Koncepcja usługowa lokalu gastronomicznego

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Kuchnia epoki napoleońskiej
Advertisements

Jedzenie w Hiszpanii.
Warmia i Mazury.
Krewetki po tajsku.
„Zdrowa żywność w sklepiku szkolnym”
ODŻYWIANIE Jedz zdrowo i kolorowo!.
Słynne włoskie przysmaki na jednym półmisku – to musi smakować fantastycznie ! Sałatka caprese.
Menu.
Leonardo da Vinci Partnerstwo: “Kuchnia i restauracja, przewodnik dla początkujących” TŁUSZCZE.
Kotlina Dobrego Światła i Smaku. Cel projektu Promocja najnowocześniejszych metod oświetlania środowiska człowieka, Promocja Polskiej kuchni i zdrowego.
Posiłki, w zależności od hotelu, mogą być serwowane do stolika lub być oferowane w formie bufetu, tzw. szwedzkiego stołu. Napoje serwowane do.
Kuchnia Szwajcarii.
Plusy i minusy polskiej kuchni
Wprowadzenie do cateringu i branży hotelarskiej
Złote zasady odżywiania.
KONCEPCJA PROWADZENIA RESTAURACJI
Targ v Auch Dwa razy w tygodniu: większy we wtorek, a mniejszy w sobotę. Rolnicy sprzedają swoje produkty Równocześnie na miejscu wytwarzają towary, które.
PIRAMIDA ZROWEGO ŻYWIENIA
Jedzenie w Hiszpanii.
Akademia Zdrowego Przedszkolaka – moduł jesienny, pod hasłem: Jemy owoce i warzywa! PRZEDSZKOLE NR 48 z Oddziałami Integracyjnymi w Zabrzu.
ZASADY ZDROWEGO ODŻYWIANIA
Czy wiesz co jesz? - FAST FOOD
,,Zdrowa ekologiczna żywność’’
Sprawozdanie z Akademii Zdrowego Przedszkolaka.
SPRAWOZDANIE Z VI EDYCJI PIRAMIDY ŻYWIENIA PRZEDSZKOLAKA „UCZYMY SIĘ O JEDZENIU W EKOLOGICZNYM ZNACZENIU” Oddział przedszkolny W zespole szkół z oddziałami.
Uczymy się o jedzeniu w ekologicznym znaczeniu
SPRAWOZDANIE Z REALIZACJI PROGRAMU AKADEMII ZDROWEGO PRZEDSZKOLAKA „UCZYMY SIĘ O JEDZENIU W EKOLOGICZNYM ZNACZENIU” Koordynator: Agnieszka Szewczyk.
Śniadanie daje moc! Kl. II B Publiczna Szkoła Podstawowa w Byczynie.
PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 52 W SOSNOWCU
Wiesz co jesz! W Cucinie można zobaczyć smaki, usłyszeć zapachy i podotykać świeżości. Poczuć tętno Kuchni – bo tu ona żyje. Ludźmi, którzy ją tworzą i.
Pe ł ni apetytu na moc Uczniowie klasy III a Szko ł y Podstawowej nr 6 w Ś widnicy.
Zadanie: Kuchenne Atelier Piotr i Paweł
PROGRAM EDUKACYJNY „ŻYJ SMACZNIE I ZDROWO”
Owoce i warzywa oraz ich rola w naszym życiu.
8 listopada 2011r. reportaż z Publicznej Szkoły Podstawowej im. św. Stanisława Kostki w Biesiadkach.
ANKIETY DO RODZICÓW – SKLEPIK 92 rodziców wzięło udział w ankietach.
Spójrzmy ile odcieni kryje w sobie tęcza. To są odcienie zdrowia. Tęczowe barwy produktów żywnościowych, a zwłaszcza warzyw i owoców to nie tylko radość.
Wybieram zdrowie !!!.
ZDROWE ODŻYWIANIE.
„Śniadanie daje moc” Uczniowie klasy II S.P im Marii Konopnickiej w Kościelnej Wsi wraz z rodzicami i wychowawcą.
Śniadanie daje moc. W naszej klasie tradycją jest jedzenie śniadania na pierwszej lekcji, ponieważ wyjeżdżamy i wychodzimy z domu bardzo wcześnie. Zdarza.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
W ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania, w dniu 7 listopada 2014 r. uczniowie klas I-III szkoły podstawowej wzięli udział w akcji „Śniadanie.
Śniadanie daje moc! Szkoła Podstawowa w Toporowicach
„ ZDROWO SIĘ ODŻYWIAMY”
Podróże po świecie Smaki Europy.
Prawidłowe żywienie gwarancją zdrowia. 3 Zrównoważona dieta to podstawa naszego zdrowia. Nie bez powodu mówi się, że „jesteś tym, co jesz”. Prawidłowa.
LODÓWKI.
WARZYWA OKOPOWE Rośliny okopowe, rośliny polowe
Zatrzymać lato w kuchni
WARTOŚCI ODŻYWCZE WARZYW I OWOCÓW
Przedszkole Samorządowe nr 3 Skawina. * Założenia innowacji pedagogicznej: * W naszym przedszkolu promujemy zdrowy tryb życia, dzieciom wpajamy podstawy.
NA ZDROWIE ! Elżbieta Kuśmierek. Prawidłowe żywienie jest bardzo istotne na każdym etapie życia, jednakże okres dziecięcy i wczesnoszkolny to czas, kiedy.
Owoce i warzywa.
Targowiska kiedyś i dziś
CZAS NA ZDROWIE ! Młodzieżowe Miniprzedsiębiorstwo V LO im. JPII Znajdziesz nas na
Magdalena Kaczmarek Ilona Urbaniak Klasa III TH. Zakłady żywienia zbiorowego… Organizują one: - Przetwórstwo gastronomiczne, polegające na przygotowywaniu.
Mniam, owoce, mniam , mniam, warzywa
Czy odżywiamy się zdrowo?. Cele projektu: Poznanie nawyków żywieniowych uczniów naszego gimnazjum. Poznanie nawyków żywieniowych uczniów naszego gimnazjum.
W bieżącym roku nasza Szkoła obchodzi 70-lecie powstania placówki i 10-lecie nadania imienia Księdza Jana Twardowskiego.
Royal Rubbish OPOLE. Jesteśmy nowoczesną firmą zajmującą się wyrobem modnych etui na telefony i tablety. Robimy je przede wszystkim z myślą o ludziach.
KUCHNIA EUROPEJSKA Emily Bingham. Czechy  Kuchnia czeska podlegała wpływom kuchni krajów sąsiednich: Polski, Bawarii, Austrii, Węgier i Słowacji.  Charakterystyczne.
Zdrowe Odżywianie!! Imię i nazwisko. Zdrowe odżywianie się! Zdrowe żywienia - Zdrowe żywienia - sposób odżywiania, sposób odżywiania, polegający na polegający.
Zasady zdrowego odżywiania!
MINIPRZEDSIĘBIORSTWO w zespole szkół w czudcu
GDY SPRÓBUJESZ ŚWIEŻEGO SOKU TO NA PEWNO NIE ZABRAKNIE CI UROKU !
Kali Orexi ~~ Smacznego :)
II Liceum Ogólnokształcące im. K.K. Baczyńskiego w Radomsku
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
Jedzenie w Hiszpanii.
Zapis prezentacji:

