Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Oferta edukacyjna w roku szkolnym 2019/2020

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Oferta edukacyjna w roku szkolnym 2019/2020"— Zapis prezentacji:

1 Oferta edukacyjna w roku szkolnym 2019/2020
dla absolwentów szkół podstawowych i gimnazjalnych.

2 TECHNIKUM - KIERUNKI KSZTAŁCENIA DLA ABSOLWENTÓW GIMNAZJUM
TECHNIKUM NR 1 TECHNIKUM NR 3 TECHNIKUM NR 7 TECHNIK EKONOMISTA TECHNIK REKLAMY TECHNIK WETERYNARII TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH TECHNIK USŁUG KELNERSKICH KELNER TECHNIK ORGANIZACJI TURYSTYKI TECHNIK HOTELARSTWA TECHNIK PRZEMYSŁU MODY TECHNIK USŁUG FRYZJERSKICH TECHNIK TECHNOLOGII SZKŁA TECHNIK FOTOGRAFII I MULTIMEDIÓW

3 TECHNIKUM - KIERUNKI KSZTAŁCENIA DLA ABSOLWENTÓW SZKÓŁ PODSTAWOWYCH
TECHNIKUM NR 1 TECHNIKUM NR 3 TECHNIKUM NR 7 TECHNIK EKONOMISTA TECHNIK RACHUNKOWOŚCI TECHNIK REKLAMY TECHNIK WETERYNARII TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH TECHNIK USŁUG KELNERSKICH TECHNIK ORGANIZACJI TURYSTYKI TECHNIK HOTELARSTWA TECHNIK PRZEMYSŁU MODY TECHNIK USŁUG FRYZJERSKICH TECHNIK TECHNOLOGII SZKŁA TECHNIK FOTOGRAFII I MULTIMEDIÓW

4 PERSPEKTYWY ZAWODOWE PO UKOŃCZENIU TECHNIKUM
*NAUKA TRWA: 4 LATA DLA ABSOLWENTÓW GIMNAZJUM 5 LAT DLA ABSOLWENTÓW SZKÓŁ PODSTAWOWYCH TYTUŁ TECHNIKA MATURA PRACA SZKOŁA WYŻSZA

5 NR 9 RZEMIEŚLNICZO-ARTYSTYCZNA
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA KIERUNKI KSZTAŁCENIA DLA ABSOLWENTÓW GIMNAZJUM NR 4 GASTRONOMICZNA NR 9 RZEMIEŚLNICZO-ARTYSTYCZNA KUCHARZ CUKIERNIK PIEKARZ FRYZJER FOTOGRAF KRAWIEC

6 NR 9 RZEMIEŚLNICZO-ARTYSTYCZNA PRACOWNIK OBSŁUGI HOTELOWEJ
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA KIERUNKI KSZTAŁCENIA DLA ABSOLWENTÓW SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 4 GASTRONOMICZNA NR 9 RZEMIEŚLNICZO-ARTYSTYCZNA KUCHARZ CUKIERNIK KELNER PRACOWNIK OBSŁUGI HOTELOWEJ FRYZJER FOTOGRAF KRAWIEC

7 PERSPEKTYWY ZAWODOWE PO UKOŃCZENIU BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA
BRANŻOWA SZKOŁA II STOPNIA LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE DLA DOROSŁYCH (od II klasy) PRACA *NAUKA TRWA: 3 LATA ZARÓWNO DLA ABSOLWENTÓW GIMNAZJUM ORAZ SZKÓŁ PODSTAWOWYCH. TYTUŁ TECHNIKA MATURA SZKOŁA WYŻSZA

8

9 TECHNIK EKONOMISTA …masz to jak w banku! www.ckziu.com
ZDOBĄDŹ ZAWÓD CENIONY NA RYNKU PRACY. NAUCZ SIĘ PROWADZENIA I PLANOWANIA WŁASNEJ FIRMY. POZYSKAJ DOBRZE PŁATNĄ PRACĘ. PODEJMIJ STUDIA NA POKREWNYM LUB INNYM WYBRANYM KIERUNKU KSZTAŁCENIA. …masz to jak w banku!

