Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałBłažej Żuchowicz Został zmieniony 10 lat temu
1
zsliz.olecko.pl e-mail: zsliz@zsliz.olecko.pl
Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK KUCHARZ ul. Gołdapska Olecko Tel lub zsliz.olecko.pl
2
W trakcje nauki zostaniesz przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
sporządzanie potraw i napojów w żywieniu codziennym oraz na przyjęcia okolicznościowe,
3
przechowywanie żywności z uwzględnieniem rozróżnienia systemów zapewnienia jej bezpieczeństwa zdrowotnego,
4
wykonywanie czynności związanych z estetyczną i atrakcyjną ekspozycją potraw i napojów.
5
Nauka trwa 3 lata. Program nauki obejmuje: przedmioty ogólnokształcące, przedmioty zawodowe, języki obce zajęcia praktyczne.
6
Perspektywy zawodowe Kucharz po zakończeniu szkoły może pracować:
w barach szybkiej obsługi, punktach małej gastronomii, szpitalach, szkołach, przedszkolach, internatach, stołówkach prowadzonych przez zakłady pracy, restauracjach, kawiarniach, hotelowych zakładach gastronomicznych, w przedsiębiorstwach zajmujących się produkcją wyrobów i półproduktów spożywczych.
7
Perspektywy zawodowe Po zakończeniu nauki absolwent może:
być właścicielem prywatnego zakładu gastronomicznego, podjąć dalszą naukę, uzyskać wykształcenie średnie oraz po potwierdzeniu dodatkowo kwalifikacji usługowych zdobyć zawód technika żywienia i usług gastronomiczych.
8
Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku dysponuje nowoczesną pracownią do kształcenia w zawodach gastronomicznych i hotelarskich.
9
Szkoła uczestniczy i zdobywa zaszczytne miejsca w wielu konkursach, np
konkurs „Smaki Warmii, Mazur i Powiśla na stołach Europy”
10
Szkoła jest także organizatorem m.in.:
kulinarnego konkursu z cyklu Na Pograniczu Kultur i Narodów
11
Uczniowie biorą udział w licznych olimpiadach:
Wiedzy i Umiejętności Rolniczych Wiedzy Ekologicznej Wiedzy o Obronie Cywilnej Wiedzy Ekonomicznej
12
ZAPRASZAMY
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.