Dopraw do smaku i przechowuj w zimnym miejscu. Zastosowanie:

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
die exotischen Kräuter prezentacja multimedialna – grupa A
Advertisements

הערינג -ליטוויש -גאליציאנער Śledź po litewsku i galicyjsku.
Jedzenie w Hiszpanii.
Krewetki po tajsku.
Sałatka... warzywna.
CARPACCIO Z POLĘDWICY WOŁOWEJ Dorota Banasiewicz.
PIERŚ W SOSIE TYMIANKOWO- POMIDOROWYM. pierś z kurczaka 150g masło 10g oliwa 10 ml wino białe wytrawne 40 ml bulion 70ml śmietanka 30% 50 ml koncentrat.
Słynne włoskie przysmaki na jednym półmisku – to musi smakować fantastycznie ! Sałatka caprese.
„Kuchnia i restauracja dla początkujących”
1 l mleka,sól,gałka muszkatołowa, biały pieprz
SKŁADNIKI: 1 l ciemnego bulionu 75 g mąki 80 g masła
Groch z kapustą i grzybami
Karp w galarecie. Składniki 1 wypatroszony i sprawiony karp siatka włoszczyzny 1-2 łyżeczki cukru sól i pieprz 3 posiekane cebule 2 garście rodzynek i.
Posiłki, w zależności od hotelu, mogą być serwowane do stolika lub być oferowane w formie bufetu, tzw. szwedzkiego stołu. Napoje serwowane do.
Spaghetti Bolognese i sałatka Caprese
„Na imieniny męża mego, upiekłabym coś dobrego, a że męża mam Marcina najlepsza byłaby gęsina.” - Taki wierszyk napisałam i GĘŚ wygrałam!
Krok 3. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Potrawy Irlandzkie.
Wykonały: Klaudyna Styś i Paulina Michalczyk
Książka Kucharska.
Zdrowy przepis na : Świeży twarożek ze szczypiorkiem i warzywa.
PROJEKT: SAŁATKA JARZYNOWA
Nabiał autor Ola Zespół Szkół Gim nr 6 i Szkoła Podstawowa nr 13
PrzepisNaSałatkę Krabową Krabową. Składniki: (jedna porcja) -duża paczka paluszków krabowych (ok 16 sztuk) -1 długi świeży ogórek -6 jaj -1 torebka ryżu.
The traditional Bulgarian Dishes. 4 tomatoes – 4 pomidory 1 large cucumber – 1 duży ogórek 4 green or red peppers – 4 zielone lub czerwone papryki 1.
Dania wykonane przez nas są w 100% przygotowane z naturalnych składników oraz wszystkie mają swoje korzenie na półwyspie apenińskim.
Kuchnia śródziemnomorska
Sałatka Grecka..
Jedzenie w Hiszpanii.
KUCHNIA HAWAJSKA.
Wyroby kulinarne w masarniach włoskich
6 s ó o o w b p s na karpia Proszę klikać w slajdy – pps bez hasła.
Zdrowa dieta Europejczyków
„Śniadanie daje moc” Nasze zdrowe śniadanie I-IIIA i I-VIB Zespoły edukacyjno-terapeutyczne Szkoła Podstawowa nr 3 w Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Węgorzewie.
Uzdrawianie menu :-) Przysmak mięsny z warzywami i sosem węgierskim Autorki: Roksana Rosiak Ewelina Zajączkowska kl. I c.
Gołąbki z ryżem i warzywami w sosie śródziemnomorskim
Skład ( 10 porcji): Łosoś bez skóry 1,400 kg Olej 0,040 l Delikatna przyprawa do ryb KNORR 0,020 kg Masło 0,020 kg Tymianek 0,002 kg Czosnek świeży 0,010.
Kuchnia francuska krowa.
Patryk Kowalski & Sylwester Grymulski Temat Projektu: Otyłość Czy To Jest Bomba Zegarowa ?
Kuchnia Wietnamska.
Klopsiki mięsno-warzywne z sosem brokułowym
Moja ksi ąż ka kucharska. SA Ł ATKA DLA DZIECKA sk ł adniki 1 arbuz 1 pomarańcza 1 kiść winogron 10sztuk borówek.
Krem warzywny z lanymi kluskami
 ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ  CORDON BLUE CORDON BLUE  BRYZOLE BRYZOLE.
Składniki: 2 kg mąki (pszenna lub zwykła) 2 kg marchwi 2 jajka 1 kostka margaryny pieprz (dużo!) cynamon proszek do pieczenia (2 łyżeczki na 1kg mąki)
Pol ę dwiczka wieprzowa z sosem grzybowym Polędwiczka wieprzowa 1,500 kg Polędwiczka wieprzowa 1,500 kg Marynata Premium KNORR do wieprzowiny 0.025kg Marynata.
Kuchnia angielska specjalnością mojego zakładu
Podróże po świecie Smaki Europy.
zawiera witaminy B1, B2, B6 oraz sód, potas, magnez
NOWOŚĆ NA RYNKU POLSKIM
KLASY 1 A Zdrowy przepis. Tartaletki z kremem pomarańczowym Składniki: 10 dag masła 5 dag cukru pudru 15 dag mąki pszennej 1 łyżka gorzkiego kakao ½ łyżeczki.
„GOTUJ Z KLASĄ” Klasa 3a. Faszerowana pierś z kurczaka z ryżem i surówką Składniki: Surówka: -filet z kurczaka - kapusta pekińska -szpinak - marchewka.
Autorzy : Agnieszka Krzemień Emilia Śmieszkowicz Amelia Szromba Klasa 1a.
Sałatka Chewbacca Ksenia Wójcik, Gosia Kulka, 3c.
KUCHNIA BAWARSKA Jarosław Szawala.
SAŁATKA Z PŁATKAMI NAGIETKA 2 pomidory 1 ogórek 150 g. żółtego sera 1 łyżka majonezu 0.5 łyżki śmietany fit up do sałatek (kamis) Składniki: Przygotowanie.
KUCHNIA NIEMIECKA SZNYCEL WIEDE Ń SKI Składniki (4 porcje): 4 kotlety cielęce sól mąka 1 jajko, roztrzepane wraz z 2 łyżkami mleka lub wody sucha bułka.
Kuchnia Austriacka Niejednolita w swym charakterze kuchnia Austrii ze względu na wielonarodowościowy charakter tego kraju, a zwłaszcza wielonarodową przeszłość.
Szkoła Podstawowa nr 29 ‘’SZKOŁA MYŚLENIA” Sałatki - wersja w j.polskim.
Przedszkole Nr7 w Świeciu Puchatkowa księga przepisów na pyszności dla dzieci.
KUCHNIA EUROPEJSKA Emily Bingham. Czechy  Kuchnia czeska podlegała wpływom kuchni krajów sąsiednich: Polski, Bawarii, Austrii, Węgier i Słowacji.  Charakterystyczne.
Legenda litwińskich potraw
KSIĄŻKA KUCHARSKA HISZPANII
Kanapki z pieczywa pełnoziarnistego z pastą avocado i pastą z jajek .
Fast Food szybkie jedzenie Fast Food.
WODNE PRZEPISY GRUPA: MOKRA WODA.
Tradycje kulinarne mojej rodziny
KUCHNIA FRANCUSKA.
Jedzenie w Hiszpanii.
Zapis prezentacji:

Dopraw do smaku i przechowuj w zimnym miejscu. Zastosowanie: MAJONEZ I JEGO POCHODNE SKŁADNIKI: 4 żółtka 1 l oliwy z oliwek trochę octu lub cytryny sól,musztarda. Sposób wykonania: Przygotuj składniki i naczynia. Ubij żółtka, dodaj ocet lub sok z cytryny , musztardę, i przyprawy. ISTOTNE Corrodible container and rod Przygotowanie: Podczas ubijania żółtek, dodaj oliwy cienką strużką i intensywnie ubijaj. Dopraw do smaku i przechowuj w zimnym miejscu. Zastosowanie: Jako podstawa do innych sosów do sałatek. Do przystrojenia ryb, dań zimnych i szparagów.

Część sosu tatarskiego i zielonego Pochodne Puree ze szpinaku, rukiew wodna,estragon, pietruszka, szczypiorek, trybula Zielony sos Korniszon Brunoise, kapary, jajko, cebula i pietruszka SOS TATARSKI MAJONEZ Część sosu tatarskiego i zielonego SOS VINCENT Ketchup, sok pomarańczowy, brandy, Tabasco, Lea & Perrins Różowy sos

kapary, korniszony, trybula, estragon, pietruszka, białka jaj Pochodne kapary, korniszony, trybula, estragon, pietruszka, białka jaj SOS Griviche Majonez przygotowany na bazie żółtek,oleju/oliwy, soku z cytryny, musztardy ,sól i pieprz musztarda, kapary, ogórki konserwowe, trybula, pietruszka, anchois, estragon SOS REMULADOWY Majonez MAJONEZ WIĄŻĄCY żelatyna sos pomidorowy, żółtka, papryka i pietruszka. SOS ANDALUZYJSKI