„Mój zawód na europejskim rynku pracy - jakie mam szanse?”

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Nakrywanie do stołu Nakrycia stołowe
Advertisements

Nakrywanie do stołu Serwetki
Servicearten Sposoby serwowania -
KILKA SŁÓW O ZAWODZIE KELNERA.
Program „Uczenie się przez całe życie”
Posiłki, w zależności od hotelu, mogą być serwowane do stolika lub być oferowane w formie bufetu, tzw. szwedzkiego stołu. Napoje serwowane do.
Zespół Szkół w Olsztynku im. K.C. Mrongowiusza
Zespół Szkół Gastronomiczno-Usługowych im. Marii Dąbrowskiej ul
Program „Uczenie się przez całe życie” Projekt Mobilności Leonardo da Vinci 2010 Tytuł: „ Poprawa wizerunku hotelarza” nr projektu: PL1-LEO
SPRAWOZDANIE Z PRAKTYKI ZAWODOWEJ ODBYTEJ NA LITWIE
INSTYTUCJA WYSYŁAJĄCA: INSTYTUCJA ODBIERAJĄCA: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Somoninie im. Józefa Wybickiego Somonino ul. Wolności 39 Koordynator.
Praktyki Ostseebad Baabe Niemcy Nasza dzielnica.
„Organizacja przyjęć okolicznościowych – obsługa konsumenta”.
Staż zawodowy w Wielkiej Brytanii Londyn
Projekt Mobilności Leonardo da Vinci 2010 "Absolwent z Somonina na europejskim i regionalnym rynku pracy„ Nr umowy: PL-LEO Okurcalar,
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
STAŻ ZAWODOWY W NIEMCZECH – OSTSEEBAD BAABE
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Praktyki zawodowe w Baabe Rügen w Niemczech 
Fϋssen Miejsce pracy Kuchnia Restauracja/ Bar.
Raz dwa trzy teraz MY! Uczniowie klasy I b Szkoły Podstawowej im. Janusza Korczaka w Przechlewie.
Dzień Przedsiębiorczości 2 kwietnia2014
TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH.
Model gościnności w Hotelu Stadt Neustadt***
W tej szkole są najlepsze śniadania! Uczniowie klasy 3D Szkoły Podstawowej w Starych Babicach Mam ochotę na coś dobrego, a ty?
„Staże i praktyki zagraniczne dla osób kształcących się i szkolących zawodowo” realizowane w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego – Programu Operacyjnego.
LONDYN  Praktyka zawodowa trwała od r do r  W praktykach w Anglii uczestniczyło 15 uczniów oraz 2 opiekunów.
Holiday Inn Elstree – czyli gastronomia hotelowa od kuchni
Zespół Szkół im. Konstytucji 3 Maja w Iławie
 Do mojego zakresu obowiązków należało głównie pomoc szefowi kuchni jak i pomocnikowi szefa m.in. Krojenie, układanie na tacach, talerzach, panierowanie,
Standard obsługi to podstawa sukcesu Prezentacja: Daria Bosek i Damian Pławski Projekt numer: ESF – 1 – PL1 – LEO01 – „Uczniowie z Malborka.
Praktyki zawodowe w Londynie r.
 Sprzątanie restauracji i tarasu przed hotelem, jachtów, beauty,  Utrzymywanie czystości na piętrach,  Sprzątanie pokoi, saun,  Uzupełnianie.
ŚNIADANIE DAJE MOC klasa II PSP w Guzowie. Pierwsze kroki w przygotowaniu śniadania.
Kipfenberg-Grösdorf.. Praktykę zawodową odbyłyśmy w terminie r. w hotelu Zum Blauen Hecht w Kipfenberg-Grösdorf.
Śniadanie, które nam daje moc Nasze przygotowania do śniadania poprzedziło spotkanie z p. Danutą Olsińską, która jest higienistką szkolną. Mówiła nam jak.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
DAM RADĘ!. Główne zagadnienie problemowe projektu to: samodzielność dzieci w ich codziennym funkcjonowaniu. Cele: 1. Planowanie zakupów w sklepie spożywczym,
