Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Doskonałość w kuchni

Коpie: 1
Doskonałość w kuchni

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Doskonałość w kuchni"— Zapis prezentacji:

1 Doskonałość w kuchni

2 HEART GREEN – GOTOWANIE Z SERCEM Doskonałość w kuchni

3 Najnowsze piece LAINOX powstały w oparciu o najnowocześniejszą technologię dostępną na rynku i ponad 30 letnie doświadczenie. Rozwiązania zastosowane w tych urządzeniach są innowacyjne, sprawdzone i opatentowane przez producenta, przez co zwielokrotniają korzyści i zapewniają najwyższą jakość w kuchni. Korzystają z ogólnie dostępnych podzespołów najlepszych na rynku producentów obniżając przez to koszty serwisu i czas reakcji (np. Honeywell, ABB, Siemens). Doskonałość w kuchni TECHNOLOGIA & KREATYWNOŚĆ

4 Doskonałość w kuchni WSZECHSTRONNOŚĆ Rodzaje pieców: 1. konwekcyjno-parowy w pełni automatyczny z dotykowym wyświetlaczem LCD i gotowymi procesami gotowania 2. konwekcyjno-parowy programowalny pracujący w trybie półautomatycznym i manualnym 3. konwekcyjny z nawilżaniem sterowany manualnie 4. zasilany elektrycznie lub gazem 5. z wytwarzaniem pary w bojlerze lub przez natrysk wody na grzałki

5 PRACA Z NAJWYŻSZĄ WYDAJNOŚCIĄ PRZY MAKSYMALNEJ REDUKCJI KOSZTÓW Doskonałość w kuchni Najnowocześniejsza technologia oferuje niesamowite korzyści, które nie były dostępne aż do teraz. System EcoSpeed kontroluje i optymalizuje wykorzystanie energii na podstawie ilości i rodzaju przygotowywanych produktów. System Ecovapor automatycznie kontroluje ilość pary w komorze pieca, zmniejszając zużycie wody i energii. Green Fine Tuning jest innowacyjnym system, który dostraja i kontroluje palnik w celu oszczędności energetycznej i ograniczenia emisji spalin.

6 WZROST RENTOWNOŚCI Doskonałość w kuchni Nowoczesny sposób przygotowania potraw w Heart Green daje ok. 95% oszczędności stosowanych tłuszczów do pieczenia i smażenia oraz ok. 25 % zmniejszenie strat na wadze potraw. Stosując to urządzenie, problem utylizacji zużytych tłuszczów nie istnieje. W trybie pracy oszczędzania energii piec przełącza się na 50% poboru mocy, a w przypadku pieca zasilanego gazem, wydajność energetyczna palników to 95% - to lider na rynku o najwyższym wskaźniku wydajności.

7 Fast Dry – opatentowany system szybkiego odprowadzania wilgoci, dający możliwość przyrządzania między innymi potraw panierowanych z efektem złotego smażenia oraz dań zapiekanych i opiekanych. Funkcja Fast Dry pozwala na uzyskanie walorów smaku, zapachu, zarumienienia oraz chrupiącego kotleta, niemożliwe do osiągnięcia przy użyciu tradycyjnego pieca. Od 1991r Fast Dry montowany jest we wszystkich modelach produkowanych przez LAINOX. Doskonałość w kuchni CHRUPIĄCY KOTLET – TERAZ TO MOŻLIWE

8 Autoclima to system automatycznie kontrolujący odpowiedni poziom wilgotności w komorze pieca. Gwarantuje on perfekcyjny efekt końcowy niezależnie od wielkości i ilości przyrządzanej potrawy. Jest również idealnym rozwiązaniem do odgrzewania i regeneracji produktów wcześniej przygotowywanych. Dzięki systemowi Autoclima zachowują one wszystkie właściwości świeżo przyrządzanych potraw. Od 1991r. montowany we wszystkich modelach LAINOX. Doskonałość w kuchni IDEALNY KLIMAT DLA KAŻDEJ POTRAWY

9 W 1983r.LAINOX jako pierwszy na świecie wprowadził zasilanie gazowe do pieców. Opatentowany system zasilania gazowego jest obecnie najnowocześniejszym, najbezpieczniejszym i najbardziej wydajnym (95%) systemem używanym w piecach konwekcyjno - parowych na światowym rynku. Nie mają znaczenia wahania gazu, a 3 stopniowy system zapłonu jest cichy i bezawaryjny. 70% pieców dostarczanych na rynek światowy przez LAINOX to urządzenia zasilane gazem. NAJWIĘKSZY EKSPERT W TEJ DZIEDZIENIE Doskonałość w kuchni PIEC NA GAZ – DWUKROTNA OSZCZĘDNOŚĆ

