Moja ksi ąż ka kucharska. SA Ł ATKA DLA DZIECKA sk ł adniki 1 arbuz 1 pomarańcza 1 kiść winogron 10sztuk borówek.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
הערינג -ליטוויש -גאליציאנער Śledź po litewsku i galicyjsku.
Advertisements

Mgr inż. Agnieszka Karnas Staż: Ristorante Italiano w Warszawie Opiekun: Giancarlo Russo.
Książeczka Kulinarna dla Nastolatka
Zapiekanka z pstrąga na szpinaku
Książka kucharska klasy 0
Groch z kapustą i grzybami
WYKONAŁA KLASA V SZKOŁA PODSTAWOWA W PARCHOWIE.
Posiłki, w zależności od hotelu, mogą być serwowane do stolika lub być oferowane w formie bufetu, tzw. szwedzkiego stołu. Napoje serwowane do.
Spaghetti Bolognese i sałatka Caprese
Krok 3. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Desery z owoców.
Wykonały: Klaudyna Styś i Paulina Michalczyk
Książka Kucharska.
Ryby i owoce morza.
Zdrowy przepis na : Świeży twarożek ze szczypiorkiem i warzywa.
GĘSINA NA ŚWIĘTEGO MARCINA WYKONAŁA ALINA TOMASZEWSKA.
PROJEKT: SAŁATKA JARZYNOWA
Jedz smacznie i zdrowo.
Nabiał autor Ola Zespół Szkół Gim nr 6 i Szkoła Podstawowa nr 13
Potrawy i przepisy Meksyku
Czas przygotowania 25 min. Składniki: -2kg ziemniaków -1l oleju -sól -pieprz -po 1 łyżeczce: -papryki ostrej -papryki słodkiej -oregano Sposób przygotowania:
Dania wykonane przez nas są w 100% przygotowane z naturalnych składników oraz wszystkie mają swoje korzenie na półwyspie apenińskim.
Kuchnia śródziemnomorska
Sałatka Grecka..
KUCHNIA HAWAJSKA.
Apetyt na zdrowie Multimedialna książka kulinarna
WIEM,CO JEM !.
Projekt realizowany przez nauczycieli przyrody w ramach programu Szkoła z klasą 2.0 w roku szkolnym 2012/2013.
8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA 8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA ● Kolorowy zawrót głowy ● Ślimaki ● Szachownica.
„Śniadanie daje moc” Nasze zdrowe śniadanie I-IIIA i I-VIB Zespoły edukacyjno-terapeutyczne Szkoła Podstawowa nr 3 w Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Węgorzewie.
Jedz zdrowo i smacznie!.
Marta Kaczmarek Miłosz Wiśniewski Jan Czerbniak. Kurczak Sobieskiego 1 porcja -5 łyżek oliwy z oliwek -1 łyżka miodu chełmińskiego - 0,25 rurki cynamonu.
Projekt: Projekt:,,Klasa trzyma formę’’,,Klasa trzyma formę’’ Autorki: Maria Małecka, Gabriela Sokół kl. V a Autorki: Maria Małecka, Gabriela Sokół kl.
 Składniki:  45 dag ciemnej czekolady  28 dag masła  6 jajek  6 łyżek miodu  42 dag cukru pudru  6-7 dag wiórków kokosowych  28 dag mąki Glazura:
Gołąbki z ryżem i warzywami w sosie śródziemnomorskim
Skład ( 10 porcji): Łosoś bez skóry 1,400 kg Olej 0,040 l Delikatna przyprawa do ryb KNORR 0,020 kg Masło 0,020 kg Tymianek 0,002 kg Czosnek świeży 0,010.
