Liceum Ogólnokształcące Nr I Zespół Szkół Gastronomicznych Gimnazjum Nr 23 Podsumowanie projektu międzyszkolnego Minerały a żywność. Sesja popularnonaukowa
Sesję poprowadziły uczennice klasy II D z LO Nr I we Wrocławiu Monika Gorczyca i Alicja Jasek
Aula szkoły LO Nr I we Wrocławiu i uczestnicy sesji
Prezentację multimedialną „Czynniki które powodują skażenie żywności” przedstawiła uczennica klasy II D Eliza Krawcz yk
Prezentacja bardzo zainteresowała młodzież
W trakcie sesji młodzież ZSG we Wrocławiu pod kierunkiem pani Mirosławy Adamczewskiej wykonała pokaz carvingu Uczniowie od lewej : Dominik Grabiński, Alina Adamczewska i Robert Garkuszenko
Przedstawienie prezentacji multimedialnej opisującej nasze działania w czasie trwania projektu
Uczniowie uczestniczący w sesji
Klasa II D przygotowała i zaprezentowała potrawy z uwzględnieniem mikro i makroelementów
Potrawy uczniów z mikro i makro elementami
Każda potrawa była dokładnie opisana przez uczniów z uwzględnieniem mikro i makroelementów
W trakcie sesji uczniowie ZSG wykonali carving
Efekt pracy uczniów ZSG Dominik Grabiński, Alina Adamczewska i Robert Garkuszenko
Efekt pracy Roberta Garkuszenko z ZSG
Efekt pracy Dominika Grabińskiego i Aliny Adamczewskiej
Strony internetowe, z jakich korzystali uczniowie LO NR I we Wrocławiu i uczniowie Gimnazjum Nr 23 we Wrocławiu przy realizacji projektów i przy przedstawieniu zdrowych potraw na sesji popularnonaukowej i Drzwiach Otwartych w G23:
odzywcze.html vademecum.html wlasciwosci_39706.html online.pl/artykuly/produkty_spozywcze/najzdrowsze_rosliny_swiata_czyli_co_nalezy_jesc_czesc_2_%
Dziękuję za pomoc w przeprowadzeniu Projektu Międzyszkolnego "Żywność i minerały” Anna Zielińska