Historia Wydział Organizacji Produkcji Politechniki Śląskiej rozpoczął działalność 1 października 1970 roku  Od 1 czerwca 1995 roku wydział działa pod.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Kongres Uzdrowisk Polskich Muszyna r
Advertisements

STUDIA W ATH STUDIA I-go STOPNIA (inżynierskie lub licencjackie) STUDIA II-go STOPNIA.
Wydział Nauk Ekonomicznych Studia stacjonarne II stopnia, rok akademicki 2012/2013 Wybór specjalności na kierunku Zarządzanie.
Wydział Nauk Ekonomicznych Studia stacjonarne II stopnia, rok akademicki 2012/2013 Wybór specjalności na kierunku Zarządzanie.
Wydział Nauk Ekonomicznych Studia stacjonarne II stopnia, rok akademicki 2012/2013 Wybór specjalności na kierunku Zarządzanie.
Wydział Nauk Ekonomicznych Studia stacjonarne I stopnia, rok akademicki 2012/2013 Wybór specjalności na kierunku Zarządzanie.
Specjalność Analiza danych 2010 na kierunku IiE Katedra Statystyki Instytut Zastosowań Matematyki.
POLITECHNIKA ŚLĄSKA w Gliwicach WYDZIAŁ ORGANIZACJI I ZARZĄDZANIA Instytut Ekonomii i Informatyki.
KIERUNEK STUDIÓW ZARZĄDZANIE I INŻYNIERIA PRODUKCJI Politechnika Śląska Wydział Organizacji i Zarządzania.
Politechnika Śląska Wydział Organizacji i Zarządzania
Politechnika Śląska w Gliwicach Wydział Organizacji i Zarządzania Katedra Zarządzania Przedsiębiorstwem i Organizacji Produkcji Kierownik Katedry: prof.
Zespół Szkół w Olsztynku im. K.C. Mrongowiusza
SOCJOLOGIA PEDAGOGIKA Absolwenci są przygotowani do: samodzielnej i zespołowej realizacji badań społecznych posiadają umiejętności komunikacji, mediacji,
Technik ekonomista.
Zasady rekrutacji - studia stacjonarne W roku akademickim 2007/2008 rekrutacja na studia stacjonarne obejmuje studia pierwszego stopnia. Absolwenci wszystkich.
Wydział Przedsiębiorczości i Towaroznawstwa
Szczecin, 15 kwietnia 2013 r. Katedra Organizacji i Zarządzania Wydział Nauk Ekonomicznych i Zarządzania Uniwersytet Szczeciński Specjalność: Kompetencje.
AKADEMIA EKONOMICZNA IM. KAROLA ADAMIECKIEGO W KATOWICACH
Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy Jana Kochanowskiego w Kielcach.
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH w SOMONINIE
Wydział Przedsiębiorczości i Towarozanwastwa
Kształcenie inżynierów z perspektywy AGH
Prezentacja projektów realizowanych przez BIURO KARIER STUDENCKICH POLITECHNIKI ŚLĄSKIEJ Forum Pracodawców Automatyki, Elektroniki i Informatyki 2014 Gliwice,
ZAWÓD SUKCES AWANS EUROPEJSKOŚĆ ZSAE WITA
Transport i logistyka Studia I stopnia Katedra Transportu.
INŻYNIERIA ORGANIZACJI I ZARZĄDZANIA
Transport i logistyka Studia II stopnia Katedra Transportu.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
Politechnika Śląska w Gliwicach Wydział Organizacji i Zarządzania Katedra Zarządzania Przedsiębiorstwem i Organizacji Produkcji Kierownik Katedry: prof.
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji
Jak w Krakowskiej Akademii im. A. F. Modrzewskiego w Krakowskiej Akademii im. A. F. Modrzewskiego potwierdzać efekty uczenia się zdobyte poza systemem.
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji
MODUŁ ORGANIZACYJNY – MENEDŻER BIZNESU M ODUŁ M ENEDŻER BIZNESU.
