Natalia Kaszuba, Angelika Kania. Odbywałyśmy praktykę w ciastkarnio- kawiarni,,Novecento’’

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Jedzenie w Hiszpanii.
Advertisements

Uczniowie Szkoły Podstawowej nr46
Milki Way Wiktoria Nowak.
„GHP w przetwarzaniu żywności w firmie „Mr Buns” w Wielkiej Brytanii"
czyli jak przygotować uszy Hamana Miedzna, marzec 2009
Podstawowe gorące desery
Zimne Desery..
Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters” ŹRÓDŁA SŁODYCZY.
Święta Bożego Narodzenia na świecie
Niezwykła Księga Dań Profesora KK.
Tradycyjne wyroby cukiernicze w Hiszpanii
Meksyk Kraj znajduje się w Ameryce Północnej. Zajmuje powierzchnię ok. 2 mln km², co daje mu pod tym względem XIV miejsce na świecie. Z prawie 117 mln.
Program „Mój własny chleb!”
Desery możemy podzielić na dwie kategorie: Ciepłe i zimne
Prezentacja wyrobów A. Blikle
Przetwarzanie mięsa na elementy kulinarne w Irlandii.
Tradycyjne wyroby irlandzkie w zakładach o charakterze przemysłowym.
Best Practices in Italia Prezentacja Dominiki Lesnik i Magdaleny Sachan: Produkty regionalne i tradycyjne w cukierni.
Praktyki odbyliśmy w jednej z włoskich piekarni Panbianchi di Banchi. Właścicielem był Glauco Bianchi. Pracowaliśmy w nocy od godz do 7.00.
GRZYBKI.
Carrot Cake czyli Ciasto Marchewkowe krok po kroku
Czas przygotowania 25 min. Składniki: -2kg ziemniaków -1l oleju -sól -pieprz -po 1 łyżeczce: -papryki ostrej -papryki słodkiej -oregano Sposób przygotowania:
Panaderia Maria tradycyjne wyroby piekarskie. Wyroby tradycyjne: Manchegos Manchegos Rellenas chocolate Rellenas chocolate Croasut Croasut Tartas manzana.
Jedzenie w Hiszpanii.
Matematyka jest wszędzie !!!
Przygotowałyśmy miejsce pracy, zebrałyśmy potrzebne produkty oraz naczynia i zaczęłyśmy przygotowywać mazurek… najpierw mąka..
Ciasto biszkoptowe.
XVII Międzyszkolny Konkurs Gastronomiczny Pniewy 2014 „Torty dla Mamy jakich nie znamy”
w Cukierni Belle Epoque”
 Składniki:  45 dag ciemnej czekolady  28 dag masła  6 jajek  6 łyżek miodu  42 dag cukru pudru  6-7 dag wiórków kokosowych  28 dag mąki Glazura:
Nasze praktyki odbywały się Nasze praktyki odbywały się : W zakładzie mięsnym : Macelleria Walter e Angelo w Rimini Macelleria Walter e Angelo w Rimini.
SCENARIUSZ LEKCJI CIASTO DROŻDŻOWE.
Wyroby Regionalne Chciałbym zaprezentować Wam kilka według mnie najsmaczniejszych wyrobów z naszego kochanego Regionu;)
Tego o pączku i Tłustym Czwartku nie wiedzieliście
Propozycja pierwsza140zł Propozycja druga 170zł/os.
Kuchnia Wietnamska.
ZAWÓD: CUKIERNIK Produkuje i dekoruje wyroby ciastkarskie i cukiernicze, np. ciasta, torty, lody, pieczywo cukiernicze.
Czekolada.
SCONES Pyszna przekąska gotowa w maksimum 30 minut.
„Pychotka”. Potrzebne składniki ● 21/2 szklanki świeżych czarnych jagód ● 1/4 szklanki białego rumu ● 3 łyżki cukru ● 1 łyżeczka mączki kukurudzianej.
Kuchnia angielska specjalnością mojego zakładu
Wielka Brytania – indyk z borówkami Belgia - homary, małże, pstrąg, dziczyzna w sosie śliwkowym, sorbet, indyk, baba z kremem mokka.
Składniki ciasta i podział ciast
Podróże po świecie Smaki Europy.
PIRAMIDA ŻYWIENIOWA..
MATEMATYKA W PRAKTYCE Zapraszam!.
Bajaderka. Składniki: 4-5 paczek herbatników (paczka- ok. 12 szt.) ciemna (dolna) warstwa: 1 szklanka kaszy manny 1 litr mleka 4 łyżki gorzkiego kakao.
Chatka Puchatka.
Co jeść, by być zdrowym?.
WIELKOPOLSKIE TRADYCJE
Aromaty i barwniki spożywcze Spotkanie z mamą Oli
Niezwykły pokaz we Wrocławiu. We Wrocławiu postanowiono uczcić 20. rocznicę obalenia komunizmu radośnie. Na Wrocławskim Rynku odbyła się wielka biesiada.
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia r. w sprawie
Smoothie.
Makieta: PROSPECTUS Krzysztof Przybyła
Odżywcze śniadanie - 5 przepisów "Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi" - to nie tylko przysłowie, śniadanie.
Czy wiesz, że… Powierzchnia pól 5 ukraińskich agro-holdingów jest równa terytorium małego, europejskiego kraju Agrobiznes jest najbardziej perspektywiczny.
Kuchnia Austriacka Niejednolita w swym charakterze kuchnia Austrii ze względu na wielonarodowościowy charakter tego kraju, a zwłaszcza wielonarodową przeszłość.
MATEMATYKA W KUCHNI Wykonały Urban Anita Wójcik Ewa.
Świeże kanapki Pizzerinki Tosty Nasze przedsiębiorstwo oferuje świeże i smaczne produkty w dobrej cenie, dzięki czemu nasi klienci powracają do nas niemal.
TORTY.
Dzień Śniadanie daje moc 8 XI 2016r
Sylwia Kanak Marcin Janusek klasa II c
Święta w Hiszpanii.
Klasa V Szkoła Podstawowa im. Rodu Piastów w Tupadłach
Czekoladziarnia Paradis de Chocolat
„Kulinarne babeczki _1” Wypiek ciast
Wyroby wschodnie Sezamki Nugaty Chałwa.
Jedzenie w Hiszpanii.
Zapis prezentacji:

Natalia Kaszuba, Angelika Kania

Odbywałyśmy praktykę w ciastkarnio- kawiarni,,Novecento’’

Specjały firmy: -Praliny -Babeczki

Babeczki w czasie produkcji:

Babeczki następnie napełnia się kremem. Dekoruje owocami lub orzechami i powierzchnię pokrywa żelem: -babeczki z orzechami -babeczki z owocami

Praliny są to czekoladki nadziewane masą kremową lub zawierające w środku orzechy. Obsypane są kokosem lub potartą czekoladą.

Torty na zamówienia:

Tradycyjny wyrób we W łoszech: Torrone

Tradycyjne Torrone składa się z miodu, cukru i białek jaj, gotowanych razem, aż miód skarmelizuje, oraz orzechów laskowych lub migdałów. Torrone w wersji z Alicante przykrywa się opłatkiem i podczas świąt dzieli się nim z bliskimi osobami.

Tradycyjny wyrób w Rimini: Piada Dei Morti

Sposób przygotowania Piada Dei Morti jest to ciasto, które podaje się w okolicach Święta Zmarłych. Jest to ciasto drożdżowe. Formuje się go w okrągły kształt i dodaje moreli:

Wyrób piecze się około 20 min: Następnie układa się orzechy włoskie i pistacjowe:

Pozostałe wyroby

Croissanty Jest to pieczywo z ciasta francuskiego w kształcie rogalika

Ciasteczka:

Przekąski:

Dziękujemy za uwagę