10 MARKETING I REKLAMA JEST WSZĘDZIE!
TECHNIK REKLAMY ROZWIJAJ KREATYWNOŚĆ I TWÓRCZOŚĆ. NAUCZ SIĘ SPRZEDAŻY PRODUKTÓW I USŁUG REKLAMOWYCH. . ORGANIZUJ KAMPANIE REKLAMOWE. MARKETING I REKLAMA JEST WSZĘDZIE! PROJEKTUJ I WYKONUJ ŚRODKI REKLAMOWE. ZDOBĄDŹ SZEROKIE MOŻLIWOŚCI ZATRUDNIENIA.

11 „Bo zwierzęta to najlepsi przyjaciele człowieka”
TECHNIK WETERYNARII POZNAJ ZASADY CHOWU I ROZRODU ZWIERZĄT POZNAJ ANATOMIĘ I FIZJOLOGIĘ ZWIERZĄT . . ZDOBĄDŹ WIEDZĘ Z ZAKRESU DIAGNOSTYKI I PROFILAKTYKI WETERYNARYJNEJ. ZDOBYWAJ DOŚWIADCZENIE POPRZEZ KSZTAŁCENIE DUALNE. „Bo zwierzęta to najlepsi przyjaciele człowieka” NAUCZ SIĘ METOD LECZENIA CHORÓB ZWIERZĄT. ZDOBĄDŹ PRACĘ, KTÓRA SPRAWIA CI PRZYJEMNOŚĆ.

12 TECHNIK RACHUNKOWOŚCI
. STAŃ SIĘ SPECJALISTĄ POSZUKIWANYM NA POLSKIM I EUROPEJSKIM RYNKU PRACY. ROZWIJAJ ZDOLNOŚCI ORGANIZACYJNE, ALE TAKŻE KREATYWNOŚĆ I TWÓRCZE MYŚLENIE. NAUCZ SIĘ OBSŁUGI FINANSOWO-KSIĘGOWYCH PROGRAMÓW KOMPUTEROWYCH. SPORZĄDZAJ SPRAWOZDANIA FINANSOWE, OBLICZAJ PODATKI ORAZ WYNAGRODZENIA. "Pieniądz robi pieniądz"

13

14 TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
ROZWIJAJ PASJE POZNAJĄC TAJNIKI SZTUKI KULINARNEJ. GOTUJ JAK PRAWDZIWY SZEF KUCHNI. ABY ŻYCIE MIAŁO SMAK… POZNAJ RÓŻNORODNOŚĆ SMAKÓW. NAUCZ SIĘ PRACY W ZESPOLE. ZDOBĄDŹ DOŚWIADCZENIE I PRACĘ.

15 TCHNIK USŁUG KELNERSKICH BO POTRAWA WYKONANA MUSI BYĆ DOBRZE PODANA
NAUCZ SIĘ KOMPLEKSOWEJ OBSŁUGI KONSUMENTA NA POZIOMIE TECHNIKUM. POZNAJ RÓŻNE METODY SERWOWANIA POTRAW. BĄDŹ PROFESJONALNYM DORADCĄ KLIENTA. ZDOBĄDŹ ZAWÓD TAK STARY JAK LUDZKOŚĆ. BO POTRAWA WYKONANA MUSI BYĆ DOBRZE PODANA

16 „BY HOTEL STAŁ SIĘ DOMEM POZA DOMEM”
TECHNIK HOTELARSTWA NAUCZ SIĘ FACHOWO I KOMPLEKSOWO OBSŁUGIWAĆ GOŚCIA HOTELOWEGO. POZNAJ FUNKCJONOWANIE INFRASTRUKTURY HOTELOWEJ. KOORDYNUJ DZIAŁANIA ZWIĄZANE Z FUNKCJONOWANIEM OBIEKTU. „BY HOTEL STAŁ SIĘ DOMEM POZA DOMEM” ZDOBĄDŹ NOWE DOŚWIADCZENIE I PRACĘ. NAUCZ SIĘ PRACY W ZESPOLE.

