Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Natalia Kaszuba, Angelika Kania. Odbywałyśmy praktykę w ciastkarnio- kawiarni,,Novecento’’

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Natalia Kaszuba, Angelika Kania. Odbywałyśmy praktykę w ciastkarnio- kawiarni,,Novecento’’"— Zapis prezentacji:

1 Natalia Kaszuba, Angelika Kania

2 Odbywałyśmy praktykę w ciastkarnio- kawiarni,,Novecento’’

3 Specjały firmy: -Praliny -Babeczki

4 Babeczki w czasie produkcji:

5 Babeczki następnie napełnia się kremem. Dekoruje owocami lub orzechami i powierzchnię pokrywa żelem: -babeczki z orzechami -babeczki z owocami

6 Praliny są to czekoladki nadziewane masą kremową lub zawierające w środku orzechy. Obsypane są kokosem lub potartą czekoladą.

7 Torty na zamówienia:

8 Tradycyjny wyrób we W łoszech: Torrone

9 Tradycyjne Torrone składa się z miodu, cukru i białek jaj, gotowanych razem, aż miód skarmelizuje, oraz orzechów laskowych lub migdałów. Torrone w wersji z Alicante przykrywa się opłatkiem i podczas świąt dzieli się nim z bliskimi osobami.

10 Tradycyjny wyrób w Rimini: Piada Dei Morti

11 Sposób przygotowania Piada Dei Morti jest to ciasto, które podaje się w okolicach Święta Zmarłych. Jest to ciasto drożdżowe. Formuje się go w okrągły kształt i dodaje moreli:

12 Wyrób piecze się około 20 min: Następnie układa się orzechy włoskie i pistacjowe:

13 Pozostałe wyroby

14 Croissanty Jest to pieczywo z ciasta francuskiego w kształcie rogalika

15 Ciasteczka:

16 Przekąski:

17 Dziękujemy za uwagę


Pobierz ppt "Natalia Kaszuba, Angelika Kania. Odbywałyśmy praktykę w ciastkarnio- kawiarni,,Novecento’’"

Podobne prezentacje


Reklamy Google