MINIPRZEDSIĘBIORSTWO w zespole szkół w czudcu

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
VII edycja programu edukacyjnego pt. „Trzymaj Formę!”
Advertisements

Zakupy.
Dlaczego śniadania są takie ważne?
PROGRAM UE „OWOCE W SZKOLE”
Realizacja programu edukacyjnego „ŻYJ SMACZNIE I ZDROWO”
KONCEPCJA PROWADZENIA RESTAURACJI
ZASADY ZDROWEGO ŻYWIENIA DZIECI I MŁODZIEŻY W WIEKU SZKOLNYM
KATARZYNA KONCEWICZ KRYSTYNA POKOJOWCZYK ANNA REJMAN
TYTUŁ : SZKOŁA PRZYJAZNA ŻYWIENIU I AKTYWNOŚCI FIZYCZNEJ
Zdrowe odżywianie.
Zbilansowana dieta dla młodzieży Bożena Wajszczyk Zakład Epidemiologii i Norm Żywienia Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie.
Publiczna Szkoła Podstawowa nr 14 w Opolu jest mocno zaangażowana w procesie edukacji zdrowotnej i w związku z powyższym przeprowadzone zostały liczne.
Obszar nr 3 – Edukacja zdrowotna. Scenariusz zajęć nr 2
Przygotowujemy zdrowe kanapki na drugie śniadanie.
ZASADY ZDROWEGO ODŻYWIANIA
ŚNIADANIOWE SMAKOŁYKI Prezentacja zdrowych nawyków żywieniowych oraz przygotowań do Dnia Zdrowego Śniadania w Zespole Szkół nr 9 w Jastrzębiu-Zdroju.
Śniadanie daje moc! Kl. II B Publiczna Szkoła Podstawowa w Byczynie.
SZKOŁA PODSTAWOWA NR 6 W INOWROCŁAWIU.
Szkolne sklepiki kształtują nawyki.
Zdrowe śniadanie w Szkole Podstawowej nr 19 w Bydgoszczy.
Zespół Szkół im. Św. Brata Alberta w Żurawiczkach
Pe ł ni apetytu na moc Uczniowie klasy III a Szko ł y Podstawowej nr 6 w Ś widnicy.
Przewodnik po porcjach czyli co, jak i ile jeść?
W szkole wszyscy szykowali się do przygotowywania pysznego, kolorowego śniadania. My także, ale wiemy, że najpierw trzeba dokładnie umyć ręce.
„Śniadanie daje moc” Uczniowie klasy II S.P im Marii Konopnickiej w Kościelnej Wsi wraz z rodzicami i wychowawcą.
8 listopada przyłączyliśmy się do ogólnopolskiej akcji „ Śniadanie daje moc” Wspólne śniadanie przygotowywaliśmy zwracając uwagę na to, aby wszystkie.
Śniadanie daje moc Stowarzyszenie św. Celestyna Mikoszów,
Szkoła Podstawowa nr 2 im. Powstańców Wielkopolskich w Puszczykowie
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
Karol Jula Natala Wojtek Hubert Nikola Krystian Ola
W ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania, w dniu 7 listopada 2014 r. uczniowie klas I-III szkoły podstawowej wzięli udział w akcji „Śniadanie.
Śniadanie daje moc! Szkoła Podstawowa w Toporowicach
TYDZIEŃ ZDROWEGO ŚNIADANIA 8 listopada – DZIEŃ ZDROWEGO ŚNIADANIA Szkoła Podstawowa im. Juliana Tuwima w Złochowicach.
Co wolisz jeść? Które z poniższych produktów są wg Ciebie niezdrowe? Można było udzielać kilku odpowiedzi.
8 listopada 2012r. „DZIEŃ ZDROWEGO ŚNIADANIA”
„Śniadanie daje moc” SP Gronowo
Projekt grantowy „Sklepiki szkolne – zdrowa reaktywacja”
NA CZYM POLEGA PRAWIDŁOWE ŻYWIENIE?
Szkolenie krajowe dotyczące wprowadzenia programu edukacyjnego Warszawa, Państwowa Inspekcja Sanitarna Polska Federacja Producentów Żywności.
DZIEŃ ZDROWEGO ŚNIADANIA
Żywienie dzieci w wieku szkolnym
Przedszkole Samorządowe nr 3 Skawina. * Założenia innowacji pedagogicznej: * W naszym przedszkolu promujemy zdrowy tryb życia, dzieciom wpajamy podstawy.
1a Aleksandra Natanek Natalia Rymarz 2a Karolina Święs Emila Witek Martyna Bińkowska 2b Arek Głowacki Natalia Dębska Artur Szewczyk Nauczyciel prowadzący.
Szkoła Podstawowa im. Piotra Wysockiego w Dropiu.
ZAKAZ „ ś mieciowego jedzeni a " Natalia Szul. W szkołach nie będzie można sprzedawać ani podawać „śmieciowego jedzenia". Zdecydował o tym Sejm, uchwalając.
Miniprzedsiębiorstwo II Liceum Ogólnokształcące im. K. K. Baczyńskiego W Radomsku.
Zajęcia profilaktyczne dla uczniów Zespołu Szkół Nr 3 w Legionowie „Smacznie, zdrowo, kolorowo” Nauczyciel prowadzący zajęcia: mgr Iwona Kraśniewska.
MINIPRZEDSIĘBIORSTWO SKUŚ SIĘ! ZAPRASZAMY!!!. Nasza firma… Została założona w celach edukacyjnych 16 września 2015r.
Miniprzedsiębiorstwo Bright light Technikum przy Zespole Szkół Zawodowych w Złotoryi.
Czy odżywiamy się zdrowo?. Cele projektu: Poznanie nawyków żywieniowych uczniów naszego gimnazjum. Poznanie nawyków żywieniowych uczniów naszego gimnazjum.
SKLEPIK NIC S Ł ODKIEGO W SZKOLE KATOLICKIEJ IM. KSIĘDZA JANA TWARDOWSKIEGO W ZABRZU.
MINIPRZEDSIĘBIORSTWO
Zespół Szkół nr 6 im. Macieja Rataja w Ełku
Szkolne sklepiki kształtują nawyki.
Hot Sandwich Norwid Kielce.
Prezentację przygotowała: Małgorzata Chocholska
Miniprzedsiębiorstwo eLO PAKA
Zespół Szkół Ogólnokształcących w Bobowej
eXperyment Młodzieżowe Miniprzedsiębiorstwo Zespół Szkół nr 1
Miniprzedsiębiorstwo
Dlaczego śniadania są takie ważne?
Miniprzedsiębiorstwo Słodkości i radości
TECHNIKUM nr 5 w ZESPOLE SZKÓŁ BUDOWLANYCH nr 1
SZKOLNE MINIPRZEDSIĘBIORSTWO
MINIPRZEDSIĘBIORSTWO SMAK-SNACK
Dlaczego śniadania są takie ważne?
Nasze miniprzedsiębiorstwo nosi nazwę BATO
Zawsze zdrowo i smacznie
Młodzieżowe Miniprzedsiębiorstwo
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
Zapis prezentacji:

MINIPRZEDSIĘBIORSTWO w zespole szkół w czudcu

NASZA KADRA SZEF - Kinga Fąfara FINASISTA – Patrycja Mroczka MARKETINGOWIEC – Dominika Nieroda WSPÓLNICY - Kaczor Sylwia Natalia Dziadosz Agnieszka Ruszała Miniprzedsiębiorstwo tworzą uczennice klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych

Nasza misja „WPROWADZAMY ZDROWE NAWYKI ŻYWIENIOWE” Uczniowie i nauczyciele średnio spędzają w szkole 1/3 doby. Do intensywnego wysiłku umysłowego niezbędne jest dostarczenie odpowiedniej ilości kalorii. Naszym celem jest promowanie wśród młodzieży zasad zdrowego żywienia. W tym celu wykorzystujemy własną wiedzę i umiejętności z zakresu żywienia. Chcemy dostarczać na rynek szkolny zdrowe i pełnowartościowe produkty. Proponujemy kanapki z pełnoziarnistego pieczywa także w wersji wegetariańskiej, sałatki warzywne light, soki ze świeżo wyciskanych owoców oraz ziołowe herbaty. Będziemy bazować na produktach sezonowych. Do produkcji żywności posiadamy odpowiednie badania sanitarne. Wykorzystujemy także zaplecze gastronomiczne naszej szkoły.

Oferta handlowa Proponujemy kanapki z pełnoziarnistego pieczywa także w wersji wegetariańskiej, sałatki warzywne light, soki ze świeżo wyciskanych owoców oraz ziołowe herbaty. Będziemy bazować na produktach sezonowych. Do produkcji żywności posiadamy odpowiednie badania sanitarne. Wykorzystujemy także zaplecze gastronomiczne naszej szkoły.

Dlaczego my? Nasza oferta skierowana jest na rynek szkolny. Korzystając z niej uczniowie, nauczyciele, pracownicy szkoły: Zaoszczędzą czas na przygotowaniu drugiego śniadania Smacznie zjedzą Otrzymają gwarancję świeżości Będą się zdrowo odżywiać Wesprą nas w realizacji przedsięwzięcia

Każdemu smacznego według smaku jego