Konkurs kulinarny „ Najlepsza i najsmaczniejsza sałatka”

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Śniadanie daje moc Prezentacja z dnia 8 listopada 2012 roku Z przeprowadzonej akcji ogólnopolskiej Miejsce: Szkoła Podstawowa nr 1 im. Mikołaja Kopernika.
Advertisements

ZABAWY MUZYCZNO – RUCHOWE PRZEDSZKOLNEMU MASTERCHEFOWI TOWARZYSZYŁA PREZENTACJA MULTIMEDIALNA DEMONSTRUJ Ą CA CYKLE WARSZTATÓW KULINARNYCH INAUGURACJA.
Rz ą dy w naszych klasach zacz ę ła sprawowa ć królowa Witamina, która przygotowała dla nas turniej rycerski. Zadania były trudne, ale dali ś my rad ę.
… Ś NIADANIE DAJE MOC!!!. …a by ł o to tak… Wychowawczyni Marta Szymborska zaprosi ł a nas na dywan i ka ż dy dosta ł opask ę z ilustracj ą przedstawiaj.
„ Ś NIADANIE DAJE MOC” Klasa Ic Szkoła Podstawowa nr 3 w Głownie Wych. Natalia Zuchowska Klasa Ic Szkoła Podstawowa nr 3 w Głownie Wych. Natalia Zuchowska.
SPOTKANIE WIGILIJNE W KLASIE 3A CZ ĘŚĆ DRUGA. Wspólnemu kol ę dowaniu towarzyszy ł a gra na instrumentach perkusyjnych.
PRZYKŁADY WEBQUESTÓW DLA KLAS I – III SZKOŁY PODSTAWOWEJ „Cztery pory roku” Projekt „Razem i osobno” Stowarzyszenie Nauczycieli Edukacji Początkowej Projekt.
Sprawozdanie z udziału Przedszkola Miejskiego nr 22 w projekcie „Dbajmy o lubuskie dla nas i dla przyszłości” w ramach Programu „Szkoły dla Ekorozwoju”
Grupa „Misie” przygotowała gazetkę, na której znalazły się informacje na temat Święta Flagi i uchwalenia Konstytucji 3 Maja. Przedszkole w Czarnej Białostockiej.
„Zdrowe odżywianie na Lubelszczyźnie – czytanie ze zrozumieniem”
1 Studium przypadku „Smaczek” Grzegorz Karasiewicz.
Tłusty Czwartek Tego dnia jak tradycja każe wybraliśmy się do piekarni po słodkie pączki z nadzieniem owocowym. Każdy z nas wrócił do przedszkola z paczkiem,
Zdrowe odżywianie to codzienność. Osoby z nadwagą mogą schudnąć, Osoby, które mają złe oceny na lekcji WF, mogą podnieść się, gdy tylko będą regularnie.
Przepis na zdrowie. Na początek zasady 1. Jedz posiłki regularnie co najmniej Dbaj o różnorodność spożywanych produktów. 3. Spożywaj codziennie.
„Z BOŻA ZJADAMY ENERGIĘ Z NICH MAMY ” SPRAWOZDANIE Z REALIZACJI AKCJI W P RZEDSZKOLU M IEJSKIM NR 22 IM. „T ĘCZOWE P RZEDSZKOLE ” W G ORZOWIE W LKP.
Cel analizy statystycznej. „Człowiek –najlepsza inwestycja”
2 UNIA EUROPEJSKA EUROPEJSKI FUNDUSZ ROZWOJU REGIONALNEGO Podsumowanie wdrażania Osi priorytetowej 6 Środowisko przyrodnicze REGIONALNY PROGRAM OPERACYJNY.
Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego Departament Rolnictwa, Geodezji i Gospodarki Mieniem Oddział Wielofunkcyjnego Rozwoju Wsi i Żywności Wysokiej.
SP SZKODNA ZAPRASZAMY NA POKAZ SLAJDÓW. To my ! Drużyna „ Zdrowe Warzywa” - członkowie Klasowego Klubu Śniadanie Daje Moc. Nasza drużyna liczy 9 osób,
CZAS NA ZDROWIE ! Młodzieżowe Miniprzedsiębiorstwo V LO im. JPII Znajdziesz nas na
III LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IM. MIKOŁAJA KOPERNIKA W KALISZU Projekt uczennic klasy 2G SALADVITA.
Doświadczenie Michelsona i Morleya Monika Wojciechowska II stopnień ZiIP Grupa 3.
„SKRZATY” Chcesz wiedzieć, czym „Skrzaty” zajmowały się w STYCZNIU? Sam zobacz, jak u nas wesoło… Prezentacja została stworzona dla dzieci i rodziców z.
Zastosowanie równań z jedną niewiadomą Aby sprawnie i szybko rozwiązać zadanie z treścią należy je dokładnie przeanalizować pod kątem tego co jest dane.
Zespó ł Szkó ł im. Jana Kasprowicza w Sztumie. Mini przedsiębiorstwo „Hades” tworzy 14 młodych osób : Żaneta CegłowskaAnastazja Czarnak.
Katarzyna Cynowska Ewelina Pachocka-Sobczak.  Uczniowie klasy V Szkoły Podstawowej oraz III Przysposabiającej do Pracy w ramach wtorkowych zajęć w kuchni.
Szkoła Podstawowa nr 29 ‘’SZKOŁA MYŚLENIA” Sałatki - wersja w j.polskim.
Liceum Ogólnokształcące Nr I Zespół Szkół Gastronomicznych Gimnazjum Nr 23 Podsumowanie projektu międzyszkolnego Minerały a żywność. Sesja popularnonaukowa.
