Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Doskonałość w kuchni

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Doskonałość w kuchni"— Zapis prezentacji:

1 Doskonałość w kuchni kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl

2 COMPACT – MINIMALNA PRZESTRZEŃ MAKSYMALNA WYDAJNOŚĆ kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni

3 kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni

4 kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni Compact model X – w pełni automatyczny piec konwekcyjno-parowy z wyświetlaczem LCD

5 kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni Compact model S – piec konwekcyjno-parowy programowalny Pracuje w trybie półautomatycznym i manualnym

6 COMPACT– DOSTĘPNE MODELE kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni Model X i S Wielkość Odległość między półkami [mm] Wymiary zewnętrzne [mm] Zasilanie [kW] / [V] CVE 0244 X 2/3 GN70640x600x5503,4 / 400 CVE 0515 X 1/1 GN70850x635x6307,25 / 400 CVE 051 (GAZ 8,5 kW) 5 X 1/1 GN70850x635x6300,25 / 230 CVE 0266 X 2/3 GN60510x625x7305,25 / 400 CVE 0616 X 1/1 GN60510x800x7307,75 / 400 CVE 10110 X 1/1 GN60510x800x97015,5 / 400

7 Najnowsze piece LAINOX powstały w oparciu o najnowocześniejszą technologię dostępną na rynku i ponad 30 letnie doświadczenie. Rozwiązania zastosowane w tych urządzeniach są innowacyjne, sprawdzone i opatentowane przez producenta, przez co zwielokrotniają korzyści i zapewniają najwyższą jakość w kuchni. Korzystają z ogólnie dostępnych podzespołów najlepszych na rynku producentów obniżając przez to koszty serwisu i czas reakcji (np. Honeywell, ABB, Siemens). kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni TECHNOLOGIA & KREATYWNOŚĆ

8 kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni WSZECHSTRONNOŚĆ Rodzaje pieców: 1. konwekcyjno-parowy w pełni automatyczny z dotykowym wyświetlaczem LCD i gotowymi procesami gotowania 2. konwekcyjno-parowy programowalny pracujący w trybie półautomatycznym i manualnym 3. konwekcyjny z nawilżaniem sterowany manualnie 4. zasilany elektrycznie lub gazem 5. z wytwarzaniem pary w bojlerze lub przez natrysk wody na grzałki 6. najmniejszy model 4x2/3GN, największy 40x1/1GN, model Compact – szerokość pieca tylko 51 cm

9 Fast Dry – opatentowany system szybkiego odprowadzania wilgoci, dający możliwość przyrządzania między innymi potraw panierowanych z efektem złotego smażenia oraz dań zapiekanych i opiekanych. Funkcja Fast Dry pozwala na uzyskanie walorów smaku, zapachu, zarumienienia oraz chrupiącego kotleta, niemożliwe do osiągnięcia przy użyciu tradycyjnego pieca. Od 1991r Fast Dry montowany jest we wszystkich modelach produkowanych przez LAINOX. kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni CHRUPIĄCY KOTLET – TERAZ TO MOŻLIWE

10 Autoclima to system automatycznie kontrolujący odpowiedni poziom wilgotności w komorze pieca. Gwarantuje on perfekcyjny efekt końcowy niezależnie od wielkości i ilości przyrządzanej potrawy. Jest również idealnym rozwiązaniem do odgrzewania i regeneracji produktów wcześniej przygotowywanych. Dzięki systemowi Autoclima zachowują one wszystkie właściwości świeżo przyrządzanych potraw. Od 1991r. montowany we wszystkich modelach LAINOX. kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni IDEALNY KLIMAT DLA KAŻDEJ POTRAWY

11 kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni SONDA TEMPERATURY – ROZWIĄZANIA IDEALNE 1. wielopunktowa i multipółkowa SONDA - możliwość pomiaru temp. na kilku półkach jednocześnie 2. SONDA igłowa (ǿ 1mm) – możliwość gotowania próżniowego i przygotowania bardzo małych potraw 3. zewnętrzne gniazdo podłączenia SONDY – najlepsze rozwiązanie, bo: - nieużywana sonda nie grzeje się w piecu, - serwis sondy bez przerywania ciągłości pracy pieca (większość procesów gotowania jest też dostępnych bez sondy) - serwis bez kosztów demontażu oraz montażu - prosty sposób przełączania SONDY ze standardowej na igłową.

12 Innowacyjny proces mycia AWS łączy użycie gorącej pary i tylko jednego środka myjącego 3w1 zawierającego detergent, nabłyszczacz i odkamieniacz. Woda używana jest tylko do spłukiwania komory i dlatego nie pozostawia zacieków wapiennych. Wybór między myciem ręcznym, 2-minutowym szybkim spłukiwaniem i 3 programami automatycznego mycia, pozwoli na idealne usunięcie zabrudzeń i oszczędność kosztów. To najlepszy na rynku system automatycznego mycia kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni IDEALNE, TANIE, SKUTECZNE MYCIE – ZAWSZE!

