Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałBogusław Baranowski Został zmieniony 8 lat temu
1
OPTYMALIZACJA KOSZTÓW RESTAURACJI opracowanie: Marcin Mordal
2
AUDYT OPTYMALIZACYJNY
Cel: poprawa funkcjonowania lokalu oraz zwiększenie wyniku finansowego analiza zarządzania sprzedażą kontrola kosztów kradzieże pracowników zarządzanie personelem ocena komunikacji marketingowej
3
ZARZĄDZANIE SPRZEDAŻĄ
analiza struktury sprzedaży analiza sprzedaży sugestywnej – cross-sell i up-sell; analiza wskaźników FOOD COAST / COS / COO / COL ocena karty menu przy zastosowaniu tabeli bostońskiej
4
KONTROLA KOSZTÓW magazyn spożywczy / niespożywczy
zarządzanie kosztami pracowniczymi - COL zarządzanie kosztami operacyjnymi
5
KRADZIEŻE PRACOWNIKÓW
sytuacje sprzyjające nieuczciwości metody kradzieży problemy związane z kradzieżą; symptomy kradzieży działania zapobiegawcze postępowanie w przypadku wykrycia kradzieży
6
ZARZĄDZANIE PERSONELEM
rekrutacja i selekcja wprowadzenie na stanowisko pracy szkolenie i rozwój pracownika praca zespołowa i przywództwo motywowanie zarządzanie poprzez cele
7
KOMUNIKACJA MARKETINGOWA
ocena istniejących nośników marketingowych ( strona www, social media, akcje lokalne, narzędzia marketingowe) badanie rozpoznawalności Brand 'u ocena konkurencji na rynku lokalnym tajemniczy klient / opinie konsumentów kampania Adwords
8
CO ZYSKUJESZ? raport z przeprowadzonego audytu
poprawę organizacji pracy lokalu umiejętność efektywnego zarządzania restauracją zwiększenie kompetencji pracowników kadry zarządzającej wsparcie przy budowaniu strategii marketingowej użyteczne narzędzia do kontroli kosztów i oceny wskaźników zwiększenie wyniku finansowego (EBIDTA) na poziomie 10 % - 20% od obrotu netto restauracji
9
czas realizacji projektu do 3 miesięcy
koszt projektu jest wyceniany indywidualnie w zależności od potrzeb Klienta i wielkości lokalu
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.