Lindau im Bodensee Termin praktyki: 01.10.2014 – 31.12.2014 Aleksandra Wójtowicz Nikola Flor.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Program „Uczenie się przez całe życie”
Advertisements

W kierunku podnoszenia kwalifikacji zawodowych – konferencja podsumowująca kampanię Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego.
W pierwszym tygodniu pobytu w Wielkiej Brytanii uczestniczyliśmy w kursie komputerowym obejmującym wiadomości z zakresu rachunkowości i księgowości.
INSTYTUCJA WYSYŁAJĄCA: INSTYTUCJA ODBIERAJĄCA: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Somoninie im. Józefa Wybickiego Somonino ul. Wolności 39 Koordynator.
Praktyki Ostseebad Baabe Niemcy Nasza dzielnica.
„Organizacja przyjęć okolicznościowych – obsługa konsumenta”.
Technik Hotelarstwa Cechy człowieka, pożądane w pracy hotelarza pięknie ilustrują słowa Janusza Korczaka: ,,Być człowiekiem znaczy posiadać kryształową.
Staż zawodowy w Wielkiej Brytanii Londyn
Studio Firan.
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego STOWARZYSZENIE INTEGRACJA I ROZWÓJ.
Projekt Mobilności Leonardo da Vinci 2010 "Absolwent z Somonina na europejskim i regionalnym rynku pracy„ Nr umowy: PL-LEO Okurcalar,
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 14 we Wrocławiu
STAŻ ZAWODOWY W NIEMCZECH – OSTSEEBAD BAABE
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Praktyki zawodowe w Baabe Rügen w Niemczech 
Fϋssen Miejsce pracy Kuchnia Restauracja/ Bar.
Nasza oferta edukacyjna obejmuje kształcenie w następujących zawodach: - KUCHARZ   - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ.
Karolina Iciek „Podniesienie umiejętności zawodowych technika obsługi turystycznej na europejskim rynku pracy” realizowanego przez FRSE w ramach Europejskiego.
„Staże i praktyki zagraniczne dla osób kształcących się i szkolących zawodowo” realizowane w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego – Programu Operacyjnego.
 Do mojego zakresu obowiązków należało głównie pomoc szefowi kuchni jak i pomocnikowi szefa m.in. Krojenie, układanie na tacach, talerzach, panierowanie,
Standard obsługi to podstawa sukcesu Prezentacja: Daria Bosek i Damian Pławski Projekt numer: ESF – 1 – PL1 – LEO01 – „Uczniowie z Malborka.
Praktyki zawodowe w Londynie r.
HOTEL 55 – relaks FENG SHUI Prezentacja: Joanna Przybysz, Agata Moszczyńska Projekt: „Staże i praktyki zagraniczne dla osób kształcących się i szkolących.
Equity Point London - RAJ DLA TURYSTY W SAMYM SERCU LONDYNU JULITA JÓŹWIAK Projekt numer: ESF – 1 – PL1 – LEO01 – „Uczniowie z Malborka wybierają.
 Sprzątanie restauracji i tarasu przed hotelem, jachtów, beauty,  Utrzymywanie czystości na piętrach,  Sprzątanie pokoi, saun,  Uzupełnianie.
Kipfenberg-Grösdorf.. Praktykę zawodową odbyłyśmy w terminie r. w hotelu Zum Blauen Hecht w Kipfenberg-Grösdorf.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
Nauka w naszej szkole trwa 3 lata. obejmuje: -przedmioty ogólnokształcące, -przedmioty zawodowe, -język angielski zawodowy, -praktykę zawodową ( pracownik.
Śniadanie daje moc Stowarzyszenie św. Celestyna Mikoszów,
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
TECHNIK ŻYWIENIA I ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Pracownik pomocniczy obsługi hotelowej – mój wybrany zawód
Pijacka Agnieszka Profesja Centrum Kształcenia Kadr Hotelarstwo Rok, Semestr II Wrocław 2010.
Hotel Brauhaus Zum Löwen & Mirage Hotel Joanna Mądrzyk Anna Kramarczyk Mühlhausen, –
Profesja Centrum Kształcenia Kadr Hotelarstwo Rok I, Semestr II Wrocław 2010.
PROJEKT: „EUROPEJSKIE STAŻE ZAWODOWE” NR PL01-KA realizowany przy wsparciu finansowym programu Unii Europejskiej Erasmus+: Kształcenie.
PROJEKT: „EUROPEJSKIE STAŻE ZAWODOWE” NR PL01-KA realizowany przy wsparciu finansowym programu Unii Europejskiej Erasmus+: Kształcenie.
Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego1 Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach.
Praktyki zawodowe odbywały się od 8 kwietnia do 5 maja w hotelu Rennsteig w Masserbergu.
Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim – ucz się i pracuj na poziomie europejskim!
„Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim – ucz się i pracuj na poziomie europejskim!” „Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim – ucz się i pracuj na poziomie.
Staż zawodowy – My, czyli Konrad Grzywacz i Karol Skibiński z kl. IV ct mieliśmy przyjemność spędzić te 3 miesiące na stażu zawodowym.
Kipfenberg-Grösdorf.. Praca na stanowisku służby pięter: Główne zajęcia to: Ścieranie kurzy Ścielenie łóżek Mycie okien Odkurzanie jednostek mieszkalnych.
 Sprzątanie restauracji i tarasu przed hotelem, jachtów, beauty,  Utrzymywanie czystości na piętrach,  Sprzątanie pokoi, saun,  Uzupełnianie mydła,
„Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim – ucz się i pracuj na poziomie europejskim!” „Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim – ucz się i pracuj na poziomie.
Staż zawodowy w Niemczech Norderney 2011 Izabela Struska kl.4ht I Klaudia Czajkowska kl. 4ct.
STAŻ ZAWODOWY W NIEMCZECH – OSTSEEBAD BAABE. ACÁ Hotel Mönchgut w Baabe W hotelu ACÁ byłyśmy od dnia do dnia r.
„Mój zawód na europejskim rynku pracy - jakie mam szanse?”
Program UE nr PL LEO LEONADRO da VINCI MŁODZIEŻ ZESPÓŁU SZKÓŁ CENTRUM KSZTAŁCENIA ROLNICZEGO W NAKLE ŚLĄSKIM NA CYPRZE 2012 'Doskonalenie.
Ewelina Muchorowska Profesja Centrum Kształcenia Kadr Hotelarstwo 2010, Semestr I Wrocław 2010.
` PRAKTYKA ZAWODOWA W NIEMCZECH UCZNIÓW ZESPOŁU SZKÓŁ NR 5 IM. JANA PAWŁA II W LUBLINIE W ROKU SZKOLNYM 2005/2006.
Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską.
Kompleksowa obsługa gościa hotelowego
„Wiedza teoretyczna to nie wszystko
My i nasze zakłady Berlin 2016/2017.
Staż Flair-Hotel Reichsküchenmeister w Rothenburg ob der Tauber
Hotel Ossa Congress & Spa
Staż w Niemczech  Technik hotelarstwa.
Hotel zum Schiff MEERSBURG
Staż zawodowy w Niemczech 2013.
Staż zawodowy w Niemczech Agata Charlińska i Rafał Osypowicz
Praktyka zawodowa Wolfach
„Od Technika do Europejczyka. Nowe doświadczenia- większe możliwości”
Daniel Pasternak Projekt Erasmus+.
STAŻ ZAWODOWY Hiszpania
NOVOTEL WROCŁAW CITY Staż w dziale gastronomii
„Od Technika do Europejczyka. Nowe doświadczenia- większe możliwości”
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
Zagraniczny Staż Zawodowy uczniów ZS Nr 1 im. M
Miesięczne praktyki w Hiszpanii
Zapis prezentacji:

Lindau im Bodensee Termin praktyki: – Aleksandra Wójtowicz Nikola Flor

Miejsce praktyki: Hotel Helvetia

Nasze obowiązki Do naszych obowiązków podczas pobytu na stażu w Hotelu Helvetia w Lindau należała praca na kuchni oraz na obsłudze pięter. Czas pracy każdego dnia wynosił około 8 godzin.

Nasze zajęcia Przygotowywanie śniadań Siekanie warzyw i owoców Przygotowywanie dodatków do potraw Przygotowywanie przekąsek na przerwe kawową dla grup korzystających z sal konferencyjnych Przygotowanie i dekoracja ciasta urodzinowego Mycie naczyń Sprzątanie kuchni Sprzątanie pokoi hotelowych i restauracji Sprzątanie jachtów należących do hotelu Sprzątanie SPA

Ekipa z kuchni i serwisu

Szef kuchni

Właściciel i menedżerka hotelu

Lindau

Czas wolny spędzałyśmy ze znajomymi z Lindau – pracownikami oraz praktykantami pracującymi w hotelu Helvetia. Podczas pobytu w Lindau poznałyśmy wielu ciekawych ludzi, poznałyśmy warunki pracy, jaka będzie nas czekała w przyszłości, zdobyłyśmy wiele nowych umiejętności i doświadczenia.

Dziękujemy za uwagę Aleksandra Wójtowicz Nikola Flor