17 TECHNIK ORGANIZACJI TURYSTYKI
POZNAJ NOWYCH I CIEKAWYCH LUDZI. KSZTAŁTUJ SWOJE KOMPETENCJE JĘZYKOWE. ZDOBĄDŹ UMIEJĘTNOŚCI ORGANIZACYJNE. NAUCZ SIĘ PROWADZENIA SPRZEDAŻY ORAZ ROZLICZANIA USŁUG I IMPREZ TURYSTYCZNYCH. „BO PODRÓŻE KSZTAŁCĄ I PRZYBLIŻAJĄ ŚWIAT” PRACUJ I PODRÓŻUJ.

18 „BY ŻYCIE BYŁO SŁODSZE”
CUKIERNIK ROZWIJAJ KREATYWNOŚĆ NAUCZ SIĘ WYTWARZANIA WYROBÓW CIASTKARSKICH I CUKIERNICZYCH. WYKONUJ ELEMENTY DEKORACYJNE WYROBÓW CUKIERNICZYCH. ZDOBĄDŹ WIEDZĘ Z ZAKRESU OBSŁUGI URZĄDZEŃ DO PRODUKCJI WYROBÓW CUKIERNICZYCH I CIASTKARSKICH. DOWIEDZ SIĘ JAK ORGANIZOWAĆ I NADZOROWAĆ PRACĘ CUKIERNI. „BY ŻYCIE BYŁO SŁODSZE”

19 „Z WIELU PIECÓW SIĘ JADŁO CHLEB…”
PIEKARZ SPORZĄDZAJ PÓŁPRODUKTY PIEKARSKIE. NAUCZ SIĘ FACHOWO PRZYGOTOWYWAĆ SUROWCE DO PRODUKCJI WYROBÓW PIEKARSKICH. OBSŁUGUJ MASZYNY I URZĄDZENIA STOSOWANE W PRODUKCJI WYROBÓW PIEKARSKICH. DOWIEDZ SIĘ JAK DZIELIĆ CIASTA ORAZ KSZTAŁTOWAĆ KĘSY NA WYROBY PIEKARSKIE. „Z WIELU PIECÓW SIĘ JADŁO CHLEB…” UCZ SIĘ OD PROFESJONALISTÓW, ZDOBĄDŹ DOŚWIADCZENIE I PRACĘ. PRACUJ W ZESPOLE.

20 „PRZEZ ŻOŁĄDEK DO SERCA”
KUCHARZ ROZWIJAJ PASJĘ UCZĄC SIĘ PROFESJONALNEGO SPORZĄDZANIA POTRAW I NAPOJÓW. POZNAJ ZASADY PRAWIDŁOWEGO PRZECHOWYWANIA ŻYWNOŚCI. NAUCZ SIĘ DOBIERAĆ ZASTAWĘ STOŁOWĄ DO WYDAWANIA POTRAW I NAPOJÓW. „PRZEZ ŻOŁĄDEK DO SERCA” ZDOBYWAJ DOŚWIADCZENIA W TRAKCIE KSZTAŁCENIA W SZKOLE.

21 „POTRAWA PROFESJONALNIE PODANA”
KELNER NAUCZ SIĘ PROFESJONALNEJ OBSŁUGI PODCZAS SERWOWANIA POTRAW I NAPOJÓW. ZDOBĄDŹ UMIEJĘTNOŚĆ NAWIĄZYWANIA KONTAKTU Z KLIENTEM. NAUCZ SIĘ DOBIERAĆ ZASTAWĘ STOŁOWĄ. POZNAJ TAJNIKI SERWOWANIA POTRAW I NAPOJÓW. „POTRAWA PROFESJONALNIE PODANA” ZDOBYWAJ DOŚWIADCZENIE ZAWODOWE W TRAKCIE KSZTAŁCENIA W SZKOLE.

