Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
1
Wymiana doświadczeń w zakładzie pracy.
Hotel Murat Projekt „Szkoła innowacyjna i konkurencyjna – dostosowanie oferty szkolnictwa zawodowego do wymagań lokalnego rynku pracy”, nr WND-POKL /09 Wymiana doświadczeń w zakładzie pracy. Zawód: Kucharz Kl. II i I Tj
2
Zapraszamy na relację z naszego pobytu…..
Dzięki organowi prowadzącemu – Starostwo Powiatowe w Toruniu grupa młodzieży – 25 uczniów- ZS, CKU w Gronowie kształcąca się w Technikum, w zawodzie: kucharz – otrzymała szansę wzbogacenia wiedzy o nowe doświadczenia związane z nauczanym zawodem, aby móc stać się bardziej konkurencyjnym na rynku pracy.
3
Jedną z wielu zaplanowanych wizyt w zakładach pracy jest ta, o której chcemy opowiedzieć w naszej relacji… Pierwszym naszym wyjazdem był pobyt w Hotelu Murat w Redzie w dniach: r.
4
Hotel Murat Hotel Murat (trzy gwiazdkowy) położony jest w mieście Reda, zwanym sercem Małego Trójmiasta przy międzynarodowej trasie E-6 Berlin -Szczecin -Gdynia. Hotel znajduje się w obszarze Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego, na granicy z miastem Wejherowo, w dolinie rzeki Reda. Dogodna lokalizacja w pobliżu Trójmiasta sprawia, iż jest to idealne miejsce dla Gości indywidualnych, jak również chcących zorganizować spotkania biznesowe, bankiety, konferencje oraz pikniki grillowe. Atmosferę prawdziwej gościnności tworzy zespół profesjonalistów, którzy zadbają o to, aby Państwa pobyt stał się niezapomniany.
6
Dnia 28 listopada 2011 roku Przed południem pojawiliśmy się w Hotelu.
Powitała nas pani kierownik bardzo miło i serdecznie. Po obiedzie , około godziny 14:00 rozpoczęliśmy zaplanowane zajęcia w kuchni hotelowej. Nauczyliśmy się : filetować ryby, rozbierać kraba i przyrządzać dania z łososia i krewetek. Bardzo nam wszystkim smakowało
8
Szef kuchni, który dzielił się z nami swoją wiedzą kulinarną….
9
Uczeń klasy II Tj - Waldemar Kuna pod czujnym okiem szefa kuchni filetuje łososia bałtyckiego
12
Dnia 29 listopada 2011 roku Uczyliśmy się składać serwetki i jak właściwie nakrywać do stołu. Mistrz kelnerstwa w Polsce pokazywał nam, jak obsługuje się gościa oraz jak zgodnie ze sztuką kelnerską podaje się potrawy.
14
Tam przyrządzaliśmy m.in : zupę z węgorza czy koktajl z krewetek
Tego samego dnia Późnym popołudniem udaliśmy się na zajęcia do kuchni w „starej” części Hotelu. Tam przyrządzaliśmy m.in : zupę z węgorza czy koktajl z krewetek
16
Szef Kuchni ……..opowiadał nam jak przygotować menu oraz wystrój sal na: przyjęcia, bankiety czy wesela.
17
Dnia 30 listopada 2011 roku Ostatniego dnia mieliśmy spotkanie z wicemistrzem Carvingu – panem Grzegorzem Gniechem. Pokazał nam między innymi wycięte róże i tulipany z arbuza, buraczka, marchwi lub melona za pomącą noża tajskiego.
20
GALERIA Z NASZEGO POBYTU……
: GALERIA Z NASZEGO POBYTU……
22
Uczniowie w pracy ……..
34
Potrawy, które przyrządzaliśmy…..
35
Koniec
41
ŻAL BYŁO WYJEŻDŻAĆ
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.