10 Doskonałość w kuchni SONDA TEMPERATURY – ROZWIĄZANIA IDEALNE 1. wielopunktowa i multipółkowa SONDA - możliwość pomiaru temp. na kilku półkach jednocześnie 2. SONDA igłowa (ǿ 1mm) – możliwość gotowania próżniowego i przygotowania potraw Sous Vide 3. zewnętrzne gniazdo podłączenia sondy – najlepsze rozwiązanie, bo: - nieużywana sonda nie grzeje się w piecu, - serwis sondy bez przerywania ciągłości pracy pieca (większość procesów gotowania jest też dostępnych bez sondy) - serwis bez kosztów demontażu oraz montażu - prosty sposób przełączania SONDY ze standardowej na igłową.

11 Innowacyjny proces mycia AWS łączy użycie gorącej pary i tylko jednego środka myjącego 3w1 zawierającego detergent, nabłyszczacz i odkamieniacz. Woda używana jest tylko do spłukiwania komory i dlatego nie pozostawia zacieków wapiennych. Wybór między myciem ręcznym, 2-minutowym szybkim spłukiwaniem i 3 programami automatycznego mycia, pozwoli na idealne usunięcie zabrudzeń i oszczędność kosztów. To najlepszy na rynku system automatycznego mycia Doskonałość w kuchni IDEALNE, TANIE, SKUTECZNE MYCIE – ZAWSZE!

12 Piece LAINOX mogą być bezpośrednio podłączone do zasilania wodnego bez konieczności stosowania drogich w zakupie i wymagających cyklicznej obsługi zmiękczaczy wody. System CalOUT automatycznie okresowo uruchamia program czyszczący, używając nietoksycznych środków pobieranych z niezależnego zbiornika bez udziału użytkownika pieca. Takie rozwiązanie gwarantuje: - stałe wytwarzanie odpowiedniej ilości pary - efektywność energetyczną - dłuższe, bezawaryjne życie urządzenia Doskonałość w kuchni CalOUT – WOLNOŚĆ OD KAMIENIA

13 Tylko w urządzeniu LAINOX uzyskamy idealnie równo wypieczony wsad całej komory pieca. Teraz przygotowanie nawet bardzo wymagających potraw, jakimi są wyroby cukiernicze i szczególnie delikatne dania, jest możliwe bez stresu kucharza. Aby osiągnąć taki stan absolutnej perfekcji w pracy pieca i za każdym razem niezawodnie cieszyć się efektem końcowym,LAINOX daje do dyspozycji 6 prędkości wentylatora pracującego w trybie autorewers oraz możliwość ustawienia pracy przerywanej (inwerter) Doskonałość w kuchni 6 - STOPNIOWY WENTYLATOR

14 Urządzenie w pełni automatyczne, z zapisanymi w pamięci 380 procesami gotowania, dostosowujące parametry do wielkości, ilości i rodzaju wsadu, z możliwością zapisania 400 własnych programów. Doskonałość w kuchni INTUICYJNY, INTERAKTYWNY, WYGODNY

15 Oprócz automatycznego systemu przyrządzania potraw ICS jest : - funkcja ULUBIONE do przeniesienia preferowanych przepisów, - tryb w pełni MANUALNY, - PROGRAMY - możliwość tworzenia własnych programów gotowania - funkcje EXTRA, gdzie znajdziemy np. rozmrażanie, gotowanie próżniowe i wielopoziomowe, regenerację, podtrzymywanie, pasteryzację i garowanie Doskonałość w kuchni GOTOWANIE NIGDY NIE BYŁO TAK PROSTE

16 System ICS ceni kreatywność, szefa kuchni, jego zmysł tworzenia i eksperymentowania, dając mu bezpośredni dostęp do gotowych receptur przyrządzania potraw i pozwalając śledzić i modyfikować parametry w poszczególnych cyklach procesu. Zindywidualizowana w nowym przepisie potrawa może stanowić o wyjątkowości miejsca, w którym jest serwowana. Doskonałość w kuchni JESZCZE WIĘCEJ MOŻLIWOŚCI

17 Doskonałość w kuchni Manualny tryb pracy - dzięki możliwości regulowania wszystkich parametrów, pozwala kucharzowi eksperymentować z nowymi potrawami i smakami, nadążając za trendami we współczesnej gastronomii. DLA KUCHARZA Z WIEDZĄ I PASJĄ