Nauka w naszej szkole trwa 3 lata. obejmuje: -przedmioty ogólnokształcące, -przedmioty zawodowe, -język angielski zawodowy, -praktykę zawodową ( pracownik.
Pamiętaliśmy o myciu rąk i fartuszkach.
Śniadanie daje moc Stowarzyszenie św. Celestyna Mikoszów,
Śniadanie daje moc Klasa 1b Szkoła Podstawowa nr 27 w Poznaniu
SZKOŁA PODSTAWOWA SPECJALNA NR 12
Pracownik pomocniczy obsługi hotelowej – mój wybrany zawód
KSZTAŁCIMY NA 5 GWIAZDEK
Hotel Brauhaus Zum Löwen & Mirage Hotel Joanna Mądrzyk Anna Kramarczyk Mühlhausen, –
Paweł Buraczyński Profesja Centrum Kształcenia Kadr Hotelarstwo Rok, Semestr Wrocław 2010.
„JAKIE ZAWODY MOŻEMY WYKONYWAĆ?”. W bibliotece Pani Wiesia i Pani Ania chętnie udzielą Ci informacji o różnych zawodach, udostępnią adresy stron.
to wyjątkowe chwile, na które czeka każdy.
PROJEKT: „EUROPEJSKIE STAŻE ZAWODOWE” NR PL01-KA realizowany przy wsparciu finansowym programu Unii Europejskiej Erasmus+: Kształcenie.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz Ź ródło: Prezentacja zawodu Zespół Szkół Gastronomiczno-
Praktyki zawodowe odbywały się od 8 kwietnia do 5 maja w hotelu Rennsteig w Masserbergu.
Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim – ucz się i pracuj na poziomie europejskim!
„Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim – ucz się i pracuj na poziomie europejskim!” „Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim – ucz się i pracuj na poziomie.
Lindau im Bodensee Termin praktyki: – Aleksandra Wójtowicz Nikola Flor.
Kipfenberg-Grösdorf.. Praca na stanowisku służby pięter: Główne zajęcia to: Ścieranie kurzy Ścielenie łóżek Mycie okien Odkurzanie jednostek mieszkalnych.
 Sprzątanie restauracji i tarasu przed hotelem, jachtów, beauty,  Utrzymywanie czystości na piętrach,  Sprzątanie pokoi, saun,  Uzupełnianie mydła,
„Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim – ucz się i pracuj na poziomie europejskim!” „Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim – ucz się i pracuj na poziomie.
STAŻ ZAWODOWY W NIEMCZECH – OSTSEEBAD BAABE. ACÁ Hotel Mönchgut w Baabe W hotelu ACÁ byłyśmy od dnia do dnia r.
Program UE nr PL LEO LEONADRO da VINCI MŁODZIEŻ ZESPÓŁU SZKÓŁ CENTRUM KSZTAŁCENIA ROLNICZEGO W NAKLE ŚLĄSKIM NA CYPRZE 2012 'Doskonalenie.
„Wiedza teoretyczna to nie wszystko
Wycieczka do Wrocławia
My i nasze zakłady Berlin 2016/2017.
Staż Flair-Hotel Reichsküchenmeister w Rothenburg ob der Tauber
Staż w Niemczech  Technik hotelarstwa.
Hotel zum Schiff MEERSBURG
Staż zawodowy w Niemczech Agata Charlińska i Rafał Osypowicz
Praktyka zawodowa Wolfach
STAŻ ZAWODOWY Hiszpania
Miesięczne praktyki w Hiszpanii
Zapis prezentacji:

„Mój zawód na europejskim rynku pracy - jakie mam szanse?”

Hotel Weißer Hirsch Schwarzburg

W hotelu Recepcja

 Restauracja

Kuchnia

Nasze główne obowiązki: Obsługiwanie gości Sprzątanie stolików Nakrywanie do stołu Sprzątanie restauracji Mycie i krojenie warzyw Smażenie w frytkownicy Przygotowywanie półmisków z wędlinami i serami Dekorowanie talerzy oraz półmisków z potrawami Porcjowanie potraw Mycie i wycieranie naczyń Sprzątanie pokoi

W pracy

Nasze dzieła

Posiłki

Nasz pokój

Czas wolny w Schwarzburgu

Z współpracownikami

Wykonały Karolina Jędrysek i Patrycja Ryś