„Zdrowe dzieci – szczęśliwe dzieci”
W okresie od 1 maja do 30 czerwca 2014 wspólnie z: Przedszkolem nr 2 w Morągu Intermarche Morąg Towarzystwem Przyjaciół Dzieci w Morągu Realizowany jest projekt „Zdrowe dzieci, szczęśliwe dzieci”, który odbywa się w ramach Programu Fundacji Nutricia „1000 pierwszych dni dla zdrowia”.
W ramach zaplanowanych działań zorganizowano: Szkolenia dla rodziców Zajęcia edukacyjne dla dzieci do lat 3 Zdrowy dzień mamy i taty Piknik rodzinny w stylu babci i dziadka Warsztaty kulinarne dla rodziców Warsztaty kulinarne dla dzieci do lat 3 Konferencję „6 zasad zdrowego żywienia”
Szkolenia dla rodziców dla kobiet w ciąży, matek karmiących oraz rodziców dzieci do lat trzech na temat zasad żywienia dzieci w pierwszych 1000 dniach życia. 2 grupy4 spotkania16 godz.40 osób
Szkolenia dla rodziców
Zajęcia edukacyjne dla dzieci do lat spotkania z maluchami 2. 2 grupy dzieci
Zajęcia edukacyjne dla dzieci do lat 3
„Ciasteczko dla taty i mamy”
Zdrowy dzień mamy i taty Podczas „zdrowego dnia mamy i taty” odbyła się degustacja ciasteczek upieczonych przez dzieci z grupy żłobkowej Przedszkola nr 2 w Morągu. Ponadto dzieci przygotowały dla swoich rodziców występ artystyczny oraz szereg wesołych i oczywiście zdrowych konkurencji m.in. obieranie jabłek na czas :)
Kolorowe szaszłyki
Pijmy soki !!!
Zdrowe surówki
Piknik rodzinny w stylu babci i dziadka Gry i zabawy na świeżym powietrzu Stoiska ze zdrową żywnością Ponad 200 uczestników Wielobój rodzinny z nagrodami
Piknik rodzinny w stylu babci i dziadka
Warsztaty kulinarne dla rodziców 20 uczestników Zdrowe menuProfesjonalne przygotowanie
Warsztaty kulinarne dla rodziców
Warsztaty kulinarne dla dzieci do lat 3
Konferencja „6 złotych zasad żywienia”
Wystąpienie Pani Grażyny Kalitko - Dyrektor Przedszkola nr 2 "Zbiorowe żywienie dzieci do lat 3 na przykładzie Przedszkola nr 2 w Morągu." Wystąpienie Pana Marka Borowskiego Prezesa Banku Żywności w Olsztynie " System dożywiania dzieci w województwie warmińsko- mazurskim." Wystąpienie Pani Joanny Przybyła – absolwentki Wydziału zdrowia publicznego, odnowy biologicznej i dietetyki oraz Pedagogiki promocji zdrowia „Zagrożenia wynikające z błędów żywienia dzieci do lat 3”
Dziękuję za uwagę