Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałZłota Ślusarski Został zmieniony 9 lat temu
1
Natalia Kaszuba, Angelika Kania
2
Odbywałyśmy praktykę w ciastkarnio- kawiarni,,Novecento’’
3
Specjały firmy: -Praliny -Babeczki
4
Babeczki w czasie produkcji:
5
Babeczki następnie napełnia się kremem. Dekoruje owocami lub orzechami i powierzchnię pokrywa żelem: -babeczki z orzechami -babeczki z owocami
6
Praliny są to czekoladki nadziewane masą kremową lub zawierające w środku orzechy. Obsypane są kokosem lub potartą czekoladą.
7
Torty na zamówienia:
8
Tradycyjny wyrób we W łoszech: Torrone
9
Tradycyjne Torrone składa się z miodu, cukru i białek jaj, gotowanych razem, aż miód skarmelizuje, oraz orzechów laskowych lub migdałów. Torrone w wersji z Alicante przykrywa się opłatkiem i podczas świąt dzieli się nim z bliskimi osobami.
10
Tradycyjny wyrób w Rimini: Piada Dei Morti
11
Sposób przygotowania Piada Dei Morti jest to ciasto, które podaje się w okolicach Święta Zmarłych. Jest to ciasto drożdżowe. Formuje się go w okrągły kształt i dodaje moreli:
12
Wyrób piecze się około 20 min: Następnie układa się orzechy włoskie i pistacjowe:
13
Pozostałe wyroby
14
Croissanty Jest to pieczywo z ciasta francuskiego w kształcie rogalika
15
Ciasteczka:
16
Przekąski:
17
Dziękujemy za uwagę
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.