Kilka słów od redaktorek… Witamy serdecznie wszystkich czytelników naszej gazetki. Ponownie oddajemy do rąk Państwa nasz kolejny numer. Przedstawiamy w.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
-systemem od ż ywiania si ę polegaj ą cym na dostosowaniu ilo ś ci i rodzaju pokarmu do potrzeb organizmu (od ż ywianie si ę ) -sposobem od ż ywiania si.
Advertisements

AAC (ang.) Augmentative and Alternative Communication wspomagające i alternatywne sposoby porozumiewania się lub wspomagająca i alternatywna komunikacja.
Warszawa, Tytuł prezentacji Warszawa, Rejestracja pojazdów kolejowych oraz zmiana danych rejestrowych w NVR Warszawa,
Natalia Budzik, Amelia Jeziorowska, Ola Matelska Natalia Budzik, Amelia Jeziorowska, Ola Matelska.
Z każdym rokiem wzrasta popularność produktów typu fast food. Główną przyczyną takiego zjawiska jest szybki tryb życia i brak czasu na przygotowanie sobie.
Nieregularnik Szalonego Adasia Wydanie świąteczne! Grudzień - Styczeń.
Natalia – MAZUREK WIELKANOCNY NATALIA ADAMCZAK Mazurek wielkanocny wg przepisu Babci Zosi Składniki: Ciasto kruche: 3 szklanki mąki wrocławskiej, 1 całe.
Projekt.  W projekcie uczestniczyli uczniowie klasy V.  Przygotowali przepisy na potrawy wigilijne przygotowywane w ich domach.  Ustalili listę zakupów.
Rodzaje upraw pomidorów: Hodowanie pomidorów w szklarniach Hodowanie pomidorów w gruncie Hodowanie pomidorów w doniczkach Hodowanie pomidorów,,do góry.
„Zdrowe odżywianie na Lubelszczyźnie – czytanie ze zrozumieniem”
W tym etapie gry, byliśmy w Muzeum W Gliwicach na Oddziale Odlewnictwa Artystycznego.
ORIGAMI Autor: Justyna Loryś. Origami jest to chińska sztuka składania papieru, uznawana za tradycyjną sztukę japońską, ponieważ tam właśnie zaczęła się.
KAMPANIA GŁOŚNEGO CZYTANIA - ODDZIAŁY PRZEDSZKOLNE - PRZY SZKOLE PODSTAWOWEJ W NIERADZIE.
Program Przedszkolnej Edukacji Antytytoniowej „Czyste powietrze wokół nas”
KUCHNIA NIEMIECKA SZNYCEL WIEDE Ń SKI Składniki (4 porcje): 4 kotlety cielęce sól mąka 1 jajko, roztrzepane wraz z 2 łyżkami mleka lub wody sucha bułka.
„Z BOŻA ZJADAMY ENERGIĘ Z NICH MAMY ” SPRAWOZDANIE Z REALIZACJI AKCJI W P RZEDSZKOLU M IEJSKIM NR 22 IM. „T ĘCZOWE P RZEDSZKOLE ” W G ORZOWIE W LKP.
 Nigdy nie zjeżdżamy na sankach w pobliżu dróg!!!
PODRÓZNICY AMERYKI POŁUDNIOWEJ. Jesteście podróżnikami badającymi tropikalne zwierzęta, zamierzacie wybrać się do Ameryki Południowej, aby stworzyć album.
1 marca pojechaliśmy do Teatru Kamienica na długo wyczekiwany spektakl „Domisie”…
HISTORIA NADLEŚNICTWA GNIEZNO i miejscowych lasów Wykonanie: Julia Czechowska Szkoła Podstawowa Nr 1 w Słupcy Klasa IV.
 Czasem pracy jest czas, w którym pracownik pozostaje w dyspozycji pracodawcy w zakładzie pracy lub w innym miejscu wyznaczonym do wykonywania pracy.
 Przygotowanie zakwasu Składniki :  400 g mąki żytniej (razowej lub zwykłej)  400 g letniej wody Przygotowanie : W słoiku wymieszać ze sobą 100 g maki.
SP SZKODNA ZAPRASZAMY NA POKAZ SLAJDÓW. To my ! Drużyna „ Zdrowe Warzywa” - członkowie Klasowego Klubu Śniadanie Daje Moc. Nasza drużyna liczy 9 osób,
Chleb orkiszowy to bardzo zdrowy chleb. Należy kilka dni wcześniej przygotować zakwas. Wykonałam go z przepisu umieszczonego w naszym podręczniku. Parę.
Ӧsterreich Kϋche Ӧsterreich Kϋche. Kiedy 16-letni uczeń szefa kuchni Franz Sacher stworzył ten tort na dworze księcia Metternicha w 1832 roku, niewiele.
Opracowali: Maciej Kukuł Kacper Pukmiel. Krzysztof Kamil Baczyński miał trudne życie jako jeden z kolumbów. Bardzo przysłużył się Polsce w czasie II wojny.
Janiec Jakub Janusz Piotr Juś Maciej Olesiejuk Aneta Węgrzyniak Patrycja.
Wojtas i Hi r a s po prostu pichcą. KORBOL ZEZ KULANKAMI Składniki: - 2 litry wody -2 kilo pyrów -1 i pół kilo korbola - pół litra mleka, sól, cukier.
Zapraszamy na naszą stronę. Zależy nam na kontakcie z Wami. Czytajcie, komentujcie i dyskutujcie na forum. Nic o Was bez Was Zapraszamy na naszą stronę.
