Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz Ź ródło: Prezentacja zawodu Zespół Szkół Gastronomiczno- Hotelarskich
Po trzech latach nauki, Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie kucharz, zdobywa umiejętności do wykonywania zadań zawodowych: przechowywania żywności, sporządzania potraw i napojów, wykonywania czynności związanych z ekspedycją potraw i napojów. dekorowanie potraw Zdobyte umiejętności
Nasza szkoła gwarantuje miejsce zajęć praktycznych - zajęcia odbywają się w warsztatach szkolnych przy ZSGH oraz w niektórych hotelach i restauracjach na terenie Tarnowskich Gór. Miejsca odbywania praktyk:
Uczniowie po ukończeniu szkoły mają możliwość być zatrudnionym w: o zakłady gastronomiczne typu otwartego: np. restauracje, bary, jadłodajnie, puby, kawiarnie, zakłady cateringowe, drobne punkty gastronomiczne o zakłady gastronomiczne typu zamkniętego: np. stołówki przedszkolne, szkolne, szpitalne, wojskowe, sanatoryjne, wczasowe
bardzo dobry stan zdrowia, pełna sprawność psychiczna i fizyczna, umiejętność pracy w zespole, łatwość komunikowania, samodzielność, odpowiedzialność, uczciwość, życzliwość, kultura osobista Inne wiadomości dotyczące zawodu
„ Od chleba aż do nieba wszystko pracą zdobyć trzeba”
Zapraszamy na nasza stronę: Oraz na nasz profil na facebooku: Hotelarskich-w-Tarnowskich-G%C3%B3rach/ Odwiedź nas!