13 Piece LAINOX mogą być bezpośrednio podłączone do zasilania wodnego bez konieczności stosowania drogich w zakupie i wymagających cyklicznej obsługi zmiękczaczy wody. System CalOUT automatycznie okresowo uruchamia program czyszczący, używając nietoksycznych środków pobieranych z niezależnego zbiornika bez udziału użytkownika pieca. Takie rozwiązanie gwarantuje: - stałe wytwarzanie odpowiedniej ilości pary - efektywność energetyczną - dłuższe, bezawaryjne życie urządzenia kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni CalOUT – WOLNOŚĆ OD KAMIENIA

14 W 1983r.LAINOX jako pierwszy na świecie wprowadził zasilanie gazowe do pieców. Opatentowany system zasilania gazowego jest obecnie najnowocześniejszym, najbezpieczniejszym i najbardziej wydajnym (95%) systemem używanym w piecach konwekcyjno - parowych na światowym rynku. Nie mają znaczenia wahania gazu, a 3 stopniowy system zapłonu jest cichy i bezawaryjny. 70% pieców dostarczanych obecnie na rynek światowy przez LAINOX to urządzenia zasilane gazem. NAJWIĘKSZY EKSPERT W TEJ DZIEDZIENIE kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni PIEC NA GAZ – DWUKROTNA OSZCZĘDNOŚĆ

15 Tylko w urządzeniu LAINOX uzyskamy idealnie równo wypieczony wsad całej komory pieca. Teraz przygotowanie nawet bardzo wymagających potraw, jakimi są wyroby cukiernicze i szczególnie delikatne dania, jest możliwe bez stresu kucharza. Aby osiągnąć taki stan absolutnej perfekcji w pracy pieca i za każdym razem niezawodnie cieszyć się efektem końcowym, LAINOX daje do dyspozycji 6 prędkości wentylatora pracującego w trybie autorewers oraz możliwość ustawienia pracy przerywanej (inwerter) kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni 6 - STOPNIOWY WENTYLATOR

16 kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni MAŁE RZECZY O DUŻYM ZNACZENIU

17 1. Ergonomiczna klamka z szybkim i efektywnym systemem otwierania w obie strony i zamykana przez zatrzaśnięcie kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni

18 2. Drzwi frontowe z podwójną hartowaną szybą izolującą ciepło, wewnętrzna szyba otwierana w celu łatwego utrzymania czystości kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni

19 3. Oświetlenie komory pieca umieszczone w drzwiach – niskokosztowa i bezproblemowa wymiana żarówki, idealna widoczność potraw na wszystkich blachach kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni

20 4. Wejście USB – zgrywanie HACCP, przegrywanie własnych przepisów, uaktualnienia danych itp. kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni

21 5. Zewnętrzny prysznic z zaworem odcinającym – dodatkowe źródło wody w kuchni nawet podczas pracy pieca kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni

22 kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni 6. Szeroka komora o trapezoidalnym kształcie wnętrza, co powoduje najefektywniejszy obieg powietrza w komorze pieca i pełną przejrzystość jej zawartości

23 kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni 8. Zewnętrzne gniazdo sondy

24 kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni 8. Bardzo duży wentylator perfekcyjnie rozprowadzający powietrze w komorze pieca i łatwy do niego dostęp, co umożliwia utrzymanie czystości

25 kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni 9. Łatwy serwisowy dostęp do panelu sterującego

26 1. Termostat komory gotowania 2. Układ zabezpieczający przed nadciśnieniem i depresją w komorze gotowania 3. Zabezpieczenie termiczne silnika 4. Mikrowyłącznik drzwi 5. Termostat bezpieczeństwa bojlera 6. Zawór bezpieczeństwa bojlera 7. Automatyczny wskaźnik poziomu wody w bojlerze 8. Automatyczny system chłodzenia panelu kontrolnego 9. Jako opcja możliwość dwustopniowego otwierania drzwi 10. Możliwość blokowania pieca kodem PIN 11. Autodiagnostyka i wyświetlanie błędów oraz ostrzeżeń kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni KILKA SŁÓW O BEZPIECZEŃSTWIE

27 PRACA Z NAJWYŻSZĄ WYDAJNOŚCIĄ PRZY MAKSYMALNEJ REDUKCJI KOSZTÓW kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni Najnowocześniejsza technologia oferuje niesamowite korzyści, które nie były dostępne aż do teraz. System EcoSpeed kontroluje i optymalizuje wykorzystanie energii na podstawie ilości i rodzaju przygotowywanych produktów. System Ecovapor automatycznie kontroluje ilość pary w komorze pieca, zmniejszając zużycie wody i energii. Green Fine Tuning jest innowacyjnym systemem, który dostraja i kontroluje palnik w celu oszczędności energetycznej i ograniczenia emisji spalin.

28 WZROST RENTOWNOŚCI kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni Nowoczesny sposób przygotowania potraw w Heart Green daje ok. 95% oszczędności stosowanych tłuszczów do pieczenia i smażenia oraz ok. 25 % oszczędności na wadze potraw. Stosując to urządzenie, problem utylizacji zużytych tłuszczów nie istnieje. W trybie pracy oszczędzania energii piec przełącza się na 50% poboru mocy, a w przypadku pieca zasilanego gazem, wydajność energetyczna palników to 95% - to lider na rynku o najwyższym wskaźniku wydajności.

