.
Desery Mleczne.
GRZYBKI.
Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.
Carrot Cake czyli Ciasto Marchewkowe krok po kroku
Mateusz Boguń prezentuje presents.
Dania wykonane przez nas są w 100% przygotowane z naturalnych składników oraz wszystkie mają swoje korzenie na półwyspie apenińskim.
Wykonanie: Karol Grochowski Jakub Stoczek
Matematyka jest wszędzie !!!
„Zaczarowany Świat Chemii”
Przygotowałyśmy miejsce pracy, zebrałyśmy potrzebne produkty oraz naczynia i zaczęłyśmy przygotowywać mazurek… najpierw mąka..
WIEM,CO JEM !.
8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA 8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA ● Kolorowy zawrót głowy ● Ślimaki ● Szachownica.
Witam Państwa bardzo serdecznie.
Ciasto biszkoptowe.
Sprawdź, czy odżywiasz się prawidłowo?
w Cukierni Belle Epoque”
Blok czekoladowy.
 Składniki:  45 dag ciemnej czekolady  28 dag masła  6 jajek  6 łyżek miodu  42 dag cukru pudru  6-7 dag wiórków kokosowych  28 dag mąki Glazura:
SCENARIUSZ LEKCJI CIASTO DROŻDŻOWE.
Matematyka ze smakiem Placuszki z jabłkami.
Czekolada.
SCONES Pyszna przekąska gotowa w maksimum 30 minut.
„Pychotka”. Potrzebne składniki ● 21/2 szklanki świeżych czarnych jagód ● 1/4 szklanki białego rumu ● 3 łyżki cukru ● 1 łyżeczka mączki kukurudzianej.
Kuchnia angielska specjalnością mojego zakładu
Wyniki ankiety dotyczącej zdrowego odżywiania się uczniów gimnazjum w Poroninie. Poronin, kwiecień 2014.
Podróże po świecie Smaki Europy.
MATEMATYKA W PRAKTYCE Zapraszam!.
Do chleba rano wstawać trzeba.
Chatka Puchatka.
Wykonanie: Odmierz pół litra wrzącej wody litr pół litra pół litra.
PIZZA PROJEKT WYKONANY PRZEZ CZŁONKÓW KOŁA MATEMATYCZNEGO POD OPIEKĄ P. MILENY MAKOWSKIEJ.
Pomysły na zdrowe śniadanie. Jeśli nie kanapki, to co? Kiedy po tygodniu śniadań składających się wyłącznie z samych kanapek twoja pociecha odmówi zjedzenia.
WYKAZ WYMAGAŃ, JAKIE MUSZĄ SPEŁNIAĆ ŚRODKI SPOŻYWCZE STOSOWANE W RAMACH ŻYWIENIA ZBIOROWEGO DZIECI I MŁODZIEŻY W JEDNOSTKACH SYSTEMU OŚWIATY.
Raffaello. Składniki: budyń śmietankowy kostka masła 250g wiórki kokosowe 100g herbatniki ok. 50 szt.
CZEKOLADA.
KLASY 1 A Zdrowy przepis. Tartaletki z kremem pomarańczowym Składniki: 10 dag masła 5 dag cukru pudru 15 dag mąki pszennej 1 łyżka gorzkiego kakao ½ łyżeczki.
Opracowanie: Joanna Szymańska Konsultacja Bożena Hołownia.
Kuchnia Austriacka Niejednolita w swym charakterze kuchnia Austrii ze względu na wielonarodowościowy charakter tego kraju, a zwłaszcza wielonarodową przeszłość.
Dobór i kaloryczność produktów. 1 porcja produktów zbożowych to: - 1 kromka chleba - 1 mała bułka - ½ dużej bułki (np. Grahamka) - ½ szklanki ugotowanego.
MATEMATYKA W KUCHNI Wykonały Urban Anita Wójcik Ewa.
Krem z porów Składniki: ● 4 – 6 średnich porów ● 1 – 2 małe marchewki ● seler (kawałek od warzywa średniej wielkości) ● 1 średniej wielkości pietruszka.
TORTY.
Temat: Co jest potrzebne, aby upiec ciasto?
2011/2012 폴란드어 강좌 Season II ( – )
Legenda litwińskich potraw
Ułamki zwykłe w życiu codziennym
Hawajskie pieczenie polskiego chleba
Matematyka w życiu codziennym
Pyszne pączki według przepisu mojej prababci Zofii
Koszyczek wielkanocny
W KUCHNI r..
Tradycje kulinarne mojej rodziny
Zapis prezentacji:

Bajaderka

Składniki: 4-5 paczek herbatników (paczka- ok. 12 szt.) ciemna (dolna) warstwa: 1 szklanka kaszy manny 1 litr mleka 4 łyżki gorzkiego kakao 1 szklanka cukru (można trochę mniej) 250g margaryny do ciast (można trochę mniej) zapach rumowy jasna (górna) warstwa: krem karpatkowy – większa porcja składniki potrzebne do przygotowania kremu- czyli mleko i margaryna (ilości podane na opakowaniu) polewa czekoladowa na wierzch ciasta

Wykonanie 1. Herbatniki wykładamy na blachę (można przedtem zwilżyć mlekiem) 2. Masa z kaszki manny: kaszkę wsypujemy do zimnego mleka, podgrzewamy, dodajemy margarynę, cukier, kakao, pod koniec zapach rumowy wylewamy na herbatniki, zostawiamy do ostygnięcia 3. Krem karpatkowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, wykładamy na masę z manny 4. Całość przykrywamy herbatnikami 5. Na wierzchu dekorujemy polewą czekoladową Wkładamy gotową bajaderkę do lodówki na kilka godzin.