Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałAnastazy Piechowicz Został zmieniony 10 lat temu
1
Żywność i żywienie w XXI wieku. Konferencja końcowa, Warszawa 28 kwietnia 2011 Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego 1 Możliwości wdrożenia nowych technologii żywności i żywienia w polskiej gospodarce Anna Rogut Instytut Badań nad Przedsiębiorczością i Rozwojem Ekonomicznym (EEDRI), Społeczna Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Zarządzania (www.eedri.pl)www.eedri.pl Centrum Doskonałości w Zakresie Gospodarki Opartej na Wiedzy (KNOWBASE), Uniwersytet Łódzki, Wydział Zarządzania (www.knowbase.uni.lodz.pl)www.knowbase.uni.lodz.pl e-mail: arogut@swspiz.pl. rogut@uni.lodz.plarogut@swspiz.plrogut@uni.lodz.pl
2
Żywność i żywienie w XXI wieku. Konferencja końcowa, Warszawa 28 kwietnia 2011 Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego 2 O badaniu. Populacja 400 firm z sekcji D (PKD 2004), grupa od 15.1 do 15.6 i 15.8: Produkcja, przetwórstwo i konserwowanie mięsa i wyrobów z mięsa Przetwarzanie i konserwowanie ryb i pozostałych produktów z rybactwa Przetwórstwo owoców i warzyw Produkcja olejów i tłuszczów pochodzenia roślinnego i zwierzęcego Wytwarzanie wyrobów mleczarskich Wytwarzanie produktów przemiału zbóż, skrobi i wyrobów skrobiowych i Produkcja pozostałych artykułów spożywczych 100 grup producentów rolnych (baza Spółdzielczego Instytutu Badawczego – Centrum Szkolenia Spółdzielczego)
3
Żywność i żywienie w XXI wieku. Konferencja końcowa, Warszawa 28 kwietnia 2011 Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego 3 O badaniu. Populacja
4
Żywność i żywienie w XXI wieku. Konferencja końcowa, Warszawa 28 kwietnia 2011 Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego 4 O badaniu. Obszary kapitał ludzki (kadry, kwalifikacje) w sektorze przetwórstwa rolno- spożywczego potencjał badawczo-rozwojowy możliwości finansowe przedsiębiorstw/kondycja ekonomiczna, ekonomiczna opłacalność przedsięwzięcia zaplecze techniczno-technologiczne wsparcie ze strony infrastruktury biznesu (usługi doradcze, szkoleniowe, informacyjne, finansowe, transfer technologii)
5
Żywność i żywienie w XXI wieku. Konferencja końcowa, Warszawa 28 kwietnia 2011 Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego 5 Rezultaty. Konkurencyjność technologiczna
6
Żywność i żywienie w XXI wieku. Konferencja końcowa, Warszawa 28 kwietnia 2011 Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego 6 Rezultaty. Poziom innowacyjności wprowadzanych technologii
7
Żywność i żywienie w XXI wieku. Konferencja końcowa, Warszawa 28 kwietnia 2011 Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego 7 Rezultaty. Poziom innowacyjności wprowadzanych technologii
8
Żywność i żywienie w XXI wieku. Konferencja końcowa, Warszawa 28 kwietnia 2011 Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego 8 Rezultaty. Nowe podejście do mierzenia poziomu innowacyjności wprowadzanych technologii
9
Żywność i żywienie w XXI wieku. Konferencja końcowa, Warszawa 28 kwietnia 2011 Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego 9 Rezultaty. Nowe podejście do mierzenia poziomu innowacyjności wprowadzanych technologii
10
Żywność i żywienie w XXI wieku. Konferencja końcowa, Warszawa 28 kwietnia 2011 Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego 10 Rezultaty. Deficyt liderów technologicznych
11
Żywność i żywienie w XXI wieku. Konferencja końcowa, Warszawa 28 kwietnia 2011 Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego 11 Rezultaty. Deficyt liderów innowacji
12
Żywność i żywienie w XXI wieku. Konferencja końcowa, Warszawa 28 kwietnia 2011 Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego 12 Rezultaty. Znajomość trendów technologicznych
13
Żywność i żywienie w XXI wieku. Konferencja końcowa, Warszawa 28 kwietnia 2011 Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego 13 Rezultaty. Wdrożenie trendów technologicznych
14
Żywność i żywienie w XXI wieku. Konferencja końcowa, Warszawa 28 kwietnia 2011 Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego 14 Rezultaty. Bariery wdrażania nowych technologii
15
Żywność i żywienie w XXI wieku. Konferencja końcowa, Warszawa 28 kwietnia 2011 Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego 15 Pytania Jaka jest/powinna być rola BIZ w rozszerzaniu możliwości wdrażania nowych technologii żywności i żywienia w polskiej gospodarce ? Czy dobrze wykorzystujemy środki dedykowane rozwojowi technologicznemu firm przetwórstwa rolno-spożywczego? Czy potrzebna jest polityka sektorowa dla przetwórstwa rolno- spożywczego i na czym powinna się koncentrować?
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.