Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
1
Sposoby przyrządzania:
Dorsz Konserwacja : solenie, suszenie, mrożenie Sposoby przyrządzania: Świeży dorsz: filetowany, smażony na maśle Suszony dorsz: smażony, gotowany ,duszony lub grilowany Dorsz solony Suszony dorsz
2
Morszczuk Cechy: miękkie mięso Konserwacja: świeże lub mrożone
Sposoby przyrządzania: z grilla, gotowane, smażone
3
Sposoby przyrządzania: pieczeń z grilla, smażone w folii
Sparus złotogłowy Cechy: kształt owalny, spłaszczony; miękkie, sprężyste, białe mięso o delikatnym smaku Sposoby przyrządzania: pieczeń z grilla, smażone w folii
4
Miecznik Cechy: do 4 m długości, twarda skóra, bezłuski
Sposoby przyrządzania: z grilla, smażone na patelni
5
Sposoby przyrządzania: pieczone, z grilla, w zupie
Żabnica/Anioł morski Cechy: duży łeb, który obcina się przed gotowaniem; białe, jędrne, smaczne, lekko słodkawe mięso Sposoby przyrządzania: pieczone, z grilla, w zupie Żabnica
6
Raja Cechy : płaski, romboidalny kształt ciała, gruba skóra, cienki długi ogon Sposoby przyrządzania: gotowane, duszone z majonezem; filety: smażone na patelni, z grilla, gotowane
7
Turbot Cechy: płaski, romboidalny kształt ciała, oboje oczu po lewej stronie; jędrne, białe, doskonałe mięso Sposoby przyrządzania: gotowane, z grilla, gotowane na parze, faszerowane, zapiekane
8
Sardynka Cechy: małe, tanie ryby; smaczne mięso
Konserwacja: wędzone, solone lub w puszce Sposoby przyrządzania: z grilla, smażone, marynowane
9
Wargacz Cechy: nieprzyjemny dla oka, ale smaczne, pachnące mięso
Konserwacja: konserwowane w solance Sposoby przyrządzania: duszone na patelni, w zupie
10
Makrela Cechy: smaczne mięso
Sposoby przyrządzania: pieczone, smażone na patelni, konserwowe w puszce Filety z makreli w oleju
11
Sola Cechy: płaskie, owalne ciało, biała skóra po jednej stronie, brązowa po drugiej; doskonałe białe, jędrne, smaczne mięso Sposoby przyrządzania: gotowane na parze sauté, meunière,, smażone na patelni, gotowane, pieczone
12
Konserwacja: w oleju roślinnym lub w solance
Tuńczyk Cechy: do 3 metrów długości, sprzedawane w filetach; różowe, tłuste mięso, białe podbrzusze tuńczyka jest najlepsze Konserwacja: w oleju roślinnym lub w solance Tuńczyk Tuńczyk w Oleju
13
Barwena Cechy: małe, czerwonawe ryby
Sposoby przyrządzania: pieczone na patelni, smażone w folii, w zupie
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.