Koncepcja usługowa lokalu gastronomicznego Lwowska 1, Kraków Styczeń 2016

Warunki rynkowe Trendy: Zdrowy tryb życia, ekologia. Poszukiwanie nowych smaków. Powrót do tradycji. Współczesny klient: Świadomy i wymagający. Coraz częściej stołujący się poza domem, spotykający się z przyjaciółmi. Poszukujący nowości. Poszukujący tradycyjnej polskiej kuchni w atrakcyjnej postaci (w tym w dużej mierze turysta zagraniczny) Konkurencja: Liczna, lecz często powielająca sprawdzone koncepty gastronomiczne (przykład: burgery). Kuchnia polska w wydaniu wykwintnym lub przeciwnie – prostym i tanim (jadłodajnie). Nieliczne i coraz popularniejsze lokale dla wegetarian i wegan. Warunki rynkowe Trendy, czyli w jaki sposób? Nasz odbiorca, czyli dla kogo? Nasza konkurencja, czyli na jakim rynku?

Założenia Odwracamy utarte schematy budząc zainteresowanie. Ale nie jesteśmy kontrowersyjni lecz zgodni z długoletnimi trendami zdrowego życia, ekologii i świadomego żywienia. Serwujemy bardzo dobre jedzenie, w przystępnych cenach oraz oryginalnej formule. Jesteśmy dostępni cenowo dla szerokich rzeczy odbiorców.

Pomysł! główna idea WARZYWA I OWOCE ODGRYWAJĄ PIERWSZOPLANOWĄ ROLĘ! Świeży i unikalny koncept lokalu gastronomicznego opartego na bogactwie i różnorodności warzyw, szerokich możliwościach ich przetwarzania oraz polskiej tradycji kulinarnej we współczesnym wydaniu. Odwracamy stereotypowe postrzeganie sposobu komponowania dań! WARZYWA I OWOCE ODGRYWAJĄ PIERWSZOPLANOWĄ ROLĘ! ALE NIE TWORZYMY LOKALU WEGETARIAŃSKIEGO NIE REZYGNUJEMY Z MIĘS I RYB ALE SPROWADZAMY JE DO ROLI DODATKÓW Czerpiemy inspirację z najnowszych pomysłów najlepszych szefów kuchni na świecie.

Pomysł! cechy uzupełniające Wynosimy na piedestał kiszonki! Jednak w nowoczesny sposób: Kiszeniu poddajemy przeróżne warzywa (pomidory, papryki, czosnek itd.) oraz owoce (m.in. cytryny) i inne produkty (np. jajka). Odkrywamy smaki i przełamujemy postrzeganie tego tradycyjnie polskiego procesu Konserwowania warzyw. Kisimy produkty latem i jesienią, wtedy kiedy warzywa są tanie. I tworzymy własną spiżarnię. Sprzedajemy kiszonki na wynos w małych pojemnikach/słoikach na wzór sklepów z biobazarów sprzedających oliwki, kapary itd.. Jednocześnie czynimy z nich element wystroju lokalu Serwujemy świeżo wyciskane soki – z warzyw oraz kiszonek. Tworzymy lokal w formule bistro / trattorii, z ciepłą atmosferą, o nieformalnym charakterze i przystępnych cenach.

Zielonym do góry! robocza nazwa przyszłej restauracji

Wnętrza Jasne barwy. Dużo zieleni: Skrzynki z warzywami i owocami. Soje z kiszonymi warzywami i owocami. Doniczki z ziołami oraz zioła w postaci krzewów. Zielona ściana z roślin. Podział przestrzeni na kameralne strefy, uzyskanie efektu przytulności. Wydzielony kącik zabaw dla dzieci. A w weekendy zatrudniamy animatora dla dzieci, dzięki czemu rodzice mogą spokojnie oddać się konsumpcji i rozmowom.

Wnętrza

Wnętrza

Wnętrza

Wnętrza

Wnętrza