Dopraw do smaku i przechowuj w zimnym miejscu. Zastosowanie: MAJONEZ I JEGO POCHODNE SKŁADNIKI: 4 żółtka 1 l oliwy z oliwek trochę octu lub cytryny sól,musztarda. Sposób wykonania: Przygotuj składniki i naczynia. Ubij żółtka, dodaj ocet lub sok z cytryny , musztardę, i przyprawy. ISTOTNE Corrodible container and rod Przygotowanie: Podczas ubijania żółtek, dodaj oliwy cienką strużką i intensywnie ubijaj. Dopraw do smaku i przechowuj w zimnym miejscu. Zastosowanie: Jako podstawa do innych sosów do sałatek. Do przystrojenia ryb, dań zimnych i szparagów.
Część sosu tatarskiego i zielonego Pochodne Puree ze szpinaku, rukiew wodna,estragon, pietruszka, szczypiorek, trybula Zielony sos Korniszon Brunoise, kapary, jajko, cebula i pietruszka SOS TATARSKI MAJONEZ Część sosu tatarskiego i zielonego SOS VINCENT Ketchup, sok pomarańczowy, brandy, Tabasco, Lea & Perrins Różowy sos
kapary, korniszony, trybula, estragon, pietruszka, białka jaj Pochodne kapary, korniszony, trybula, estragon, pietruszka, białka jaj SOS Griviche Majonez przygotowany na bazie żółtek,oleju/oliwy, soku z cytryny, musztardy ,sól i pieprz musztarda, kapary, ogórki konserwowe, trybula, pietruszka, anchois, estragon SOS REMULADOWY Majonez MAJONEZ WIĄŻĄCY żelatyna sos pomidorowy, żółtka, papryka i pietruszka. SOS ANDALUZYJSKI