29 Urządzenie w pełni automatyczne, z zapisanymi w pamięci 380 procesami gotowania, dostosowujące parametry do wielkości, ilości i rodzaju wsadu, z możliwością zapisania 400 własnych programów. kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni INTUICYJNY, INTERAKTYWNY, WYGODNY

30 Oprócz automatycznego systemu przyrządzania potraw ICS jest : - funkcja ULUBIONE do przeniesienia preferowanych przepisów, - tryb w pełni MANUALNY, - PROGRAMY - możliwość tworzenia własnych programów gotowania - funkcje EXTRA, gdzie znajdziemy np. rozmrażanie, gotowanie próżniowe i wielopoziomowe, regenerację, podtrzymywanie, pasteryzację i garowanie kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni GOTOWANIE NIGDY NIE BYŁO TAK PROSTE

31 System ICS ceni kreatywność, szefa kuchni, jego zmysł tworzenia i eksperymentowania, dając mu bezpośredni dostęp do gotowych receptur przyrządzania potraw i pozwalając śledzić i modyfikować parametry w poszczególnych cyklach procesu. Zindywidualizowana w nowym przepisie potrawa może stanowić o wyjątkowości miejsca, w którym jest serwowana. kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni JESZCZE WIĘCEJ MOŻLIWOŚCI

32 kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni Manualny tryb pracy - dzięki możliwości regulowania wszystkich parametrów, pozwala kucharzowi eksperymentować z nowymi potrawami i smakami, nadążając za trendami we współczesnej gastronomii. DLA KUCHARZA Z WIEDZĄ I PASJĄ

33 Dla Mistrza HEART oferuje funkcje PLUS, które pozwalają doświadczonemu kucharzowi na uzyskanie wyrafinowanego i subtelnego wyniku: kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni DLA KUCHARZA Z WIEDZĄ I PASJĄ 1. Sterowanie prędkością wentylatora i wentylacją komory 2. Sterowanie dodatkowym czasem i podtrzymaniem potrawy do wydania 3. Delta T – utrzymuje stałą różnicę temperatury między komorą pieca i wnętrzem produktu uzyskując w ten sposób wyjątkową jednolitość, miękkość i minimalną utratę wagi potrawy.

34 kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni Możliwość wyboru gotowania wielopoziomowego: a) na czas b) z wyznaczoną temperaturą c) Just In Time * (koniec gotowania na wszystkich półkach w tym samym czasie) * opatentowane przez Lainox GOTOWANIE WIELOPOZIOMOWE

35 kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni wyjątkowo skuteczna metoda odczytu temperatury wewnątrz potraw za pomocą wielopunktowych sond na 4 półkach jednocześnie MULTISONDA Opatentowane przez Lainox

36 Wyposażenie linii bankietowej: - wyjmowane stelaże, - stojaki talerzowe, - wózki transportowe, - osłony termiczne. Stelaże są zaprojektowane tak, aby mogły być zastosowane w szafkach podtrzymywaczy, zamrażarkach szokowych i regeneratorach. kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni SYSTEM BANKIETOWY

37 LAINOX HEART nie pozostawia operatora samego sobie. W każdej chwili korzystając z przycisku HELP otrzymamy wskazówki do dalszej pracy. Dzięki podpowiedziom na każdym etapie gotowania możemy odkrywać ciągle nowe możliwości. kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni NIGDY NIE JESTEŚ SAM

38 LAINOX HEART w wersji S to półautomatyczny piec będący kompromisem między najwyższą technologią i prostotą konstrukcji. Naciskając jeden przycisk przechodzi się do automatycznej listy 95 gotowych receptur, własnych 99 przepisów lub trybu obsługowego (np. programy mycia), a każdy nasz wybór lub fazę gotowania pieca obrazują wyświetlacze. kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni DOBRZE MIEĆ WYBÓR

39 kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni 95 sprawdzonych przepisów w pamięci manualne sterowanie z elektroniczną kontrolą i wyświetlaczami alfanumerycznymi możliwość zapisania 99 programów w 4-cyklach przycisk bezpośredniego dostępu do programów, przepisów i trybu obsługowego System AUTOCLIMA z automatyczną wentylacją FAST DRY – system szybkiego odprowadzenia wilgoci, Autorewers – zmiana kierunku obrotu wentylatora port USB sonda temperatury, ręczny prysznic, system automatycznego mycia, dwie prędkości wentylatora CHARAKTERYSTYKA TECHNICZNA HEART wersja S

40 kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni HEART COMPACT - KONIEC

41 DZIĘKUJEMY ZA UWAGĘ kontakt@lainoxpolska.pl, www.lainoxpolska.pl Doskonałość w kuchni Kontakt: Agata Czernik tel. 723 813 797 kontakt@lainoxpolska.pl


Pobierz ppt "Doskonałość w kuchni"

Podobne prezentacje


Reklamy Google