Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

mgr Grażyna CIEŚLIK WHO zaleca, aby w codziennej diecie było ok. 40 g błonnika Surowiec: łupina nasienna babki jajowatej 500 mg Masz wybór: 5 porcji.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "mgr Grażyna CIEŚLIK WHO zaleca, aby w codziennej diecie było ok. 40 g błonnika Surowiec: łupina nasienna babki jajowatej 500 mg Masz wybór: 5 porcji."— Zapis prezentacji:

1

2 mgr Grażyna CIEŚLIK

3 WHO zaleca, aby w codziennej diecie było ok. 40 g błonnika Surowiec: łupina nasienna babki jajowatej 500 mg Masz wybór: 5 porcji warzyw, owoców i nasion codziennie albo 2 kps. PSYLLIUM STAR

4 źródło błonnika pokarmowego poprawa perystaltyki jelit w zaparciach nawykowych po zabiegach operacyjnych jelita grubego leczenie wspomagające w zaparciach i biegunkach zespół jelita drażliwego, stany zapalne jelit, uchyłki jelit optymalizacja poziomu cholesterolu i cukru kontrola apetytu i wspomaganie odchudzania procesy oczyszczania organizmu profilaktyka nowotworów jelit może być stosowana przez kobiety w ciąży Zastosowanie:

5 Skład produktu: Lecytyna sojowa 520 mg Stosowanie: 3x 1 w trakcie posiłku

6 funkcje umysłowe: koncentrację, pamięć, zdolność uczenia się i odporność na zmęczenie buduje osłonkę mielinową komórek nerwowych i zapewnia właściwe przewodzenie nerwowe funkcje psychiczne: poprawia nastrój (inozytol) profilaktykę chorób układu nerwowego np. depresję, Alzheimer, SM pracę wątroby: poprawia jej metabolizm, funkcje odtruwania organizmu i chroni przed stłuszczeniem pracę pęcherzyka żółciowego (kamica żółciowa, dyskineza) profilaktykę chorób sercowo-naczyniowych (obniżanie poziomu cholesterolu) wysiłek sportowy: rozkłada tłuszcze LECITHIN wspomaga:

7 Skład preparatu : Algi morskie SPIRULINA PLATENSIS 500 mg Miedź 0,12 mg Stosowanie: 3x 1 w trakcie posiłku

8 algi zawierają więcej białka niż ryby, mięso czy drób mnóstwo witamin 50x więcej żelaza niż szpinak 10x więcej minerałów niż rośliny lądowe antyoksydanty w tym: SOD, 25x więcej beta karotenu niż marchewka 2x więcej chlorofilu od lucerny, zielonych kiełków jęczmienia i pszenicy kwasy tłuszczowe obecne jedynie w mleku matki Spirulina – fakty:

9 odtruwająco, oczyszczająco, odkwaszająco wspomaga układ pokarmowy i reguluje przemianę materii stabilizuje florę układu pokarmowego stabilizuje masę ciała i poziom cholesterolu działa przeciwzapalnie (alergie), choroby reumatyczne zwiększa odporność organizmu pobudza mechanizmy naprawcze uszkodzeń DNA ogranicza powstawanie komórek nowotworowych i zapobiega przerzutom zapewnia wysoki wzrost witalności Działanie SPIRULINA 500 STAR:

10 Skład preparatu: kreatyna monohydrat 700 mg Stosowanie: 3 kps przed i 3 kps po treningu

11 w sportach siłowych wytrzymałościowo-siłowych szybkościowo-siłowych Zalecana: zwiększa poziom energii, wytrzymałość, masę i siłę mięśni poprawia wyniki intensywnego treningu wpływa na proces syntezy białek mięśni przyspiesza tempo regeneracji powysiłkowej redukuje tkankę tłuszczową wspomaga w chorobach którym towarzyszy zanik mięśni Efekt stosowania:

12 Składnik aktywny: żelatyna wieprzowa 550 mg Stosowanie: 8 kps dziennie; 2 kps po każdym głównym posiłku i 2 kps przed snem

13 źródło aminokwasów do produkcji kolagenu odżywia i regeneruje struktury układu ruchu chroni stawy przed obciążeniami – zalecana sportowcom i osobom z nadwagą poprawia trawienie, uzdrawia śluzówkę żołądka i jelit łagodzi alergie i nietolerancje pokarmowe poprawia wygląd włosów, paznokci oraz elastyczność skóry (keratyna) glicyna wspomaga funkcje detoksykacji w wątrobie przyspiesza gojenie ran Zastosowanie GELATINE STAR :

14


Pobierz ppt "mgr Grażyna CIEŚLIK WHO zaleca, aby w codziennej diecie było ok. 40 g błonnika Surowiec: łupina nasienna babki jajowatej 500 mg Masz wybór: 5 porcji."

Podobne prezentacje


Reklamy Google