18 Dla Mistrza HEART oferuje funkcje PLUS, które pozwalają doświadczonemu kucharzowi na uzyskanie wyrafinowanego i subtelnego wyniku: Doskonałość w kuchni DLA KUCHARZA Z WIEDZĄ I PASJĄ 1. Sterowanie prędkością wentylatora i wentylacją komory 2. Sterowanie dodatkowym czasem i podtrzymaniem potrawy do wydania 3. Delta T – utrzymuje stałą różnicę temperatury między komorą pieca i wnętrzem produktu uzyskując w ten sposób wyjątkową jednolitość, miękkość i minimalną utratę wagi potrawy.

19 Doskonałość w kuchni Możliwość wyboru gotowania wielopoziomowego: a) na czas b) z wyznaczoną temperaturą c) Just In Time * (koniec gotowania na wszystkich półkach w tym samym czasie) * opatentowane przez Lainox GOTOWANIE WIELOPOZIOMOWE

20 Doskonałość w kuchni wyjątkowo skuteczna metoda jednoczesnego odczytu temperatury różnej wielkości potraw na kilku półkach MULTISONDA Opatentowane przez Lainox

21 Wyposażenie linii bankietowej: - wyjmowane stelaże, - stojaki talerzowe, - wózki transportowe, - osłony termiczne. Stelaże są zaprojektowane tak, aby mogły być zastosowane w szafkach podtrzymywaczy, zamrażarkach szokowych i regeneratorach. Doskonałość w kuchni SYSTEM BANKIETOWY

22 LAINOX HEART nie pozostawia operatora samego sobie. W każdej chwili korzystając z przycisku HELP otrzymamy wskazówki do dalszej pracy. Dzięki podpowiedziom na każdym etapie gotowania możemy odkrywać ciągle nowe możliwości. Doskonałość w kuchni NIGDY NIE JESTEŚ SAM

23 Doskonałość w kuchni MAŁE RZECZY O DUŻYM ZNACZENIU

24 1. Ergonomiczna klamka z szybkim i efektywnym systemem otwierania w obie strony Doskonałość w kuchni

25 2. Drzwi frontowe z podwójną hartowaną szybą izolującą ciepło, łatwe w utrzymaniu czystości Doskonałość w kuchni

26 3. Oświetlenie komory pieca umieszczone w drzwiach – niskokosztowa i bezproblemowa wymiana żarówki Doskonałość w kuchni

27 4. Wejście USB – zgrywanie HACCP, przegrywanie własnych przepisów, uaktualnienia danych itp. Doskonałość w kuchni

28 5. Zewnętrzny prysznic z zaworem odcinającym – dodatkowe źródło wody w kuchni nawet podczas pracy pieca Doskonałość w kuchni

29 Doskonałość w kuchni 6. Szeroka komora o trapezoidalnym kształcie wnętrza, co powoduje najefektywniejszy obieg powietrza w komorze pieca i pełną przejrzystość jej zawartości

30 Doskonałość w kuchni 8. Zewnętrzne gniazdo sondy

31 Doskonałość w kuchni 8. Duży wentylator perfekcyjnie rozprowadzający powietrze w komorze pieca i łatwy do niego dostęp, co umożliwia utrzymanie czystości

32 Doskonałość w kuchni 9. Łatwy serwisowy dostęp do panelu sterującego

33 1. Termostat komory gotowania 2. Układ zabezpieczający przed nadciśnieniem i depresją w komorze gotowania 3. Zabezpieczenie termiczne silnika 4. Mikrowyłącznik drzwi 5. Termostat bezpieczeństwa bojlera 6. Zawór bezpieczeństwa bojlera 7. Automatyczny wskaźnik poziomu wody w bojlerze 8. Automatyczny system chłodzenia panelu kontrolnego 9. Jako opcja możliwość dwustopniowego otwierania drzwi 10. Możliwość blokowania pieca kodem PIN 11. Autodiagnostyka i wyświetlanie błędów oraz ostrzeżeń Doskonałość w kuchni KILKA SŁÓW O BEZPIECZEŃSTWIE

34 Doskonałość w kuchni DOSTĘPNE MODELE wersja X Boiler Direct wersja X

35 Doskonałość w kuchni HEART GREEN - KONIEC


Pobierz ppt "Doskonałość w kuchni"

Podobne prezentacje


Reklamy Google