ALAZANI VALLEY czerwone półsłodkie

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "ALAZANI VALLEY czerwone półsłodkie"— Zapis prezentacji:

1 ALAZANI VALLEY czerwone półsłodkie
Krótki opis wina: Ulubione wino gruzińskie, powstałe tradycyjną gruzińską metodą ze 100% gron Saparavi pochodzących ze znamienitego regionu winiarskiego Gruzji Kakheti. Wino o rubinowym kolorze z intensywnym bukietem owoców i jagód oraz wyróżniającym się aksamitnym aromatem. Saperavi to szczep znany przynajmniej od średniowiecza jako jedne z nielicznych winorośli na świecie posiada sok zabarwiony na różowo a swą nazwę zawdzięcza dużej zawartości czerwonego barwnika w owocach - „sapere” to po gruzińsku ciemny a „saperavi” można przetłumaczyć jako „farba”. Krótki opis producenta: KAKHURI GVINIS MARANI, utytułowana winnica z wieloletnią tradycją, z winnicami ulokowanymi w najlepszym regionie winiarskim Kakheti. Wino tworzone jest tu z pasją z ręcznie zbieranych winogron, które rosną w otulinie drzew morelowo-brzoskwiniowych. Szacunek do TRADYCJI i TRUNKU przekłada się na DOSKONAŁĄ JAKOŚĆ . Wino do potraw: Doskonałe do serów i owocowych przystawek. Temperatura: Podawać w temperaturze °C Przechowywanie: Miejsce suche, zaciemnione w możliwie stałej temperaturze od 5o do 20o

2 ALAZANI VALLEY białe półsłodkie
Krótki opis wina: Ulubione gruzińskie wino, w 100% z gron Rkatsiteli ze znamienitego regionu winiarskiego Gruzji Kakheti. Wyróżniające się słomkowym kolorem z dominującym aromatem suszonych owoców i cytrynowej szarlotki. Rkatsiteli to jedna najstarszych, najbardziej pierwotnych odmian winorośli na świecie, wyselekcjonowana przed wiekami bezpośrednio z dziko rosnących krzewów spokrewniona bezpośrednio z populacjami dzikiej winorośli leśnej. Nazwa szczepu pochodzi od koloru młodych latorośli „rka” znaczy „winny pęd” a „tsiteli” – „czerwony”. Krótki opis producenta: KAKHURI GVINIS MARANI, utytułowana winnica z wieloletnią tradycją, z winnicami ulokowanymi w najlepszym regionie winiarskim Kakheti. Wino tworzone jest tu z pasją z ręcznie zbieranych winogron, które rosną w otulinie drzew morelowo-brzoskwiniowych. Szacunek do TRADYCJI i TRUNKU przekłada się na DOSKONAŁĄ JAKOŚĆ . Wino do potraw: Doskonały towarzysz ryb, drobiu i serów. Temperatura: Podawać w temperaturze °C Przechowywanie: Miejsce suche, zaciemnione w możliwie stałej temperaturze od 5o do 20o

3 AGUNA czerwone półwytrawne
Krótki opis wina: Wino czerwone półwytrawne wykonane z najwyższej jakości winogron Saperavi i Cabernet zebranych w Gruzji, regionu Kachetia. Wino z bogatym aromatem dzikich jagód, wiśni i śliwek. Posiada łagodny, zbalansowany smak z nutą brzoskwini. Krótki opis producenta: KAKHURI GVINIS MARANI, utytułowana winnica z wieloletnią tradycją, z winnicami ulokowanymi w najlepszym regionie winiarskim Kakheti. Wino tworzone jest tu z pasją z ręcznie zbieranych winogron, które rosną w otulinie drzew morelowo-brzoskwiniowych. Szacunek do TRADYCJI i TRUNKU przekłada się na DOSKONAŁĄ JAKOŚĆ . Wino do potraw: Drób i wieprzowina Temperatura: 15-18 ˚C Przechowywanie: Miejsce suche, zaciemnione w możliwie stałej temperaturze od 5o do 20o