Kuchnia francuska krowa.
Lunch: Pierś z kurczaka w kokosowym curry Deser: Trifle.
Kuchnia Wietnamska.
MARGARITE Z SOSEM POMODOROWYM I SEREM?
 ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ  CORDON BLUE CORDON BLUE  BRYZOLE BRYZOLE.
Śniadanie daje moc! Naprawdę! 8 XI 2011 Specjalna Szkoła Podstawowa nr 12 w Legnicy Klasa I+II.
Pol ę dwiczka wieprzowa z sosem grzybowym Polędwiczka wieprzowa 1,500 kg Polędwiczka wieprzowa 1,500 kg Marynata Premium KNORR do wieprzowiny 0.025kg Marynata.
Kuchnia angielska specjalnością mojego zakładu
Potrawy regionalne Wykonawcy Maciej Borówka , Przemysław , Sadowski ,
Podróże po świecie Smaki Europy.
Coś specjalnego dla mamy i taty. Sałatka owocowa malucha.
zawiera witaminy B1, B2, B6 oraz sód, potas, magnez
Pewnego słonecznego poranka, jak zawsze w poniedziałek, Kasia i Franek szli razem do szkoły. Coraz częściej zwyczajem Katarzyny stawało się to, że przed.
Nie zapominaj o napojach, szczególnie o wodzie!
Pomysły na zdrowe śniadanie. Jeśli nie kanapki, to co? Kiedy po tygodniu śniadań składających się wyłącznie z samych kanapek twoja pociecha odmówi zjedzenia.
Cukinia w różnych odsłonach Co warto o niej wiedzieć?
KLASY 1 A Zdrowy przepis. Tartaletki z kremem pomarańczowym Składniki: 10 dag masła 5 dag cukru pudru 15 dag mąki pszennej 1 łyżka gorzkiego kakao ½ łyżeczki.
„GOTUJ Z KLASĄ” Klasa 3a. Faszerowana pierś z kurczaka z ryżem i surówką Składniki: Surówka: -filet z kurczaka - kapusta pekińska -szpinak - marchewka.
Autorzy : Agnieszka Krzemień Emilia Śmieszkowicz Amelia Szromba Klasa 1a.
Sałatka Chewbacca Ksenia Wójcik, Gosia Kulka, 3c.
Potrawy wigilijne cz r.. Wykonawcy: Alicja Kruk i Dominik Jeziorski kl. 5.
SAŁATKA Z PŁATKAMI NAGIETKA 2 pomidory 1 ogórek 150 g. żółtego sera 1 łyżka majonezu 0.5 łyżki śmietany fit up do sałatek (kamis) Składniki: Przygotowanie.
Odżywcze śniadanie - 5 przepisów "Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi" - to nie tylko przysłowie, śniadanie.
Szkoła Podstawowa nr 29 ‘’SZKOŁA MYŚLENIA” Sałatki - wersja w j.polskim.
ZIEMNIACZANE PLACKI ŚLEDZIOWE Potrawa regionalna Śląska wykonana przez Izabelę Matyskiel uczennicę klasy I ZSZ Pod kierunkiem p. Bożeny Mróz.
Kuchnia bez tajemnic i granic
JEDZ WARZYWA I OWOCE! A ONE DADZĄ CI ZDROWIA MOCE
KSIĄŻKA KUCHARSKA HISZPANII
Kanapki z pieczywa pełnoziarnistego z pastą avocado i pastą z jajek .
,,Bomba smakowa owocowo-marchewkowa’’
Kali Orexi ~~ Smacznego :)
WODNE PRZEPISY GRUPA: MOKRA WODA.
Książka kucharska Przygotowane posiłki zawierają
Tradycje kulinarne mojej rodziny
Zapis prezentacji:

Moja ksi ąż ka kucharska

SA Ł ATKA DLA DZIECKA

sk ł adniki 1 arbuz 1 pomarańcza 1 kiść winogron 10sztuk borówek

Sa ł atka z fet ą i arbuzem 1 kg arbuza 1 czerwona cebula 1 papryczka chilli 200g sera Arla Apetina 150g oliwek zielonych garść rukoli 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki oliwy kilka listków mięty szczypta soli szczypta świeżo zmielonego pieprzu Sposób przygotowania: Ta pyszna sałatka to idealny dodatek do dań z grilla na upalne dni. Z arbuza odkrawamy skórę i wybieramy nasiona. Kroimy go w centymetrową kostkę; oliwki kroimy na pół; a ser Arla Apetina w kostkę. Cebule kroimy w cienkie piórka i skrapiamy sokiem z cytryny. Przekładamy składniki do miski, dodajemy porwane liście rukoli. Doprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy posiekana ostra papryczkę. Skrapiamy oliwą i całość mieszamy. Posypujemy listkami mięty i schładzamy kilka chwil w lodówce. Podajemy jako dodatek do mięsnych dań z grila

Sałatka w arbuzie

Deser owocowy

Sa ł atka dla mamy Składniki 3 jaja na pół twardo 2 pomidory kilka listków sałaty 1 łyżka majonezu sól i pieprz Sposób poprzygotowania: Jajka i pomidory pokrój na ćwiartki Ukłóż na liściach sałaty Na jajka nałóż odrobinę majonezu Doprawiamy solą i pieprzem, możesz posypać szczypiorkiem. Smacznego Przepis zgłoszony do konkursu "Śniadanie dla mamy"

sa ł atka

Mysia sałatka 1. Ugotuj jajka na twardo. Pozwól dziecku umyć starannie wszystkie warzywa, a następnie przy pomocy plastikowego nożyka pokroić ogórka w półksiężyce, rzodkiewki w plasterki, a pomidorki na połówki. 2. Następnie przygotuj sos - wlej do miseczki oliwę, dodaj Delikat Knorr i wymieszaj przy pomocy trzepaczki. 3. Do drugiej miski włóż wszystkie pokrojone warzywa i pozwól dziecku polewać je sosem. 4. Pozwól dziecku przygotować ozdoby do sałatki - niech za pomocą plastikowego nożyka pokroi jajka na połówki i zrobi po bokach nacięcie na uszy, które wykona z przeciętego na pół plasterka rzodkiewki. 5. Następnie niech dziecko za pomocą plastikowego nożyka pokroi część szczypiorku, którym na końcu posypie sałatkę. Pozostałe łodyżki ze szczypiorku należy wcisnąć jako wąsy i ogon myszki, a oczy i nosek namalować ketchupem. 6. Tak przyrządzone myszki ułóż na wierzchu sałaty.

Bombowy deser owocowy SKŁADNIKI dwa banany dwa duże jabłka - najlepiej twarde i kwaśne dwa kiwi jedna pomarańcza dwa kiwi jedna pomarańcza jedna brzoskwinia z puszki jedna brzoskwinia z puszki sok z cytryny opcjonalnie kieliszek likieru - na przykład kokosowego sposób przygotowania Radość, słońce i pełnia energii na talerzu. Uśmiech i silny powiew mórz południowych. Czyż to nie doskonały początek dnia? Doskonała to również sałatka na deser po większym obiedzie, czy kolacji. Kiedy z likierem, raczej już tylko na kolację... Wszystkie owoce obieram i kroję raczej na większe niż mniejsze kawałki, wrzucam najlepiej do szklanej misy - pięknie się w niej będą prezentować, skrapiam sokiem z cytryny i delikatnie mieszam. Tak przygotowana sałatka ląduje w lodówce na kilkanaście minut, można ją również jeść od razu. Jeśli ma być z likierem - dobrze jest, by jednak kilka minut się "przegryzła". Dzieci uwielbiają taką sałatkę - oczywiście bez likieru - doskonała to potrawa zamiast czipsów i innych świństw, którymi dzieciaki uwielbiają się objadać.

to obraz z tamtego slajdu

truskawkowa przygoda

Dziękujemy za uwagę !! Sara Hania Ala