Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałApolonia Cyba Został zmieniony 9 lat temu
2
Nasze praktyki odbywały się Nasze praktyki odbywały się : W zakładzie mięsnym : Macelleria Walter e Angelo w Rimini Macelleria Walter e Angelo w Rimini Sklep mięsny z zapleczem, w którym oprócz wyrobów własnych sprzedawano szynki dojrzewające (w tym parmeńską), sery, makarony i dodatki do makaronów. Sklep mięsny z zapleczem, w którym oprócz wyrobów własnych sprzedawano szynki dojrzewające (w tym parmeńską), sery, makarony i dodatki do makaronów.
3
Nasz zakład zajmował się przede wszystkim przetwarzaniem mięsa na wyroby kulinarne, a także ich sprzedażą. Ale ponadto posiadał również inny asortyment spożywczy. Czym zajmował się nasz zakład?
4
Tradycyjne wyroby Wyroby kulinarne: elementy kulinarne z mięsa wołowego elementy kulinarne z mięsa wieprzowego Tuszki drobiowe Tuszki królicze Lasagne Pulpety Szaszłyki Hamburgery Siciliane Stracetti Cukinie nadziewane mięsem „Zucchine ripiene” Olive ascolane Vitello Kotolette
5
Wyroby, które nauczyliśmy się przygotowywać
6
Sicilliane Mięso wołowe, bułka tarta, parmezan (rozkruszony), oliwa z oliwek, pietruszka (pokrojona drobno) Bułkę tartą, parmezan, pietruszkę, oliwę z oliwek wymieszać i w tej mieszance obtaczać mięso wołowe, które jest pokrojone w cienkie płaty.
7
Stracetti Mięso wołowe pokrojone w paski, sałata (rukola), czerwona kapusta i pinioli. Wszystkie wyżej wymienione składniki należy wymieszać a następnie polać olejem.
8
Cukinie „zucchine ripiene” Cukinia nadziewana mięsem mielonym. Z cukinii należy usunąć ogonki oraz gniazdo nasienne a następnie wypełnić cukinię mięsem mielonym, które jest mieszaniną mięsa wołowego, mortadeli, parmezanu i bułki tartej.
9
Hamburgery Mięso mielone wołowe Mięso mielone układa się na okrągłych przeźroczystych płatach, którymi także przykrywa się mięso i ściska specjalną maszyną do formowania hamburgerów.
10
A to nasze zdjęcia przy pracy
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.