22 PRACOWNIK OBSŁUGI HOTELOWEJ
NAUCZ SIĘ PROFESJONALNIE OBSŁUGIWAĆ GOŚCI W HOTELU. POZNAJ ZAKRES PRAC ZWIĄZANYCH Z OBSŁUGĄ GOŚCI. ZDOBĄDŹ PRACĘ, KTÓRA PRZYNIESIE CI SATYSFAKCJĘ. PRACUJ W ZGRANYM ZESPOLE DOŚWIADCZONYCH LUDZI. „HOTEL DRUGIM DOMEM” WYKONUJ PRACE POMOCNICZE W JEDNOSTKACH HOTELOWYCH.

23

24 TECHNIK PRZEMYSŁU MODY PO NITCE DO MARZEŃ…
ROZWIJAJ KREATYWNOŚĆ. POZNAJ ŚWIAT MODY. NAUCZ SIĘ PROJEKTOWAĆ. ORGANIZUJ PROCES WYTWARZANIA ODZIEŻY. PO NITCE DO MARZEŃ… WYKONUJ PRACĘ , KTÓRA DA CI SATYSFAKCJĘ.

25 TECHNIK USŁUG FRYZJERSKICH
ROZWIJAJ SWÓJ TALENT ZDOBYWAJĄC  WIEDZĘ I UMIEJĘTNOŚCI. ROZWIJAJ SWOJĄ POMYSŁOWOŚĆ. POZNAJ TAJNIKI STYLIZACJI I PIELĘGNACJI FRYZUR. „Włos z głowy nie spadnie” UCZ SIĘ OD NAJLEPSZYCH. STAŃ SIĘ PROFESJONALISTĄ . ZDOBĄDŹ ATRAKCYJNY ZAWÓD I PRACĘ.

26 TECHNIK FOTOGRAFII I MULTIMEDIÓW „Patrz oczyma, fotografuj sercem”
ZATRZYMAJ CZAS, UCHWYĆ CHWILĘ, NADAJ ŻYCIU BARW. ORGANIZUJ I PROWADŹ PRACE ZWIĄZANE Z REJESTRACJĄ, OBRÓBKĄ I WIZUALIZACJĄ OBRAZU. „Patrz oczyma, fotografuj sercem” REALIZUJ PROJEKTY GRAFICZNE I MULTIMEDIALNE. ZDOBĄDŹ ATRAKCYJNY ZAWÓD I PRACĘ.

27 TECHNIK TECHNOLOGII SZKŁA „SZYBY LECĄ, SZKLARZ SIĘ ŚMIEJE”
NADZORUJ I KONTROLUJ PROCESY WYTWARZANIA RÓŻNEGO RODZAJU SZKŁA. ROZWIJAJ SWOJE ZDOLNOŚCI MANUALNE. UCZ SIĘ OD PROFESJONALISTÓW. NAUCZ SIĘ SPORZĄDZAĆ DOKUMENTACJĘ STANOWISKOWĄ I OBIEGOWĄ. „SZYBY LECĄ, SZKLARZ SIĘ ŚMIEJE” ZDOBĄDŹ DOBRZE PŁATNY ZAWÓD I PRACĘ.

28 KRAWIEC „TAŃCOWAŁA IGŁA Z NITKĄ…” www.ckziu.com
ROZWIJAJ UMIEJĘTNOŚCI ZWIĄZANE Z KONSTRUOWANIEM I MODELOWANIEM WYROBÓW ODZIEŻOWYCH. DOWIEDZ SIĘ JAK DOBIERAĆ MATERIAŁY I DODATKI DO WYROBÓW ODZIEŻOWYCH. NAUCZ SIĘ OBSŁUGI MASZYN I URZĄDZEŃ STOSOWANYCH PODCZAS WYTWARZANIA WYROBÓW ODZIEŻOWYCH . „TAŃCOWAŁA IGŁA Z NITKĄ…” SAMODZIELNIE WYTWARZAJ WYROBY ODZIEŻOWE.

