Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania Aktualne zagadnienia dotyczące problematyki jakości w przemyśle cukrowniczym Zakopane, 28-29 sierpień.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania Aktualne zagadnienia dotyczące problematyki jakości w przemyśle cukrowniczym Zakopane, 28-29 sierpień."— Zapis prezentacji:

1 Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania Aktualne zagadnienia dotyczące problematyki jakości w przemyśle cukrowniczym Zakopane, sierpień 2006 Dateiname: Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania.ppt Verantwortlicher: Paweł Tadeusz Ersteller: Paweł Tadeusz Stand: Animation: nein Sprache: polski

2 Dokumentacja systemu zarządzania w laboratorium Cel i zakres systemu komputerowego Definicje okresów i parametrów Organizacja danych Informacje o przekroczeniach Raportowanie Kontrola cukru wysyłanego

3 Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania| Zakopane ,29 | 3 Laboratorium Dokumentacja systemu zarządzania Plan kontroli Plan poboru i analiz Instrukcje dla kontroli i badań procesu technologicznego oraz wyrobu gotowego Nadzorowanie wyposażenia kontrolno-pomiarowego

4 Dokumentacja systemu zarządzania w laboratorium Cel i zakres systemu komputerowego Definicje okresów i parametrów Organizacja danych Informacje o przekroczeniach Raportowanie Kontrola cukru wysyłanego

5 Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania| Zakopane ,29 | 5 Program laboratoryjny Cel i zakres Cukrownie objęte systemem Polska (2): Chełmża, Opalenica Słowacja (1): Trencianska Tepla Węgry (2): Szerenc, Szolnok Serbia i Czarnogóra (4): Bac, Kovacica, Pecinci, Vrbas Terminowość zestawień Jednakowa forma raportów Możliwość porównywania oraz wyboru najlepszego rozwiązania

6 Dokumentacja systemu zarządzania w laboratorium Cel i zakres systemu komputerowego Definicje okresów i parametrów Organizacja danych Informacje o przekroczeniach Raportowanie Kontrola cukru wysyłanego

7 Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania| Zakopane ,29 | 7 Program laboratoryjny Definicje okresów i parametrów Definicje okresów Kampania buraczana Kampania sokowa Definicje parametrów Częstotliwość Zakresy tolerancji Wzory

8 Dokumentacja systemu zarządzania w laboratorium Cel i zakres systemu komputerowego Definicje okresów i parametrów Organizacja danych Informacje o przekroczeniach Raportowanie Kontrola cukru wysyłanego

9 Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania| Zakopane ,29 | 9 Program laboratoryjny Organizacja danych Możliwość samodzielnego budowania widoków stron dziennika dla danej cukrowni Indywidualnie dla poszczególnych użytkowników Opcja ukrywania wybranych parametrów na wybranej stronie Edycja / Widok dla poszczególnych stron

10 Dokumentacja systemu zarządzania w laboratorium Cel i zakres systemu komputerowego Definicje okresów i parametrów Organizacja danych Informacje o przekroczeniach Raportowanie Kontrola cukru wysyłanego

11 Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania| Zakopane ,29 | 11 Program laboratoryjny Informacje o przekroczeniach Komunikacja: program laboratoryjny Bezpośrednie sygnalizowanie przekroczeń w formie odpowiednich kolorów Szybki dostęp do wszystkich przekroczeń zakresów referencyjnych i krytycznych

12 Dokumentacja systemu zarządzania w laboratorium Cel i zakres systemu komputerowego Definicje okresów i parametrów Organizacja danych Informacje o przekroczeniach Raportowanie Kontrola cukru wysyłanego

13 Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania| Zakopane ,29 | 13 Raportowanie Raport laboratoryjny i produkcyjny Zużycie materiałów masowych i energii elektrycznej Produkcja i jakość Awarie mające wpływ na jakość oraz produkcję Średnie (dobowe, tygodniowe, kampanijne) wybranych parametrów

14 Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania| Zakopane ,29 | 14 Raportowanie Raport ze zużycia środków pomocniczych Porównywanie z rokiem ubiegłym Porównywanie z innymi cukrowniami Podział środków wg obszarów fabryki Wyliczanie i porównywanie kosztów / ilości na buraki i cukier

15 Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania| Zakopane ,29 | 15 Raportowanie Raport bezpieczeństwa pracy Ilość dni bez wypadku (stan )

16 Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania| Zakopane ,29 | 16 Raportowanie Raport bezpieczeństwa pracy ilość godzin zwolnień indeks zachorowalności = ilość godzin przepracowanych Zachorowalność (stan )

17 Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania| Zakopane ,29 | 17 Raportowanie Raport reklamacyjny cukru i melasu Automatyczne wysłane krótkiej wiadomość w formie a Zgłoszenie z działu sprzedaży na stronach WWW Znalezienie przyczyny i wdrożenie środków korygujących w cukrowni – odpowiedz do działu sprzedaży Automatyczne wysłane krótkiej wiadomość w formie a – koszty reklamacji Statystyka na stronach WWW

18 Dokumentacja systemu zarządzania w laboratorium Cel i zakres systemu komputerowego Definicje okresów i parametrów Organizacja danych Informacje o przekroczeniach Raportowanie Kontrola cukru wysyłanego

19 Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania| Zakopane ,29 | 19 Program laboratoryjny Kontrola cukru wysyłanego Baza odbiorców cukru w programie Część magazynowa i laboratoryjna Zdefiniowane grupy specyfikacji Powiązanie przygotowywanego świadectwa jakości ze specyfikacją odbiorcy Sortowanie danych (identyfikowalność, ilości…)

20 Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania| Zakopane ,29 | 20 Dziękuję za uwagę!


Pobierz ppt "Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania Aktualne zagadnienia dotyczące problematyki jakości w przemyśle cukrowniczym Zakopane, 28-29 sierpień."

Podobne prezentacje


Reklamy Google