4 AGUNA czerwone półsłodkie
Krótki opis wina: Wino czerwone półsłodkie wykonane z najwyższej jakości winogron Saperavi i Cabernet zebranych w Gruzji, regionu Kachetia. Wino z bogatym aromatem owoców. Posiada łagodny ale bogaty bukiet. Krótki opis producenta: KAKHURI GVINIS MARANI, utytułowana winnica z wieloletnią tradycją, z winnicami ulokowanymi w najlepszym regionie winiarskim Kakheti. Wino tworzone jest tu z pasją z ręcznie zbieranych winogron, które rosną w otulinie drzew morelowo-brzoskwiniowych. Szacunek do TRADYCJI i TRUNKU przekłada się na DOSKONAŁĄ JAKOŚĆ . Wino do potraw: Czekolada, ciasta, owoce Temperatura: 15-18 ˚C Przechowywanie: Miejsce suche, zaciemnione w możliwie stałej temperaturze od 5o do 20o

5 AKHASHENI czerwone półsłodkie
Krótki opis wina: Wino czerwone półsłodkie wykonane jest z winogron Saperavi uprawianych w regionie Akhasheni, charakteryzuje się ciemnym kolorem, harmonijnym delikatnym smakiem o zapachu czekolady. Krótki opis producenta: KAKHURI GVINIS MARANI, utytułowana winnica z wieloletnią tradycją, z winnicami ulokowanymi w najlepszym regionie winiarskim Kakheti. Wino tworzone jest tu z pasją z ręcznie zbieranych winogron, które rosną w otulinie drzew morelowo-brzoskwiniowych. Szacunek do TRADYCJI i TRUNKU przekłada się na DOSKONAŁĄ JAKOŚĆ . Wino do potraw: Zimne owoce, ciasta wiśniowe, galaretka owocowa Temperatura: 15-18 ˚C Przechowywanie: Miejsce suche, zaciemnione w możliwie stałej temperaturze od 5o do 20o Nagroda:

6 KHVANCHKARA czerwone półsłodkie
Krótki opis wina: Posiada wyczuwalny malinowy smak, jest koloru ciemnorubinowego. Jest to jedno z najbardziej popularnych gruzińskich win półsłodkich, jest wytwarzane od 1907, ma mocny charakterystyczny bukiet. Krótki opis producenta: KAKHURI GVINIS MARANI, utytułowana winnica z wieloletnią tradycją, z winnicami ulokowanymi w najlepszym regionie winiarskim Kakheti. Wino tworzone jest tu z pasją z ręcznie zbieranych winogron, które rosną w otulinie drzew morelowo-brzoskwiniowych. Szacunek do TRADYCJI i TRUNKU przekłada się na DOSKONAŁĄ JAKOŚĆ . Wino do potraw: Ciasto z wiśniami, orzechy włoskie z miodem, owoce Temperatura: 15-18 ˚C Przechowywanie: Miejsce suche, zaciemnione w możliwie stałej temperaturze od 5o do 20o Nagroda:

7 KINDZMARAULI PDO czerwone półsłodkie
Krótki opis wina: Wino uwielbiane przez podniebienia Pań z uwagi na nuty truskawek i czekolady. Dzięki przemrożeniu podczas produkcji wino posiada wszystkie walory i głębię wina wytrawnego. Rozbudza zmysły. Krótki opis producenta: KAKHURI GVINIS MARANI, utytułowana winnica z wieloletnią tradycją, z winnicami ulokowanymi w najlepszym regionie winiarskim Kakheti. Wino tworzone jest tu z pasją z ręcznie zbieranych winogron, które rosną w otulinie drzew morelowo-brzoskwiniowych. Szacunek do TRADYCJI i TRUNKU przekłada się na DOSKONAŁĄ JAKOŚĆ . Wino do potraw: Czekolada, dojrzałe truskawki, ciasta i czerwone owoce. Temperatura: Podawać w temperaturze °C Przechowywanie: Miejsce suche, zaciemnione w możliwie stałej temperaturze od 5o do 20o Nagroda:

8 MUKUZANI czerwone wytrawne
Krótki opis wina: Wino czerwone wytrawne wykonane z odmian winogron Saperavi uprawianej w Mukuzani i teliani mikro-sfery. Wino dojrzewa pół roku w dębowych beczkach, ma ciemno-rubinowy kolor, aksamitny, wyraźny smak z aromatem dzikich jagód i liści laurowych Krótki opis producenta: KAKHURI GVINIS MARANI, utytułowana winnica z wieloletnią tradycją, z winnicami ulokowanymi w najlepszym regionie winiarskim Kakheti. Wino tworzone jest tu z pasją z ręcznie zbieranych winogron, które rosną w otulinie drzew morelowo-brzoskwiniowych. Szacunek do TRADYCJI i TRUNKU przekłada się na DOSKONAŁĄ JAKOŚĆ . Wino do potraw: Wieprzowina Temperatura: 15-18 ˚C Przechowywanie: Miejsce suche, zaciemnione w możliwie stałej temperaturze od 5o do 20o Nagroda:

9 PIROSMANI czerwone Krótki opis wina: Krótki opis producenta:
Najbardziej popularne wino gruzińskie, w 100% z gron Saparavi ze znamienitego regionu winiarskiego Gruzji Kakheti. Wyróżnia się rubinowym odcieniem, w smaku świeże i żywiołowe. Krótki opis producenta: KAKHURI GVINIS MARANI, utytułowana winnica z wieloletnią tradycją, z winnicami ulokowanymi w najlepszym regionie winiarskim Kakheti. Wino tworzone jest tu z pasją z ręcznie zbieranych winogron, które rosną w otulinie drzew morelowo-brzoskwiniowych. Szacunek do TRADYCJI i TRUNKU przekłada się na DOSKONAŁĄ JAKOŚĆ . Wino do potraw: Kompan drobiu, cielęciny, łagodnych serów i deserów. Temperatura: Podawać w temperaturze °C Przechowywanie: Miejsce suche, zaciemnione w możliwie stałej temperaturze od 5o do 20o

10 PIROSMANI białe półwytrawne
Krótki opis wina: Popularne białe wino gruzińskie, w 100% z gron Rkatsiteli ze znamienitego regionu winiarskiego Gruzji Kakheti. Wino o delikatnym słomkowym kolorze słynące z aksamitnej słodyczy owoców, kwiatów oraz miodu. Rkatsiteli to jedna najstarszych, najbardziej pierwotnych odmian winorośli na świecie, wyselekcjonowana przed wiekami bezpośrednio z dziko rosnących krzewów spokrewniona bezpośrednio z populacjami dzikiej winorośli leśnej. Nazwa szczepu pochodzi od koloru młodych latorośli „rka” znaczy „winny pęd” a „tsiteli” – „czerwony”. Krótki opis producenta: KAKHURI GVINIS MARANI, utytułowana winnica z wieloletnią tradycją, z winnicami ulokowanymi w najlepszym regionie winiarskim Kakheti. Wino tworzone jest tu z pasją z ręcznie zbieranych winogron, które rosną w otulinie drzew morelowo-brzoskwiniowych. Szacunek do TRADYCJI i TRUNKU przekłada się na DOSKONAŁĄ JAKOŚĆ . Wino do potraw: Doskonały kompan deserów. Temperatura: Podawać w temperaturze °C Przechowywanie: Miejsce suche, zaciemnione w możliwie stałej temperaturze od 5o do 20o

11 RKATSITELI białe wytrawne
Krótki opis wina: Wino białe wytrawne wykonane z winogron Rkatsiteli, posiada bladą, słomkową barwę, dominującym aromatem jest brzoskwinia i owoce leśne. Rkatsiteli to jedna najstarszych, najbardziej pierwotnych odmian winorośli na świecie, wyselekcjonowana przed wiekami bezpośrednio z dziko rosnących krzewów spokrewniona bezpośrednio z populacjami dzikiej winorośli leśnej. Nazwa szczepu pochodzi od koloru młodych latorośli „rka” znaczy „winny pęd” a „tsiteli” – „czerwony”. Krótki opis producenta: KAKHURI GVINIS MARANI, utytułowana winnica z wieloletnią tradycją, z winnicami ulokowanymi w najlepszym regionie winiarskim Kakheti. Wino tworzone jest tu z pasją z ręcznie zbieranych winogron, które rosną w otulinie drzew morelowo-brzoskwiniowych. Szacunek do TRADYCJI i TRUNKU przekłada się na DOSKONAŁĄ JAKOŚĆ . Wino do potraw: pstrąg na parze, kurczak, indyk, sałatki warzywne Temperatura: 10-12˚C Przechowywanie: Miejsce suche, zaciemnione w możliwie stałej temperaturze od 5o do 20o Nagroda:

12 RKATSITELI QVEVERI białe (pomarańczowe) wytrawne
Krótki opis wina: Jedno z najbardziej wyszukanych win, powstałe metodą (wpisaną na listę UNESCO gruzińskiego dziedzictwa narodowego) w glinianych zakopanych w ziemi amforach zwanych qvevri. Maceracja soku razem ze skórkami, pestkami i szypułkami trwająca nawet do kilku miesięcy nadała winu mocny trzon. Cechuje je zrównoważona kwasowość i wyrafinowana lekkość, z nutą brzoskwini i owoców leśnych. Krótki opis producenta: KAKHURI GVINIS MARANI, utytułowana winnica z wieloletnią tradycją, z winnicami ulokowanymi w najlepszym regionie winiarskim Kakheti. Wino tworzone jest tu z pasją z ręcznie zbieranych winogron, które rosną w otulinie drzew morelowo-brzoskwiniowych. Szacunek do TRADYCJI i TRUNKU przekłada się na DOSKONAŁĄ JAKOŚĆ . Wino do potraw: Komponuje się z pstrągiem na parze, sałatkami z indyka i warzyw oraz kurczakiem. Temperatura: Podawać w temperaturze °C Przechowywanie: Miejsce suche, zaciemnione w możliwie stałej temperaturze od 5o do 20o Nagrody:

13 TELIANI czerwone wytrawne
Krótki opis wina: Wino czerwone wytrawne wykonane z wysokiej jakości odmian winogron Cabernet Sauvignon, uprawiane w regionie Kakheti Ma piękny rubinowy kolor. Posiada charakterystyczny, delikatny smak i aromat wiśni, czarnej porzeczki i czarnego pieprzu. Krótki opis producenta: KAKHURI GVINIS MARANI, utytułowana winnica z wieloletnią tradycją, z winnicami ulokowanymi w najlepszym regionie winiarskim Kakheti. Wino tworzone jest tu z pasją z ręcznie zbieranych winogron, które rosną w otulinie drzew morelowo-brzoskwiniowych. Szacunek do TRADYCJI i TRUNKU przekłada się na DOSKONAŁĄ JAKOŚĆ . Wino do potraw: Jagnięcina i kaczka Temperatura: 15-18 ˚C Przechowywanie: Miejsce suche, zaciemnione w możliwie stałej temperaturze od 5o do 20o Nagroda:

14 TSINANDALI białe wytrawne
Krótki opis wina: Wino białe wytrawne wykonane z odmian winogron Rkatsitelli i Mtstvane, uprawianych w regionie Telavi, dojrzewa pół roku w dębowych beczkach, ma kolor blado-słomkowy, owocowy bukiet, łagodny i delikatny smak winogron. Krótki opis producenta: KAKHURI GVINIS MARANI, utytułowana winnica z wieloletnią tradycją, z winnicami ulokowanymi w najlepszym regionie winiarskim Kakheti. Wino tworzone jest tu z pasją z ręcznie zbieranych winogron, które rosną w otulinie drzew morelowo-brzoskwiniowych. Szacunek do TRADYCJI i TRUNKU przekłada się na DOSKONAŁĄ JAKOŚĆ . Wino do potraw: Ryba, dziczyzna, sałatki Temperatura: 10-12˚C Przechowywanie: Miejsce suche, zaciemnione w możliwie stałej temperaturze od 5o do 20o Nagroda:

15 SAPERAVI czerwone wytrawne
Krótki opis wina: Wino czerwone wytrawne wyprodukowane z wysekcjonowanych winogron Saperavi zebranych w regionie Gurdżaani i Telavi. Ma głęboki kolor z dominującym aromatem dojrzewający owoców. Saperavi to szczep znany przynajmniej od średniowiecza jako jedne z nielicznych winorośli na świecie posiada sok zabarwiony na różowo a swą nazwę zawdzięcza dużej zawartości czerwonego barwnika w owocach - „sapere” to po gruzińsku ciemny a „saperavi” można przetłumaczyć jako „farba”. Wino, które można rozpoznać już po charakterystycznym niepowtarzalnym krwistym kolorze. Krótki opis producenta: KAKHURI GVINIS MARANI, utytułowana winnica z wieloletnią tradycją, z winnicami ulokowanymi w najlepszym regionie winiarskim Kakheti. Wino tworzone jest tu z pasją z ręcznie zbieranych winogron, które rosną w otulinie drzew morelowo-brzoskwiniowych. Szacunek do TRADYCJI i TRUNKU przekłada się na DOSKONAŁĄ JAKOŚĆ . Wino do potraw: Ser sulguni, pieczony królik, kaczka, smażone mięso wieprzowe, sałatki mięsne Temperatura: 15-18 ˚C Przechowywanie: Miejsce suche, zaciemnione w możliwie stałej temperaturze od 5o do 20o Nagroda :

16 SAPERAVI – różowe wytrawne
Krótki opis wina: Wino różowe wytrawne wyprodukowane z wyselekcjonowanych winogron Saperavi uprawianych w regionie Kakheti, posiada harmonijny smak z delikatnym bukietem wiosennych kwiatów i nuta róż. Charakteryzuje się gładką strukturą i wysublimowanym zapachem. Saperavi to szczep znany przynajmniej od średniowiecza jako jedne z nielicznych winorośli na świecie posiada sok zabarwiony na różowo a swą nazwę zawdzięcza dużej zawartości czerwonego barwnika w owocach - „sapere” to po gruzińsku ciemny a „saperavi” można przetłumaczyć jako „farba”. Wino, swój kolor zawdzięcza krótkiej 1,5 dniowej maseracji skórki oraz naturalnemu kolorowi winogronowego soku. Krótki opis producenta: KAKHURI GVINIS MARANI, utytułowana winnica z wieloletnią tradycją, z winnicami ulokowanymi w najlepszym regionie winiarskim Kakheti. Wino tworzone jest tu z pasją z ręcznie zbieranych winogron, które rosną w otulinie drzew morelowo-brzoskwiniowych. Szacunek do TRADYCJI i TRUNKU przekłada się na DOSKONAŁĄ JAKOŚĆ . Wino do potraw: Codzienne posiłki, sery, owoce morza Temperatura: 9-10˚C Przechowywanie: Miejsce suche, zaciemnione w możliwie stałej temperaturze od 5o do 20o Nagroda:

17 SAPERAVI OAK czerwone wytrawne
Krótki opis wina: Wino czerwone wytrawne najwyższej klasy, produkowane w regionie Kakchetii z wyselekcjonowanych gron odmiany Saperavi. wino to dojrzewa przez ponad trzy lata w dębowych beczkach dzięki czemu uzyskuje piękny rubinowy kolor z intensywnym odcieniem owoców jagód. Wino pasuje do codziennego posiłku jak i na specjalne okazje. Saperavi to szczep znany przynajmniej od średniowiecza, swą nazwę zawdzięcza dużej zawartości czerwonego barwnika w owocach - „sapere” to po gruzińsku ciemny. Krótki opis producenta: KAKHURI GVINIS MARANI, utytułowana winnica z wieloletnią tradycją, z winnicami ulokowanymi w najlepszym regionie winiarskim Kakheti. Wino tworzone jest tu z pasją z ręcznie zbieranych winogron, które rosną w otulinie drzew morelowo-brzoskwiniowych. Szacunek do TRADYCJI i TRUNKU przekłada się na DOSKONAŁĄ JAKOŚĆ . Wino do potraw: Dania mięsne, owoce morza Temperatura: 15-18 ˚C Przechowywanie: Miejsce suche, zaciemnione w możliwie stałej temperaturze od 5o do 20o Nagroda:


Pobierz ppt "ALAZANI VALLEY czerwone półsłodkie"
Reklamy Google