29 FRYZJER www.ckziu.com „BO ZMIANA FRY­ZURY POPRAWIA NAS­TRÓJ”
ROZWIJAJ SWOJE ZAINTERESOWANIA. NAUCZ SIĘ WYKONYWANIA ZABIEGÓW PIELĘGNACYJNYCH I CHEMICZNYCH WŁOSÓW. „BO ZMIANA FRY­ZURY POPRAWIA NAS­TRÓJ”   ZDOBADŹ WIEDZĘ Z ZAKRESU STRZYŻENIA WŁOSÓW. WYKONUJ STYLIZACJE FRYZUR.

30 „ULOTNE CHWILĘ ŁAPIĘ JAK…”
FOTOGRAF ROZWIJAJ SWOJE PASJE. POZNAJ TAJNIKI ORGANIZOWANIA PLANU ZDJĘCIOWEGO. UCZ SIĘ OD FACHOWCÓW W PROFESJONALNIE WYPOSAŻONEJ PRACOWNI FOTOGRAFICZNEJ. NAUCZ SIĘ TECHNIK REJESTROWANIA OBRAZU. „ULOTNE CHWILĘ ŁAPIĘ JAK…”   DOWIEDZ SIĘ JAK DOKONAĆ KOPIOWANIA I OBRÓBKI OBRAZU.

31 ATUTY SZKOŁY www.ckziu.com PRZYJAŹNI NAUCZYCIELE I BEZPIECZNA SZKOŁA.
STYPENDIA MOTYWACYJNE, NAUKOWE ORAZ ZAWODOWE. STAŻE ZAWODOWE W HISZPANII, PORTUGALII. BEZPŁATNE STAŻE I PRAKTYKI ZAWODOWE U PRACODAWCÓW. NOWOCZESNE LABORATORIA I PRACOWNIE ZAWODOWE. PRACA PO UKOŃCZENIU SZKOŁY W KRAJU I ZA GRANICĄ.

32 NASI PARTNERZY

33 STAŻE I PRAKTYKI ZAGRANICZNE
UCZNIOWIE NASZEJ SZKOŁY ODBYWAJĄ STAŻE ZAGRANICZNE W RAMACH PROGRAMU ERASMUS + KSZTAŁCENIE I SZKOLENIE ZAWODOWE (KA1) SZKOŁA POSIADA KARTĘ JAKOŚCI MOBILNOŚCI W OBSZARZE KSZTAŁCENIA I SZKOLENIA ZAWODOWEGO

34 STAŻE I PRAKTYKI ZAGRANICZNE
KRAJE PARTNERSKIE TO: HISZPANIA I PORTUGALIA

35 STAŻE I PRAKTYKI ZAGRANICZNE

36 W NASZEJ SZKOLE FUNKCJONUJE
DORADZTWO ZAWODOWE W NASZEJ SZKOLE FUNKCJONUJE OŚRODEK PORADNICTWA ZAWODOWEGO I KARIERY ZAWODOWEJ. DORADCY ZAWODOWI POMAGAJĄ W PLANOWANIU KARIERY ZAWODOWEJ ORAZ W SKUTECZNYM WEJŚCIU NA RYNEK PRACY.

37 III ŚLĄSKO-ZAGŁĘBIOWSKIE FORUM EDUKACJI ZAWODOWEJ
DNI OTWARTE (WTOREK) W GODZINACH III ŚLĄSKO-ZAGŁĘBIOWSKIE FORUM EDUKACJI ZAWODOWEJ (PIĄTEK) W GODZINACH (SOBOTA) W GODZINACH10.00 – 14.00

38 JEDNO CENTRUM - WIELE MOŻLIWOŚCI! PRZEKONAJ SIĘ SAM!
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO UL. GROTA-ROWECKIEGO 64 SOSNOWIEC ;


Pobierz ppt "Oferta edukacyjna w roku szkolnym 2019/2020"

Podobne prezentacje


Reklamy Google