Katarzyna Cynowska Ewelina Pachocka-Sobczak.  Uczniowie klasy V Szkoły Podstawowej oraz III Przysposabiającej do Pracy w ramach wtorkowych zajęć w kuchni.
KSIĄŻKA KUCHARSKA Szkoła Podstawowa nr 29 w projekcie ‘’SZKOŁA MYŚLENIA” przepisy różne - wersja w j. polskim.
Szkoła Podstawowa nr 29 ‘’SZKOŁA MYŚLENIA” Sałatki - wersja w j.polskim.
Małopolska – kraina historyczna Polski, obejmująca obecnie południowo- wschodnią część kraju, w górnym i częściowo środkowym dorzeczu Wisły oraz w dorzeczu.
Co wiemy o afazji?.
 Grzegorz Kasdepke  Grzegorz Kasdepke woli pisać książki, niż notki biograficzne, dlatego tych kilka krótkich zdań powstawało, ku rozpaczy redaktorów.
Nadleśnictwo w Złotym Potoku. Co to jest nadleśnictwo? Nadleśnictwo – podstawowa jednostka gospodarcza i organizacyjna w strukturze Lasów Państwowych.
Dyrektor naczelny - Dawid Wołowiec Dyrektor ds. organizacyjnych – Joanna Bąk Dyrektor ds. finansów – Wiktoria Hynek Dyrektorzy ds. marketingu – Maksym.
Dobrowolny Program Znakowania Wartością Odżywczą GDA. mgr Dorota Chabecka.
METODA KRAKOWSKA WOBEC ZABURZEŃ ROZWOJU DZIECI
Czy wiesz, co jesz?. Cel projektu Projekt miał na celu badanie żywności, którą młodzież na co dzień spożywa. Do przygotowania projektu posłużyliśmy się.
Czas na zdrowie Szkoła Podstawowa Nr 4 w Łukowie.
Edukacja skuteczna, przyjazna i nowoczesna Reforma systemu oświaty.
Opracował: Kacper Kancik kl. V e 1. SMACZNIE I ZDROWO 2.
Bezpieczeństwo przy pracy z ciekłym azotem
HOTEL HILBERTA O NIESKOŃCZONOŚCI Do paradoksów dotyczących nieskończoności należy seria dziwnych zdarzeń w hotelu Hilberta. Na początku XX wieku Dawid.
Ćwiczenia interaktywne dla uczniów w klasie II. INSTRUKCJA 1.By móc zaznaczać lub wpisywać odpowiedzi wybierz ikonkę wskaźnika i wybierz pióro lub naciśnij.
Sprawozdanie z realizacji programu realizowanego w roku szkolnym 2015/2016 w klasach 0a, 0b.
● Kwartalnik istniejący w wersji elektronicznej i udostępniany bezpłatnie ● Ukazuje się od 2005 roku ● Zespół redakcyjny: Teresa Kosiarek (redaktor naczelny),
BĄDŹ ODPORNY BĄDŹ ZDROWY
ODDZIAŁY PRZEDSZKOLNE W SZKOLE PODSTAWOWEJ NR 7 im
Mazurek Wielkanocny.
Projekt naukowo – badawczy PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 15 W JAŚLE
Książka czytana przez moją rodzinę
Czytanie – przyjemność czy obowiązek?
Czy według Państwa potrzebne są w szkole zajęcia dodatkowe?
Oczekiwana przez inwestora stopa dochodu
Informacja dla rodziców.
Zasady zdrowego odżywiania
Cel projektu Klasy, biorą udział w projekcie – zdobywają
Firma otworzyła swą działalność 5 grudnia 2011 r
Wykonanie: Gabriela Pawluczyk i Krzysztof Świsłocki
Książka Kucharska pt: Szlakiem kuchni polskiej
Zespół Szkół nr 7 w Dąbrowie Górniczej październik 2016r.
Książka, która wywarła na mnie wielkie wrażenie to:
Noc biologów Basia Jaśkowska kl. 7b.
Uczeń z afazją motoryczną w szkole
Książka kucharska Przygotowane posiłki zawierają
Firma.
Zapis prezentacji:

Kilka słów od redaktorek… Witamy serdecznie wszystkich czytelników naszej gazetki. Ponownie oddajemy do rąk Państwa nasz kolejny numer. Przedstawiamy w nim ciekawe artykuły dla rodziców, a także kolorową galerię zdjęć z naszego przedszkolnego życia. Życzymy udanej lektury. B. Augustynów M. Stążka

Pasta słonecznikowa z jabłkiem * Składniki: ¾ szklanki słonecznika. 2 upieczone jabłka, Sól, imbir, cynamon * Sposób przygotowania: 1. Słonecznik zalać wrzątkiem i gotować 3 minuty. 2. Wystudzić. Odlać nieco wody. 3. Dodać przyprawy i zmiksować z upieczonymi jabłkami.

Afazja motoryczna

 afazję ruchową (motoryczną) - polega na naruszeniu mowy ekspresyjnej;  afazję czuciową (sensoryczną) - polega na zaburzeniu mowy recepcyjnej (rozumienie mowy).

- brak płynności zdań trudności w przedstawieniu sekwencji przeszłych zdarzeń; - nie obserwuje się zaburzeń porozumiewania niewerbalnego; - ubogie słownictwa.