Kanapki z pieczywa pełnoziarnistego z pastą avocado i pastą z jajek .

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
הערינג -ליטוויש -גאליציאנער Śledź po litewsku i galicyjsku.
Advertisements

Książeczka Kulinarna dla Nastolatka
Zapiekanka z pstrąga na szpinaku
Dopraw do smaku i przechowuj w zimnym miejscu. Zastosowanie:
Książka kucharska klasy 0
POTRAWY Z GRZYBÓW.
Groch z kapustą i grzybami
Karp w galarecie. Składniki 1 wypatroszony i sprawiony karp siatka włoszczyzny 1-2 łyżeczki cukru sól i pieprz 3 posiekane cebule 2 garście rodzynek i.
Autor: Adrianna Szalonka
Posiłki, w zależności od hotelu, mogą być serwowane do stolika lub być oferowane w formie bufetu, tzw. szwedzkiego stołu. Napoje serwowane do.
Spaghetti Bolognese i sałatka Caprese
Gotowanie.
KSIĄŻKA KUCHARSKA.
Wykonały: Klaudyna Styś i Paulina Michalczyk
Książka Kucharska.
Ryby i owoce morza.
Zdrowy przepis na : Świeży twarożek ze szczypiorkiem i warzywa.
GĘSINA NA ŚWIĘTEGO MARCINA WYKONAŁA ALINA TOMASZEWSKA.
PROJEKT: SAŁATKA JARZYNOWA
Nabiał autor Ola Zespół Szkół Gim nr 6 i Szkoła Podstawowa nr 13
Bez śniadania nie ma nauczania
PrzepisNaSałatkę Krabową Krabową. Składniki: (jedna porcja) -duża paczka paluszków krabowych (ok 16 sztuk) -1 długi świeży ogórek -6 jaj -1 torebka ryżu.
The traditional Bulgarian Dishes. 4 tomatoes – 4 pomidory 1 large cucumber – 1 duży ogórek 4 green or red peppers – 4 zielone lub czerwone papryki 1.
Czas przygotowania 25 min. Składniki: -2kg ziemniaków -1l oleju -sól -pieprz -po 1 łyżeczce: -papryki ostrej -papryki słodkiej -oregano Sposób przygotowania:
Dania wykonane przez nas są w 100% przygotowane z naturalnych składników oraz wszystkie mają swoje korzenie na półwyspie apenińskim.
Kuchnia Japońska Ten slajd będzie poświęcony kuchni i kulturze Japonii.
Sałatka Grecka..
Wykonanie: Karol Grochowski Jakub Stoczek
Zupa miso shiro Danie wegetariańskie: nie Autor: Kulinarny Atlas Świata.
KUCHNIA HAWAJSKA.
6 s ó o o w b p s na karpia Proszę klikać w slajdy – pps bez hasła.
WIEM,CO JEM !.
„Śniadanie daje moc” Nasze zdrowe śniadanie I-IIIA i I-VIB Zespoły edukacyjno-terapeutyczne Szkoła Podstawowa nr 3 w Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Węgorzewie.
Marta Kaczmarek Miłosz Wiśniewski Jan Czerbniak. Kurczak Sobieskiego 1 porcja -5 łyżek oliwy z oliwek -1 łyżka miodu chełmińskiego - 0,25 rurki cynamonu.
Kuchnia polska W odróżnieniu od wielu innych kuchni narodowych, trudno jest w polskiej tradycji znaleźć rzeczywiście "oryginalne" – "czysto polskie" potrawy.
 Składniki:  45 dag ciemnej czekolady  28 dag masła  6 jajek  6 łyżek miodu  42 dag cukru pudru  6-7 dag wiórków kokosowych  28 dag mąki Glazura:
O Slow Food i trendach kulinarnych
Blog sp.18 w Legnicy Prezentacja naszych dokonań..
Kuchnia francuska krowa.
Kuchnia Wietnamska.
MARGARITE Z SOSEM POMODOROWYM I SEREM?
Moja ksi ąż ka kucharska. SA Ł ATKA DLA DZIECKA sk ł adniki 1 arbuz 1 pomarańcza 1 kiść winogron 10sztuk borówek.
 ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ  CORDON BLUE CORDON BLUE  BRYZOLE BRYZOLE.
Składniki: 2 kg mąki (pszenna lub zwykła) 2 kg marchwi 2 jajka 1 kostka margaryny pieprz (dużo!) cynamon proszek do pieczenia (2 łyżeczki na 1kg mąki)
Śniadanie daje moc! Naprawdę! 8 XI 2011 Specjalna Szkoła Podstawowa nr 12 w Legnicy Klasa I+II.
Pol ę dwiczka wieprzowa z sosem grzybowym Polędwiczka wieprzowa 1,500 kg Polędwiczka wieprzowa 1,500 kg Marynata Premium KNORR do wieprzowiny 0.025kg Marynata.
Kuchnia angielska specjalnością mojego zakładu
Potrawy regionalne Wykonawcy Maciej Borówka , Przemysław , Sadowski ,
Podróże po świecie Smaki Europy.
Szukamy wiosennych smaków. Wiosenne porządki Opowiedz, co dzieje się w przyrodzie wraz z nadejściem wiosny.
zawiera witaminy B1, B2, B6 oraz sód, potas, magnez
Nie zapominaj o napojach, szczególnie o wodzie!
Pomysły na zdrowe śniadanie. Jeśli nie kanapki, to co? Kiedy po tygodniu śniadań składających się wyłącznie z samych kanapek twoja pociecha odmówi zjedzenia.
II śniadanie- dlaczego tak ważne?
Cukinia w różnych odsłonach Co warto o niej wiedzieć?
KLASY 1 A Zdrowy przepis. Tartaletki z kremem pomarańczowym Składniki: 10 dag masła 5 dag cukru pudru 15 dag mąki pszennej 1 łyżka gorzkiego kakao ½ łyżeczki.
„GOTUJ Z KLASĄ” Klasa 3a. Faszerowana pierś z kurczaka z ryżem i surówką Składniki: Surówka: -filet z kurczaka - kapusta pekińska -szpinak - marchewka.
Autorzy : Agnieszka Krzemień Emilia Śmieszkowicz Amelia Szromba Klasa 1a.
Sałatka Chewbacca Ksenia Wójcik, Gosia Kulka, 3c.
Potrawy wigilijne cz r.. Wykonawcy: Alicja Kruk i Dominik Jeziorski kl. 5.
SAŁATKA Z PŁATKAMI NAGIETKA 2 pomidory 1 ogórek 150 g. żółtego sera 1 łyżka majonezu 0.5 łyżki śmietany fit up do sałatek (kamis) Składniki: Przygotowanie.
Odżywcze śniadanie - 5 przepisów "Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi" - to nie tylko przysłowie, śniadanie.
Kuchnia Austriacka Niejednolita w swym charakterze kuchnia Austrii ze względu na wielonarodowościowy charakter tego kraju, a zwłaszcza wielonarodową przeszłość.
Dobór i kaloryczność produktów. 1 porcja produktów zbożowych to: - 1 kromka chleba - 1 mała bułka - ½ dużej bułki (np. Grahamka) - ½ szklanki ugotowanego.
Przedszkole Nr7 w Świeciu Puchatkowa księga przepisów na pyszności dla dzieci.
ZIEMNIACZANE PLACKI ŚLEDZIOWE Potrawa regionalna Śląska wykonana przez Izabelę Matyskiel uczennicę klasy I ZSZ Pod kierunkiem p. Bożeny Mróz.
Legenda litwińskich potraw
KSIĄŻKA KUCHARSKA HISZPANII
WODNE PRZEPISY GRUPA: MOKRA WODA.
Tradycje kulinarne mojej rodziny
Zapis prezentacji:

Kanapki z pieczywa pełnoziarnistego z pastą avocado i pastą z jajek .

Przed obejrzeniem prezentacji skonsultuj się z nauczycielami lub z nami , gdyż każda prezentacja niewłaściwie skojarzona zagraża twojemu zachowaniu lub otrzymaniu punktów minusowych .

Składniki Pieczywo pełnoziarniste Awokado Ząbek czosnku Sok z cytryny Sól , pieprz Rzeżucha Szczypiorek Ogórek Rzodkiewka Jajko Majonez

Składniki do pasty jajecznej . 3 kromki chleba wiejskiego razowego czubata łyżka majonezu dekoracyjnego 3 jajka 1 mała dymka ze szczypiorem sól pieprz 1/2 łyżeczki musztardy

Przygotowanie pasty jajecznej . Dokładnie wymieszaj (jeśli pasta wyszła ci zbyt gęsta, możesz dołożyć 1–2 łyżeczki jogurtu naturalnego). Posiekaj cebulkę razem ze szczypiorkiem, dodaj do jajek. Następnie dołóż musztardę oraz majonez. Dopraw solą i pieprzem. Kromki chleba przełóż przygotowaną pastą. Lekko dociśnij. Rozetnij poprzecznie na dwie porcje. Jajka ugotuj na twardo. Na warstwach pasty jajecznej dodatkowo możesz ułożyć listki sałaty, plasterki pomidora, surowego lub kiszonego ogórka albo posypać ją osączoną kukurydzą z puszki lub posiekaną natką. Pastę jajeczną możesz też przygotować na bazie twarogu – około 10 dag półtłustego białego sera zmiksuj z łyżką majonezu, łyżeczką musztardy oraz łyżką gęstej kwaśnej śmietany Dodaj dwa drobno posiekane jajka na twardo. Zalej zimną wodą, odstaw, aby ostygły. Następnie obierz, a potem drobno posiekaj lub nawet zmiksuj na pastę. Dopraw wedle uznania solą, pieprzem oraz ulubionymi ziołami (natka, koperek, bazylia).

Pasta adwocado. Pasta avocado

Składniki pasty avocado . jeden dojrzały owoc awokado łyżka świeżo wyciśniętego soku z limonki (ewentualnie cytryny) dwie łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania . Owoc awokado obieram ze skóry i kroję wzdłuż na dwie połówki Usuwam ze środka dużą pestkę Dwie połówki awokado wrzucam do plastikowej miseczki, dodaję sok z limonki, oliwę Następnie dodaję szczyptę soli, dość dużo grubo zmielonego czarnego pieprzu i rozgniatam całość widelcem aż do uzyskania jednolitej masy zawierającej jedynie małe cząstki awokado (staram się nie przesadzić z rozgniataniem, aby nie uzyskać zbyt jednolitej papki bez wyrazu)

Przygotowanie całej kanapki . Pieczywo pełnoziarniste posmaruj pastą z avocado albo pastą z jajek . Następnie nałóż świeżego ogórka pokrojonego w plastry bądź posiekaną rzodkiewkę . Całość posyp rzeżuchą lub drobno pokrojonym szczypiorkiem . Całą kanapeczkę ukłuj na wykałaczki . W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem . Życzymy smacznego !

Klasa I G