Z A R Z Ą D Z A Ć Potrafię PRAKTYCZNIE WYŻSZA SZKOŁA ZARZĄDZANIA OCHRONĄ PRACY W KATOWICACH.
Z A R Z Ą D Z A Ć Potrafię PRAKTYCZNIE WYŻSZA SZKOŁA ZARZĄDZANIA OCHRONĄ PRACY W KATOWICACH.
KSZTAŁCIMY NA 5 GWIAZDEK
Dlaczego warto? wykształcenie inżynierskie + poszukiwane na rynku pracy specjalności ciekawa i dobrze płatna praca po studiach.
trzyletnia zasadnicza szkoła zawodowa SZKOŁY PONADGIMNAZJALNE DLA MŁODZIEŻY.
Wydział Zarządzania Informacją PJWSTK Narzędzia IT w rękach menedżera.
Specjalność INNOWACYJNY BINZES Katedra Informatyki Ekonomicznej Katedra Przedsiębiorczości i Zarządzania Innowacyjnego Katowice,
WYDZIAŁ EKONOMICZNY KIERUNEK LOGISTYKA Autor logo: p. Andrzej Czyczyło.
IV Liceum Ogólnokształcące im. Komisji Edukacji Narodowej Rekrutacja 2016/17 © IV Liceum Ogólnokształcące, Poznań, 2016 r. Oferta edukacyjna Zakładka REKRUTACJA.
Dokument ten ma charakter informacyjny. Każdorazowo należy sprawdzić na stronie uczelni szczegółowe zasady rekrutacji.
Finanse i Prawo Zatrudnienia w Biznesie. „Finanse i Prawo Zatrudnienia w Biznesie ” to … … specjalność prowadzona przez Katedrę Prawa na Wydziale Finansów.
Specjalność: „Zarządzanie w Administracji Publicznej” studia I stopnia kierunek: „Zarządzanie”
Dokument ten ma charakter informacyjny. Każdorazowo należy sprawdzić na stronie uczelni szczegółowe zasady rekrutacji.
DWUJĘZYCZNA OBSŁUGA FIRMY NA POTRZEBY RYNKU MIĘDZYNARODOWEGO Uniwersytet w Białymstoku OFERTA STUDIÓW PODYPLOMOWYCH.
Dokument ten ma charakter informacyjny. Każdorazowo należy sprawdzić na stronie uczelni szczegółowe zasady rekrutacji.
II stopień - Logistyka Specjalność: Zarządzanie Łańcuchem Dostaw.
Menedżer finansowy Katedra finansów przedsiębiorstw i ubezpieczeń gospodarczych Katowice,
Specjalność: Controlling Katedra Rachunkowości Katowice, r.
PREZENTACJA SPECJALNOŚCI ORGANIZATOR PRZEDSIĘWZIĘĆ TURYSTYCZNYCH (OPT)
Katedra finansów przedsiębiorstw i ubezpieczeń gospodarczych
Zarządzanie Oświatą studia II stopnia
KIERUNEK LOGISTYKA WYDZIAŁ EKONOMICZNY
Studiuj Zarządzanie – to praca z ludźmi
WYNIKI ANKIET EWALUACYJNYCH
Technik hotelarstwa 4-letni cykl nauczania.
Specjalność: „Zarządzanie w Administracji Publicznej”
SZKOLNICTWO PONADGIMNAZJALNE WARSZTATY DLA RODZICÓW
Zarządzanie Łańcuchem Dostaw
Wydział Nauk Ekonomicznych i Informatyki Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Płocku Dziekan WNEI Dr Mariola Szewczyk-Jarocka Prodziekan ds. nauki WNEI.
OFERTA EDUKACYJNA. OFERTA EDUKACYJNA Przedmiot rozszerzony od klasy I Klasa I A Przedmiot rozszerzony od klasy I MATEMATYKA OD KLASY II WYBIERZESZ.
Specjalność ANALITYK OTOCZENIA BIZNESU
MARKETING INTERNETOWY
Zarządzanie w biznesie i sektorze publicznym
Specjalność ANALITYK OTOCZENIA BIZNESU
Dokument ten ma charakter informacyjny.
Wybór specjalności na kierunku ekonomia
Specjalność Menedżer finansowy
Zapis prezentacji:

Wydział Organizacji i Zarządzania Politechniki Śląskiej zaprasza na studia

Historia Wydział Organizacji Produkcji Politechniki Śląskiej rozpoczął działalność 1 października 1970 roku  Od 1 czerwca 1995 roku wydział działa pod nazwą Wydział Organizacji i Zarządzania Obecna siedziba Wydziału Organizacji Zarządzania znajduje się w Zabrzu przy ul. Roosevelta 26

