Do mojego zakresu obowiązków należało głównie pomoc szefowi kuchni jak i pomocnikowi szefa m.in. Krojenie, układanie na tacach, talerzach, panierowanie, dekorowanie, smażenie, obieranie, sprzątanie swojego stanowiska pracy, czyszczenie owoców morza.
DrinkiKawyKoktajle
Jest to miłe, ciekawe i myślę zarazem przydatne doświadczenie w życiu codziennym jak i w przyszłości w pracy zawodowej.
Moje uwagi odnoszą się jedynie do miejsca pracy, gdyż było one w miejscowości niedaleko Rimini, gdzie dużo czasu pochłaniały dojazdy do pracy, lecz poza tym było wszystko w porządku.
Porównując praktyki we Włoszech i w Polsce uważam, że we Włoszech była lżejsza praca i przyjemnie się wykonywało swoje obowiązki, nie wykorzystuje się pracowników-praktykantów do najgorszej brudnej i nie przyjemniej pracy jak w Polsce. Daje się im możliwość pokazania i zdobycia nowych umiejętności.
WYKONAŁA : Kinga Jarosz