TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
W czasie czteroletniego cyklu kształcenia młodzież zdobywa wiadomości i umiejętności niezbędne do zdania egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych: sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Uczestnictwo w zajęciach pozalekcyjnych pozwala na: zdobywanie dodatkowych wiadomości i umiejętności przydatnych w przyszłej pracy zawodowej rozwijanie aspiracji twórczych integrowanie młodzieży poprzez wspólną realizację zadań
Zajęcia w szkolnej pracowni gastronomicznej
Szkolne konkursy gastronomiczny
I miejsce w międzyszkolnym konkursie gastronomicznym "Zawijańce w roli głównej" II miejsce w międzyszkolnym konkursie gastronomicznym "Wigilia Świąt Bożego Narodzenia w tradycji polskiej"
I miejsce w ogólnopolskim konkursie na najlepszy przepis kulinarny Warszawa 2013
III miejsce w ogólnopolskim turnieju szkół gastronomicznych "Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia” Warszawa 2013
III miejsce w międzyszkolnym konkursie – Tradycyjna Kuchnia Polska z Karolem Okrasą Radom 2008 r.
Warsztaty kulinarne z Kurtem Schellerem
Kurs obsługi konsumenta - Akademia Kelnerska Grzegorza Górnika
Realizacja projektu „Europa ze smakiem”
Okolicznościowe imprezy szkolne i pozaszkolne – sporządzanie potraw, nakrywanie i dekoracja stołów, obsługa gości
Praktyka zawodowa na Mazurach