Natalia Kaszuba, Angelika Kania
Odbywałyśmy praktykę w ciastkarnio- kawiarni,,Novecento’’
Specjały firmy: -Praliny -Babeczki
Babeczki w czasie produkcji:
Babeczki następnie napełnia się kremem. Dekoruje owocami lub orzechami i powierzchnię pokrywa żelem: -babeczki z orzechami -babeczki z owocami
Praliny są to czekoladki nadziewane masą kremową lub zawierające w środku orzechy. Obsypane są kokosem lub potartą czekoladą.
Torty na zamówienia:
Tradycyjny wyrób we W łoszech: Torrone
Tradycyjne Torrone składa się z miodu, cukru i białek jaj, gotowanych razem, aż miód skarmelizuje, oraz orzechów laskowych lub migdałów. Torrone w wersji z Alicante przykrywa się opłatkiem i podczas świąt dzieli się nim z bliskimi osobami.
Tradycyjny wyrób w Rimini: Piada Dei Morti
Sposób przygotowania Piada Dei Morti jest to ciasto, które podaje się w okolicach Święta Zmarłych. Jest to ciasto drożdżowe. Formuje się go w okrągły kształt i dodaje moreli:
Wyrób piecze się około 20 min: Następnie układa się orzechy włoskie i pistacjowe:
Pozostałe wyroby
Croissanty Jest to pieczywo z ciasta francuskiego w kształcie rogalika
Ciasteczka:
Przekąski:
Dziękujemy za uwagę