Propozycje kryteriów wyboru finansowanych operacji dla poszczególnych działań w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego na.
działa od września 2015r., spotykamy się raz w tygodniu na jednogodzinnych zajęciach, w jego skład wchodzą uczniowie Zasadniczej Szkoły Zawodowej Nr 1.
 Grzegorz Kasdepke  Grzegorz Kasdepke woli pisać książki, niż notki biograficzne, dlatego tych kilka krótkich zdań powstawało, ku rozpaczy redaktorów.
Grupa 3- latki Ul. Hallera 4a Październik. Pierwszy tydzie ń pa ź dziernika po ś wi ę cili ś my warzywom. 3- lztki rozpoznawały warzywa po zapachu a tak.
Miniprzedsiębiorsto Ave Mulina Spółka jawna Liceum Ogólnokształcące z Oddziałami Integracyjnymi nr XXX Wrocław
„ŚNIADANIE DAJE MOC” -wspólne przygotowanie i zjedzenie II śniadania w Szkole Podstawowej im. Stanisława Rosponda w Żyrowej klasa III.
Bogato wyposażone sale do zajęć praktycznej nauki masażu. Każda z sześciu sal wyposażona jest w nowoczesne stoły do masażu, koziołki do masażu karku, wałki,
Opracował: Kacper Kancik kl. V e 1. SMACZNIE I ZDROWO 2.
NASZ ADRES Łódź ul. Kaliska 25/27 tel/fax GODZINY OTWARCIA: 1. Sekretariat Kierownik administracyjny.
Szkoła Podstawowa nr 70 im. Stanisława Wyspiańskiego.
2 1 Podsumowanie wdrażania Osi priorytetowej 6 Środowisko przyrodnicze REGIONALNY PROGRAM OPERACYJNY WARMIA I MAZURY NA LATA
XI LO im.Rotmistrza Witolda Pileckiego w Białymstoku.
Sprawozdanie z realizacji programu realizowanego w roku szkolnym 2015/2016 w klasach 0a, 0b.
Konkurs kulinarny Sałatka owocowa. Kucharze z Przedszkola nr 17: Grupa „Muchomorki”
PRAWO UNII EUROPEJSKIEJ Zajęcia nr 3 STUDIA WIECZOROWE / GRUPA 3 / 23-PR-WM-S6-PUE MGR BARBARA CHACZKO.
"BEZPIECZNE PRZEDSZKOLE"
PIRAMIDA ZDROWEGO ŻYWIENIA
Zmień złe nawyki na lepsze zamienniki.
Zespół Szkół nr 6 im. Macieja Rataja w Ełku
Grupa 6-latków: - Jak rozpoznać zdrową żywność? - Skąd się biorą jajka? - Jak zmienia się jajko pod wpływem temperatury? - Sadzenie nasion - Rozpoznawanie.
z Oddziałami Integracyjnymi w Ełku
„PIKNIK RODZINNY I COŚ JESZCZE” – PODSUMOWANIE PROJEKTU
Smaczne i zdrowe szaszłyki owocowe
      Najpierw było tak……. "Mamo, Tato - idę do przedszkola" – czyli krótko o tym, jak zmieniało się nasze.
Żabki 2016/2017.
JARZYNOWA ZABAWA W GRUPIE ISKIEREK
Kali Orexi ~~ Smacznego :)
Wielka przygoda Karolka, Ignasia i Jasia z Gąską
Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego pt.: „Skarby Jesieni”
ŚPIEWAĆ KAŻDY LUBI.
Projekt, który zmienił naszą społeczność…
Punkt Przedszkolny kwiecień 2017
Intense.
Noc biologów Basia Jaśkowska kl. 7b.
GAZELE BIZNESU I Liceum Ogólnokształcące im. Bolesława Krzywoustego w Nakle nad Notecią.
PROGRAMOWANIE niestraszne zadanie
Staż 2017.
TYDZIEŃ NIEMIECKI w SP7 z OI w Ełku.
posypaną płatkami migdałowymi
Ankieta “I am my life hero”
Zespół Downa W każdej komórce naszego ciała znajduje się 46 chromosomów –malutkich cząsteczek. Dzieci z zespołem Downa mają 47 chromosomów. To powoduje,
Szkolny projekt realizowany w ramach Szkoły Promującej Zdrowie 25 – 29
Zapis prezentacji:

Konkurs kulinarny „ Najlepsza i najsmaczniejsza sałatka” w ramach realizacji projektu ekologicznego z WFOŚiGW w Łodzi

Zadaniem każdej grupy było przygotowanie najsmaczniejszej i najbardziej efektownej sałatki ze zdrowych produktów

Nasza grupa „ Żabki” postanowiła przygotować zdrową sałatkę owocową

Dzieci z zapałem kroiły i siekały pyszne owoce

Pokrojone owoce nadziewały na patyczki

A tak wyglądał nasz „ Szaszłykowy jeżyk”

A tak prezentowały się wszystkie sałatki w naszym przedszkolu

Jury jednogłośnie uznało że I miejsce zajęły sałatki „ Szaszłykowy jeżyk” oraz „ Piratka”

Rozdanie dyplomów i nagród było bardzo miłą niespodzianką

Po obiedzie z wielkim apetytem kosztowały własnoręcznie przyrządzonych zdrowych smakołyków

Dziękuję za uwagę