Kierunki studiów Administracja Logistyka Socjologia Zarządzanie Zarządzanie i inżynieria produkcji

Zarządzanie – specjalności Studia I stopnia: Zarządzanie hotelem Zarządzanie hotelem Zarządzanie przedsiębiorstwem – audytor biznesowy Zarządzanie przedsiębiorstwem – analityk rynków przemysłowych i usług Studia II stopnia: e-biznes i administracja cyfrowa Zarządzanie obiektem hotelarskim Zarządzanie obiektem hotelarskim Zarządzanie projektami i innowacjami Zintegrowane systemy zarządzania Zarządzanie kadrami w administracji publicznej Zarządzanie finansami podmiotów gospodarczych

Zarządzanie hotelem Studia I stopnia – trwają 3 lata/6 semestrów, kończą się nadaniem tytułu licencjata Studia w trybie stacjonarnym (dziennym) Specjalność uruchomiona w roku akademickim 2014/2015 Realizowana w partnerstwie ze spółką Hotele DIAMENT S.A. możliwość kontynuowania nauki na studiach II stopnia, np. na kierunku zarządzanie obiektem hotelarskim (magister)

CZEGO SIĘ DOWIESZ?

Zarządzanie hotelem Przedmioty specjalnościowe: podstawy zarządzania hotelami podstawy zarządzania hotelami hotelarstwo zarządzanie sieciami hoteli zarządzanie finansami hotelowymi sprzedaż i marketing usług hotelarskich (w jęz. angielskim) komunikacja i savoir-vivre w obsłudze gościa hotelowego (w jęz. angielskim) podstawy gastronomii w hotelarstwie informatyka w hotelarstwie

Podstawy zarządzania hotelami Cel, misja i wizja w zarządzaniu Modele zarządzania Organizacja pracy oraz rodzaje struktur organizacyjnych Rodzaje stanowisk pracy i działów w hotelu Zakresy obowiązków oraz kwalifikacje pracowników Procedury i standardy obsługi Podstawowe procedury operacyjne w hotelu dotyczące działu recepcji i działu utrzymania czystości Wewnętrzne procesy przyczyniające się do wzrostu wartości i wydajności produktu, a także pracowników

Hotelarstwo Historia i powstanie hotelarstwa w Polsce i na świecie Wprowadzenie do pojęć i definicji branżowych Aktualne trendy i nowości w branży hotelarskiej Rodzaje hoteli – od BB Hotels po opcje All Inclusive, Luxury Hotels Międzynarodowe stowarzyszenia hoteli butikowych, concierge Pojęcie kategoryzacji i standaryzacji w świetle ustawy Cele i system kategoryzacji w Polsce Podstawa formalnoprawna kategoryzacji bazy noclegowej w Polsce Struktura bazy noclegowej w Polsce

Zarządzanie sieciami hoteli Modele zarządzania sieciami hoteli Strategie sieciowe Zintegrowana koncepcja zarządzania hotelami Struktury sieciowe Decyzje logistyczne w sieciach hotelowych Typy organizacji sieciowych Franchising

Zarządzanie finansami hotelowymi Wskaźniki płynności finansowej, sezonowości, rentowności sprzedaży Przychody hotelarskie i gastronomiczne: wskaźniki i wytyczne do ustalania cen Podstawowe wskaźniki kosztowe dla hotelu i restauracji Ocena ryzyka i opłacalności działalności Zarządzanie finansami hotelowymi

Sprzedaż i marketing usług hotelarskich Sprzedaż a marketing w branży hotelarskiej Przykłady nowoczesnych rozwiązań marketingowych i wizerunkowych w sieciach hotelarskich w Polsce i na świecie Plany marketingowe krótko i długookresowe jako środki budowania strategii i przewagi rynkowej Plany sprzedaży produktów i usług hotelarskich Analiza konkurencji Zarządzanie marką i wizerunkiem

Komunikacja i savoir-vivre w obsłudze gościa hotelowego Predyspozycje psychofizyczne i intelektualne pracownika w branży hotelarskiej Sytuacje konfliktowe, reklamacje lub zażalenia gości – przykłady reakcji Protokół dyplomatyczny – „komunikacja na wyższym poziomie” Kultura obsługi a jakość usług Kultura przy stole Zasady zwracania się do gości i zachowania w obecności gości

Podstawy gastronomii w hotelarstwie Podstawowe normy i przepisy obowiązujące w gospodarce żywnościowej Podstawowe wskaźniki w gastronomii Słownictwo i zwroty typowe dla gastronomii Charakterystyka usług gastronomicznych Obsługa klienta gastronomicznego – zasady Rodzaje serwisu kelnerskiego Wybrane zagadnienia z dietetyki Technologia produkcji Organizacja procesu produkcyjnego BHP w pracy z żywnością

Informatyka w hotelarstwie Rozwiązania informatyczne stosowane w hotelarstwie Ćwiczenia na modułach testowych systemu hotelarskiego: podstawowe narzędzia pracy recepcji i działów sprzedaży

PRAKTYKI STUDENCKIE

Praktyki studenckie Praktyki śródsemestralne – dwa tygodnie w każdym semestrze Praktyki wakacyjne: studia I stopnia – po 2. i 4. semestrze (praktyki miesięczne) studia II stopnia – po 2. i 3. semestrze (po 2. miesięczna, po 3. tygodniowa) Zaliczenie praktyk: na podstawie obecności i egzaminu praktycznego Praktyki można realizować w wybranym hotelu DIAMENT w Zabrzu, Gliwicach, Katowicach, Chorzowie, Siemianowicach Śląskich, Wrocławiu lub Ustroniu

JAKIE UMIEJĘTNOŚCI ZDOBĘDZIESZ?

Kwalifikacje absolwenta Analiza rynku usług hotelarskich Organizacja funkcjonowania hotelu Promocja i sprzedaż usług hotelarskich Podejmowanie decyzji finansowych i zarządczych w branży hotelarskiej Projektowanie rozwiązań marketingowych i wizerunkowych w sieciach hotelarskich Zarządzanie zespołami ludzkimi w branży hotelarskiej Wykorzystanie rozwiązań informatycznych w zarządzaniu hotelem Podstawy gastronomii w hotelarstwie Profesjonalna obsługa gościa hotelowego

Jak zostać studentem Politechniki Śląskiej ? ? ? ? ? ? ? ?

Jak zostać studentem Politechniki Śląskiej Przystępując do matury zdawać matematykę na poziomie podstawowym i jeden z przedmiotów do wyboru: matematyka rozszerzona fizyka z astronomią biologia chemia informatyka Zdać jak najlepiej egzamin maturalny  Cieszyć się przerwą wakacyjną   Zarejestrować się do systemu obsługi rekrutacji SOREK Wybrać właściwy kierunek spośród 54 oferowanych przez Politechnikę Śląską Wprowadzić oceny uzyskane na świadectwie maturalnym Wnieść opłatę rekrutacyjną Cierpliwie czekać na wyniki ;) Złożyć komplet dokumentów w Wydziałowej Komisji Rekrutacyjnej

Jak zostać studentem Politechniki Śląskiej P = 0,6 x W (główny) + 0,4 x k x W (dodatkowy) P – liczba punktów w postępowaniu kwalifikacyjnym W (główny) – liczba punktów (%) uzyskanych na maturze z matematyki (poziom podstawowy) W (dodatkowy) – liczba punktów (%) uzyskanych na maturze z przedmiotu dodatkowego do wyboru przez kandydata (matematyka – poziom rozszerzony, fizyka z astronomią, chemia, biologia, informatyka) k = 0,5 dla poziomu podstawowego k = 1 dla poziomu rozszerzonego

Jak zostać studentem Politechniki Śląskiej warunki i tryb rekrutacji dostępne są na stronie: www.rekrutacja.polsl.pl Szczegółowych informacji udzielają: Dziekanat Wydziałowa Komisja Rekrutacyjna Dział Spraw Studenckich i Kształcenia Warunki i tryb rekrutacji oraz kwalifikacje uzyskiwane przez absolwentów opisano w Informatorze dla kandydatów

Wydział Organizacji i Zarządzania Politechniki Śląskiej zaprasza na studia